Services

 

Business lines

about us

Neofyton

Kompanija Neofyton već duže od četvrt veka uspešno posluje na tržištu Srbije i regiona pružajući vrhunsku uslugu za plastičnu i gumarsku industriju po sistemu “ključ u ruke”. Cilj kompanije jeste da u svakom momentu isporuči najviši standard usluga – najkvalitetniju opremu i servis iz jednog izvora. Zato je integracija procesa – prodaja i konsalting, isporuka i puštanje mašina u rad, servis i obuka, kao i partnerstvo sa kupcima, osnovna okosnica poslovanja i razvoja kompanije Neofyton. Takođe nudimo i usluge godišnjeg održavanja i servisiranja mašina, kao i usluge “servisiranja-održavanja” ulja.

Pored puštanja i servisiranja mašina za brizganje plastike, Neofyton je pokazao svoju ekspertizu u nekoliko projekata centralizovanih rashladnih sistema, kao i centralizovanih sistema za transport materijala. Naša usluga započinje od izrade samog projekta, kao i konsultacija u pogledu odgovarajućih sistema, optimizacije proizvodnje i postavljanje – puštanje sistema u rad.

Neofyton youtube CHANEL

planning/designing

optimization

financial solutions

l

Engel training

Practical training

maintenance

Machines and equipment

Engel

Piovan

Eurochiller

Sipa

Tria

MB CONVEYORS

ENERGY EFFICIENCY

Energetska efikasnost u industriji je pojam koji je na našim prostorima postao bitan krajem 2008. i početkom 2009. godine, sa početkom svetske ekonomske krize. Većina privrednika je, do tada, najčešće deklarativno razmatrala trošak struje, kao bitan element kompletnog pregleda troškova. Pritom uticaj energetske efikasnosti na zagađenje prirode gotovo uopšte nije bio razmatran.

Kompanija Neofyton je među prvima u Srbiji i regionu počela aktivno prezentovanje značaja energetske efikasnosti, kako zbog smanjenja troškova proizvodnje, pa samim tim i povećanja profitne stope, tako i zbog podizanja svesti o ograničenosti resursa i širim ekološkim principima.

Ušteda energije korišćenjem Neofyton mašina

U poređenju sa direktnim konkurentima u sferi mašina za brizganje plastike, a korišćenjem standardne hidraulike u koju su ugrađene tzv. “smart” pumpe, naše mašine troše i do 50% manje energije. Korišćenjem servo-hidraulike, postoji potencijal za uštedu do čak 70%. Posedujemo veoma precizan uređaj za merenje potrošnje električne energije, kojim se to i dokazuje.

Kompanija Engel je bila prvi proizvođač mašina za brizganje plastike, još 2009. godine, koji je u svoj upravljački sklop uveo, kao standardnu opciju, stranicu za prikaz potrošnje struje – “Ecograph”, gde se navođenjem težine za svaki proizvod (kalup), u svim ciklusima dobija podatak, kako o ukupnoj potrošnji struje po satu, tako i o specifičnoj potrošnji struje po kilogramu prerađene plastike (kWh/kg).

ENVIRONMENTAL PROTECTION

Oprema koju zastupamo doprinosi OČUVANJU ŽIVOTNE SREDINE na nekoliko načina.
Kada govorimo o pratećoj opremi, a pre svega o čilerima za hlađenje vode našeg dobavljača Eurochille, kojima se temperira kako hidraulika i servo motori u mašinama, tako i kalupi (alati) u kojima se i formiraju gotovi proizvodi, čilerski sistemi koje mi prodajemo omogućavaju novi koncept hlađenja korišćenjem tzv. “adijabatskog efekta”.

U letnjem periodu hidraulika i servo motori mašina za brizganje zahtevaju hlađenje vodom temperature do 28°C. Korišćenjem tzv. “free cooling” uređaja sa “adijabatskim efektom”, hlađenje procesne vode se odvija bez korišćenja rashladnih kompresora (koji koriste freone za izmenu toplote). Izmena toplote, tj. hlađenje se odvija isključivo korišćenjem ventilatora, čime se postiže ušteda od 6 do 8 puta u odnosu na klasične čilere koji koriste kompresore sa freonom.

Jedan od naših kupaca je, korišćenjem “adijabatskih” uređaja za hlađenje, umanjio potrebnu količinu električne energije za hlađenje, za 1.400.000 kWh/godišnje, tj. za oko 70.000 EUR. Dodatna prednost je odsustvo rizika, da usled pucanja cevi dođe do curenja freona u atmosferu i velikog zagađenja.

Slična računica se može primeniti na naše Engel mašine za brizganje plastike, kao i na Piovan sušare za sušanje granulata.

Transportation and logistics

Isporuka mašina za brizganje plastike i prateće opreme po sistemu “ključ-u-ruke”. Pored usluge puštanja u rad, za opremu i mašine koja je kupljena preko Neofytona, kupcima pružamo uslugu prevoza i logistike:

  • organizacija transporta
  • uvoz, carinjenje
  • logistika
  • osiguranje robe u transportu

Usluga prevoza i logistike može biti organizovana i od strane kupaca.

Neofyton provides “turnkey” solutions

From system design to machine installation and training

Neofyton partners

Proud members

Contact us

11 + 1 =

Excellent Small & Medium Enterprises

Djordje Vajfert Award for Corporate Social Responsibility - Serbian Chamber of Commerce