Film

 

planning/designing

Optimization

Financial solutions

Maintenance

Practical training

Mlinovi za mlevenje plastike

Italijanska kompanija TRIA u svojoj ponudi obuhvata mlinove za
mlevenje plastike različitih namena – folija, plastičnih delova velikih dimenzija, pločastih elemenata, monofilamenata; mlinove za mlevenje duvane, brizgane, termoformirane, ekstrudirane plastike kao i pogača.
Cilj kompanije je da razvije mlinove vrhunskog dizajna, sisteme koji su visokoefikasni i potpuno automatizovani. Svi mlinovi su proizvedeni od ojačanih materijala, proizvode minimum buke i jednostavni su za održavanje. TRIA godišnje proizvede preko 1000 jedinica mlinova i dostiže izvoz od 80% proizvodnje.

O kompaniji TRIA (PDF 4.27 MB)

O kompaniji TRIA (eng) (PDF 7.02 MB)

Categories

Injection Molding

 

 

Blow Molding

 

 

Extrusion

 

 

Film

 

 

Thermoforming

 

 

SHREDDERS

 

 

Modeli mlinova za reciklažu proizvoda proizvedenih film tehnologijom

XT serija

Granulators dedicated to scraps recovery from rigid or flexible extrusion for small sprues or heavy moulds, also suitable for second step grinding of pre-crushed pieces.The granulator of this series, thanks to the special design of the cutting chamber, are also widely used for an immediate and safe in-line grinding of film and trims. The rotary discs integral with the rotor avoid film winding; high efficiency screen allows a quick evacuation of the ground material. They are part of a complete systems, from aspiration to regrind material recycle, designed by TRIA.

FILM

 • Inline recovery of edge trims CPP and LLDPE up to 1000 m/min and 600 kg/h
 • High density of flake, up to 150 g/dm³, gives ease of feed back to the production machine
 • Complete system from edge trim intake to extruder throat or storage container
 • Inline recovery of edge trims BOPP PET PA up to 450 m/min, line break to 6.000 kg/h

Applications:

 • Food packaging
 • Industrial packaging
 • Shoppers
 • Industrial film

Read more (PDF 1.94 MB)

GR serija

Granulators characterized by an high throughput for the grinding of large amounts of sheets, profiles, large section pipes scraps, cracks in BOPP and BOPET lines. Peculiarities of this series are: the wide discharge area of the screens, the traction units with increased grip to guaranty the dragging of the film, the safety devices to prevent dangerous conditions for the operator. Possible placement in the pit for an easier feeding.

FILM

 • Inline recovery of edge trims CPP and LLDPE up to 1000 m/min and 600 kg/h
 • High density of flake, up to 150 g/dm³, gives ease of feed back to the production machine
 • Complete system from edge trim intake to extruder throat or storage container
 • Inline recovery of edge trims BOPP PET PA up to 450 m/min, line break to 6.000 kg/h

Applications:

 • Food packaging
 • Industrial packaging
 • Shoppers
 • Industrial film

Read more (PDF 1.94 MB)

Business lines

Automotive

medical

packaging

technical moulding

teletronics

ENERGY EFFICIENCY

Energetska efikasnost u industriji je pojam koji je na našim prostorima postao bitan krajem 2008. i početkom 2009. godine, sa početkom svetske ekonomske krize. Većina privrednika je, do tada, najčešće deklarativno razmatrala trošak struje, kao bitan element kompletnog pregleda troškova. Pritom uticaj energetske efikasnosti na zagađenje prirode gotovo uopšte nije bio razmatran.

Kompanija Neofyton je među prvima u Srbiji i regionu počela aktivno prezentovanje značaja energetske efikasnosti, kako zbog smanjenja troškova proizvodnje, pa samim tim i povećanja profitne stope, tako i zbog podizanja svesti o ograničenosti resursa i širim ekološkim principima.

Ušteda energije korišćenjem Neofyton mašina

U poređenju sa direktnim konkurentima u sferi mašina za brizganje plastike, a korišćenjem standardne hidraulike u koju su ugrađene tzv. “smart” pumpe, naše mašine troše i do 50% manje energije. Korišćenjem servo-hidraulike, postoji potencijal za uštedu do čak 70%. Posedujemo veoma precizan uređaj za merenje potrošnje električne energije, kojim se to i dokazuje.

Kompanija Engel je bila prvi proizvođač mašina za brizganje plastike, još 2009. godine, koji je u svoj upravljački sklop uveo, kao standardnu opciju, stranicu za prikaz potrošnje struje – “Ecograph”, gde se navođenjem težine za svaki proizvod (kalup), u svim ciklusima dobija podatak, kako o ukupnoj potrošnji struje po satu, tako i o specifičnoj potrošnji struje po kilogramu prerađene plastike (kWh/kg).

ENVIRONMENTAL PROTECTION

Oprema koju zastupamo doprinosi OČUVANJU ŽIVOTNE SREDINE na nekoliko načina.
Kada govorimo o pratećoj opremi, a pre svega o čilerima za hlađenje vode našeg dobavljača Eurochille, kojima se temperira kako hidraulika i servo motori u mašinama, tako i kalupi (alati) u kojima se i formiraju gotovi proizvodi, čilerski sistemi koje mi prodajemo omogućavaju novi koncept hlađenja korišćenjem tzv. “adijabatskog efekta”.

U letnjem periodu hidraulika i servo motori mašina za brizganje zahtevaju hlađenje vodom temperature do 28°C. Korišćenjem tzv. “free cooling” uređaja sa “adijabatskim efektom”, hlađenje procesne vode se odvija bez korišćenja rashladnih kompresora (koji koriste freone za izmenu toplote). Izmena toplote, tj. hlađenje se odvija isključivo korišćenjem ventilatora, čime se postiže ušteda od 6 do 8 puta u odnosu na klasične čilere koji koriste kompresore sa freonom.

Jedan od naših kupaca je, korišćenjem “adijabatskih” uređaja za hlađenje, umanjio potrebnu količinu električne energije za hlađenje, za 1.400.000 kWh/godišnje, tj. za oko 70.000 EUR. Dodatna prednost je odsustvo rizika, da usled pucanja cevi dođe do curenja freona u atmosferu i velikog zagađenja.

Slična računica se može primeniti na naše Engel mašine za brizganje plastike, kao i na Piovan sušare za sušanje granulata.

Kompanija Neofyton – TRIA partner i zastupnik

Kompanija Neofyton je TRIA partner i zastupnik za tržišta Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Nigerije i Kameruna.

Tria je specijalizovana za proizvodnju mlinova za mlevenje plastike sa rotacionim noževima od 1954. Mlevenje komada plastike može biti organizovano kao in line (u toku proizvodnje se odstranjuje i melje škart) ili centralizovano (celokupan škart se sakuplja na jednom mestu i odatle usisivačima transportuje do mlinova).

Neofyton youtube chanel

Neofyton provides “turnkey” solutions

From system design to machine installation and training

Neofyton partners

Proud members

Contact us

1 + 7 =

Excellent Small & Medium Enterprises

Djordje Vajfert Award for Corporate Social Responsibility - Serbian Chamber of Commerce