Izaberite stranicu

Reciklaža proizvoda proizvedenih film tehnologijom

Projektovanje

Optimizacija

Finansijska rešenja

Servisi

Praktična obuka

Modeli mlinova za reciklažu proizvoda proizvedenih film tehnologijom

XT serija

Granulatori namenjeni obnavljanju otpadaka krutog ili fleksibilnog duvanja u proizvodnji malih ulivaka ili krupnih kalupa, takođe pogodni za drugu fazu mlevenja prethodno zdrobljenih komada. Granulatori ove serije, zahvaljujući specijalnom dizajnu komore za sečenje, takođe se mnogo koriste za bezbedno mlevenje folija i odsečenih komada u samom procesu. Rotacioni diskovi koji su deo rotora sprečavaju umoravanje filma; pregrade visoke efikasnosti omogućavaju brzu evakuaciju samlevenog materijala. Oni su deo kompletnih sistema, od aspiracije do recikliranja regranulata, a projektovala ih je TRIA.

FOLIJE

 • in-line recikliranje ivičnih odsečaka CPP i LLDPE do 1000 m/min i 600 kg/h
 • visoka gustina flekica, do 150 g/dm³, olakšava ponovno punjenje u proizvodnu mašinu
 • kompletan sistem za preuzimanje ivičnih odsečaka do otvora ekstrudera ili skladišnog kontejnera
 • in-line recikaža ivičnih odsečaka BOPP PET PA do 450 m/min

Aplikacije:

 • ambalaža za prehrambene proizvode
 • industrijska ambalaža
 • vrećice za kupovinu
 • industrijske folije

Saznajte više (PDF 1.94 MB)

GR serija

Granulatori koje karakteriše visok kapacitet mlevenja ploča, profila, velikih komada otpada od creva, lomova u BOPP i BOPET linijama. Specifičnosti ove serije su: široki ispusti u pregradama, vučne jedinice sa pojačanim hvatanjem koje garantuje povlačenje folije, sigurnosni uređaji koji sprečavaju opasne uslove za rukovaoca. Moguće postavljanje u udubljenje radi lakšeg punjenja.

FOLIJE

 • in-line recikliranje ivičnih odsečaka CPP i LLDPE do 1000 m/min i 600 kg/h
 • visoka gustina flekica, do 150 g/dm³, olakšava ponovno punjenje u proizvodnu mašinu
 • kompletan sistem za preuzimanje ivičnih odsečaka do otvora ekstrudera ili skladišnog kontejnera
 • in-line recikaža ivičnih odsečaka BOPP PET PA do 450 m/min

Aplikacije:

 • ambalaža za prehrambene proizvode
 • industrijska ambalaža
 • vrećice za kupovinu
 • industrijske folije

Saznajte više (PDF 1.94 MB)

Kategorije

Injection Molding

Reciklaža proizvoda proizvedenih brizganjem plastike

Blow Molding

Reciklaža proizvoda proizvedenih procesom duvanja

Extrusion

Reciklaža proizvoda proizvedenih ekstruzijom

Film

Reciklaža proizvoda proizvedenih film tehnologijom

Thermoforming

Reciklaža proizvoda proizvedenih termoformiranjem

SHREDDERS

Šrederi
Drobilice

Mlinovi za mlevenje plastike

Italijanska kompanija TRIA u svojoj ponudi obuhvata mlinove za mlevenje plastike različitih namena – folija, plastičnih delova velikih dimenzija, pločastih elemenata, monofilamenata; mlinove za mlevenje duvane, brizgane, termoformirane, ekstrudirane plastike kao i pogača. Cilj kompanije je da razvije mlinove vrhunskog dizajna, sisteme koji su visokoefikasni i potpuno automatizovani. Svi mlinovi su proizvedeni od ojačanih materijala, proizvode minimum buke i jednostavni su za održavanje. TRIA godišnje proizvede preko 1000 jedinica mlinova i dostiže izvoz od 80% proizvodnje. O kompaniji TRIA (PDF 4.27 MB) O kompaniji TRIA (eng) (PDF 7.02 MB)

Oblasti primene

Autoindustrija

Medicina

Pakovanje

Tehnička plastika

Teletronika

Energetska efikasnost

Energetska efikasnost u industriji je pojam koji je na našim prostorima postao bitan krajem 2008. i početkom 2009. godine, sa početkom svetske ekonomske krize. Većina privrednika je, do tada, najčešće deklarativno razmatrala trošak struje, kao bitan element kompletnog pregleda troškova. Pritom uticaj energetske efikasnosti na zagađenje prirode gotovo uopšte nije bio razmatran.

Kompanija Neofyton je među prvima u Srbiji i regionu počela aktivno prezentovanje značaja energetske efikasnosti, kako zbog smanjenja troškova proizvodnje, pa samim tim i povećanja profitne stope, tako i zbog podizanja svesti o ograničenosti resursa i širim ekološkim principima.

Ušteda energije korišćenjem Neofyton mašina

U poređenju sa direktnim konkurentima u sferi mašina za brizganje plastike, a korišćenjem standardne hidraulike u koju su ugrađene tzv. “smart” pumpe, naše mašine troše i do 50% manje energije. Korišćenjem servo-hidraulike, postoji potencijal za uštedu do čak 70%. Posedujemo veoma precizan uređaj za merenje potrošnje električne energije, kojim se to i dokazuje.

Kompanija Engel je bila prvi proizvođač mašina za brizganje plastike, još 2009. godine, koji je u svoj upravljački sklop uveo, kao standardnu opciju, stranicu za prikaz potrošnje struje – “Ecograph”, gde se navođenjem težine za svaki proizvod (kalup), u svim ciklusima dobija podatak, kako o ukupnoj potrošnji struje po satu, tako i o specifičnoj potrošnji struje po kilogramu prerađene plastike (kWh/kg).

Očuvanje životne sredine

Oprema koju zastupamo doprinosi OČUVANJU ŽIVOTNE SREDINE na nekoliko načina.
Kada govorimo o pratećoj opremi, a pre svega o čilerima za hlađenje vode našeg dobavljača Eurochille, kojima se temperira kako hidraulika i servo motori u mašinama, tako i kalupi (alati) u kojima se i formiraju gotovi proizvodi, čilerski sistemi koje mi prodajemo omogućavaju novi koncept hlađenja korišćenjem tzv. “adijabatskog efekta”.

U letnjem periodu hidraulika i servo motori mašina za brizganje zahtevaju hlađenje vodom temperature do 28°C. Korišćenjem tzv. “free cooling” uređaja sa “adijabatskim efektom”, hlađenje procesne vode se odvija bez korišćenja rashladnih kompresora (koji koriste freone za izmenu toplote). Izmena toplote, tj. hlađenje se odvija isključivo korišćenjem ventilatora, čime se postiže ušteda od 6 do 8 puta u odnosu na klasične čilere koji koriste kompresore sa freonom.

Jedan od naših kupaca je, korišćenjem “adijabatskih” uređaja za hlađenje, umanjio potrebnu količinu električne energije za hlađenje, za 1.400.000 kWh/godišnje, tj. za oko 70.000 EUR. Dodatna prednost je odsustvo rizika, da usled pucanja cevi dođe do curenja freona u atmosferu i velikog zagađenja.

Slična računica se može primeniti na naše Engel mašine za brizganje plastike, kao i na Piovan sušare za sušanje granulata.

Kompanija Neofyton – TRIA partner i zastupnik

Kompanija Neofyton je TRIA partner i zastupnik za tržišta Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Nigerije i Kameruna.

Tria je specijalizovana za proizvodnju mlinova za mlevenje plastike sa rotacionim noževima od 1954. Mlevenje komada plastike može biti organizovano kao in line (u toku proizvodnje se odstranjuje i melje škart) ili centralizovano (celokupan škart se sakuplja na jednom mestu i odatle usisivačima transportuje do mlinova).

Neofyton youtube kanal

Neofyton isporučuje usluge po sistemu „ključ u ruke“

Od projektovanja sistema do puštanja mašina u rad i obuke

Neofyton partneri

Ponosni članovi

Pišite nam

9 + 8 =