Izaberite stranicu

Posetite nas na sajmu

K 2022

Vodeći svetski sajam za industriju plastike i gume, K 2022 održaće se u Dizeldorfu od 19. 10. do 26. 10. 2022. godine. Na ovom sajmu ćete imati jedinstvenu priliku da vidite sve naše partnere na jednom mestu i da se upoznate sa njihovim najnovijim tehnološkim inovacijama.  

Posebna pažnja ovogodišnjeg sajma posvećena je temama cirkularane ekonomije i digitalizaciji, a ove godine K 2022 proslavlja 70. rođendan, što ga i na taj način izdvaja od ostalih manifestacija.

Na ovoj stranici možete pronaći sve informacije vezane za sajam i program predstavljanja naših partnera. Za dodatne informacije pišite nam na marketing@neofyton.com

Radujemo se ponovnom susretu uživo!

Očekujemo vas na istom mestu

Predstavljamo vam program naših partnera:

Engel – Hala 15/C58

Mašine za brizganje
ENGEL – je najveći svetski proizvođač mašina za brizganje plastike i gume, koji u svom proizvodnom programu poseduje električne, hidraulične i hibridne mašine za brizganje. Kompanija Engel ne isporučuje samo mašine, već know-how,kreirajući kompletna rešenja po specifikaciji klijenta. Engel
mašine predstavljaju jedno rešenje za pet industrija: pakovanje, autoindustrija, medicina, tehnička plastika i teletronika. Konstantnim inovacijama Engel mašine postižu maksimalnu energetska efikasnost i uštede u granulatu.

Pročitajte više o tome šta vas očekuje na ENGEL-ovom štandu: 

Wintec – Hala 15/C58

Mašine za brizganje
WINTEC – mašine za brizganje plastike visokog kvaliteta i nižeg cenovnog ranga. Serija t-win su inovativne mašiname za brizganje plastike sa silom zatvaranja od 4500 kN do 24000 kN. WINTEC mašine se proizvode u Kini, a osnivač i 100% vlasnik je austrijske kompanije ENGEL. Neofyton postprodajna servisna podršku garantuje brz odziv na poziv kupca i sopstveni lager rezervnih delova

Na sajmu će biti predstavljena mašina t-win 6500-4800 opremljena sa robotom viper 40, prezentovana u proizvodnji automobilsih komora za izduvne gasove uz upotrebu alata Qingdao time Mould Co., Ltd.

 VIDEO –

WINTEC KATALOG

 

wintec t win

Piovan – Hala 10/C20

Piovan grupa, sa brendovima Piovan, Akuatech, Penta, Fdm, Energis, Progema, Doteco i Pelletron, predstaviće inovativna rešenja uključujući:  CondensoSoftBoost, Vento, Vulkano, Odor Minder i CAPchiller.

Svetski sajam broj jedan za industriju plastike i gume vratiće se u izložbeni centar Messe Diseldorf od 19. do 26. oktobra kako bi se pozabavio trenutnim izazovima sektora: održivošću, uštedom resursa, cirkularnom ekonomijom i digitalizacijom.

Posetite nas na štandu C20, hala 10.

 

Piovan gupa će predstaviti svoja najnaprednija tehnološka rešenja i istraživanja tokom poslednjih godina, gde je kompanija uspela da zadrži pozitivan trend razvoja, uprkos nepovoljnoj globalnoj situaciji, i da ojača svoje globalno prisustvo, posebno nakon nedavne akvizicije američkih brendova Conair, Thermalcare, Pelletron i Republic Machine. S obzirom na svetske rekorde koje je grupa ostvarila u prethodnom period i razvoj patentiranih rešenja za proizovdnju od reciklirane plastike u skladu sa ESG politikom, u potpunosti su u skladu sa temom koja ove godine definiše K 2022, a to je održivo liderstvo. Sa više od 200.000 očekivanih posetilaca, K 2022 će ponovo biti odlična prilika za Piovan Grupu da prikaže inovacije i rešenja, kao i idealna platforma za jačanje i stvaranje novih kontakata.

 

Piovan Grupa će izlagati na štandu C20, hala 10, na površini od 600 kvadratnih metara, koja je značajno uvećana od poslednjeg izlaganja. Štand će biti organizovan u segmente: PET pretforme i boce; kruto pakovanje; automobilske komponente; tehničke komponente; medicinska rešenja; tehnički i termoformirajući listovi; fleksibilni filmovi; cevi, kablovi i profili; vlakna i trake; reciklaža i mešanje.

Po prvi put na štandu Piovan grupe biće prisutni brendovi Pelletron, deo preuzete američke grupe, i Doteco.

Posetioci će imati mogućnost da iskuse dva virtuelna okruženja, PET i Blovn Film, kao i oblast za testiranje sa InspectaBe.

Postojaće Winfactory 4.0, softver za kontrolu i upravljanje proizvodnim procesom koji je razvio Piovan da bi se obezbedilo automatsko podešavanje receptura, sprečile ljudske grešake, obezbedila ponovljivost proizvodnje i sledljivost proizvoda. Winenergy, sistem za praćenje i analizu energetske efikasnosti koji je u stanju da kupcima pruži potpunu analizu stvarne potrošnje; i Winflo, za praćenje i kontrolu Aquatech-ovih industrijskih rešenja za hlađenje, za transformaciju podataka u poslovne informacije i optimizaciju rada i upravljanja resursima na daljinu.

Za liniju za odvlaživanje: Condenso, specijalno razvijenu za proces reciklaže plastike, sposobanu da ukloni VOC (isparljiva organska jedinjenja) iz procesnog vazduha tokom odvlaživanja pomoću jedinstvenog sistema za povrat energije i SoftBoost, rešenje sa Piovan-ovim novim patentiranim sistemom za kanalisanje vazduha koji zagreva granulu do jezgra za samo 40 minuta da bi se brzo povećala tempereatura sa 120 na 180 °C. Ovaj inovativni rezervoar, specijalno dizajniran za regenerisani PET, smanjuje termički stres na materijal kako bi se postigao proizvod visokog kvaliteta i poboljšala energetsku efikasnost procesa.

Vento, novi sistem za automatsko hlađenje i kontrolu debljine filma. Specijalni dizajn prsten, zamišljen da minimizira trenje i gubitke pritiska, optimizuje potrošnju energije uz maksimalnu efikasnost i postiže visoke performanse u smislu smanjenja od 2 Sigma i ravnost filma.

Novi sistem automatskog čišćenja Grado Adroit omogućava promene u proizvodnji, smanjujući vreme, troškove i otpad materijala.

CAPchiller, rashladni uređaj sa vodenim hlađenjem dizajniran za aplikacije koje zahtevaju preciznost na veoma visokim temperaturama, velike brzine protoka vode u odnosu na kapacitet hlađenja i visoke pritiske kao što je proizvodnja čepova ili medicinskih proizvoda. Rešenje je plug-and-play i može prilagoditi kapacitet hlađenja potrebnom toplotnom opterećenju.

 

Posebna pažnja biće posvećena i alatima za analizu. Biće prikazan Vulkano, novi prenosivi instrument za merenje prisustva VOC u procesnom vazduhu i praćenje zasićenosti filtera. Vulkano omogućava maksimiziranje životnog veka filtera i verifikovanje njihove efikasnosti u bilo kom trenutku. Moći ćete da vidite Odor Minder, kompaktni elektronski dodatak dizajniran da proveri efikasnost procesa dezodoracije plastike nakon upotrebe. Pored toga, biće moguće testirati gotove proizvode posetilaca (limovi i flaše) ili poluproizvode (granule i pretforme) u PET-u i rPET-u na benzol ili acetaldehid pomoću Inspecta analizatora.

Posetite nas na štandu C20, hala 10.

 

Pogledajte kako je bilo u na sajmu K 2019 ➡

KO JE PIOVAN?

PIOVAN – je svetski lider u razvoju i proizvodnji prateće opreme: sušara,termoregulatora, dozatora, centralnih sistema za transport materijala iautomatizaciju skladištenja. Neofyton je specijalizovan za konstrukciju, projektovanje i postavljanje centralnih Piovan sistema za pneumatski transport materijala do mašina. Prednosti kvalitetne prateće opreme su: ušteda materijala, veća produktivnost, automatizacija procesa rada, softverska kontrola i optimizacija procesa.

Sipa – Hala 13/B11

VELIKA BRZINA, NISKA POTROŠNJA, ODLIČNA ODRŽIVOST U PROIZVODNJI PET BOCA

SIPA će na K 2022 pokazati svoju ekspertizu u dizajnu i tehnologiji proizvodnje PET kontejnera, sa održivim rešenjima zasnovanim na smanjenoj potrošnji i upotrebi reciklata.

Posetioci štanda SIPA-e, 13B11, mogu učestvovati u demonstraciji proizvodnje uživo i putem veze sa daljinskim operacijama. Održivost i digitalizacija biće među ključnim tačkama fokusa.

Inovacije u jednostepenoj ISBM tehnologiji

Na sajmu će biti prikazan jednostepeni ISBM sistem (brizganje-razvlačenje-duvanje), ECS SP25, koji će SIPA koristiti da pokaže koliko fleksibilna tehnologija može biti u proizvodnji širokog spektra kontejnera – u ovom slučaju kozmetičke boca. Sposobnost da se odgovori na zahteve kupaca i tržišta koja se brzo menjaju danas je važnija nego ikada, posebno sa trenutnim značajnim nedostatkom u dostupnosti staklenih boca.

Veoma je lako menjati alate na ECS SP mašinama, delimično zahvaljujući posebnoj funkciji sistema za zamenu kalupa koja uključuje upotrebu specijalnog uređaja za lakše rukovanje komadima težim od 2 kg. Dodatna prednost je činjenica da je SIPA u mogućnosti da snabdeva kalupe proizvedene u vlastitoj režiji (i dizajnirane, ako je potrebno).

Mogućnosti u izradi kalupa za brizganje

SIPA će takođe demonstrirati svoju sposobnost da razvije i proizvede kalupe za brizganje pretforma sa toplim diznama i velikim brojem kavitata. Na štandu će biti prikazan kalup sa 180 kaviteta optimizovan da omogući najveću stopu proizvodnje pretformi na tržištu (naročito kada se primeni na jednom od SIPA-inih XFORM sistema za brizganje visokih performansi).

Biće demonstrirani inovativni sistemi za održavanje kalupa za brizganje (za ultra čist kalup), čak i kada se obrađuje reciklirani PET . Video snimci će predstaviti Xactive-Cleaning za tople polovine i Xvacuum-Cleaning za hladne polovine. Radi se o sistemima koje je SIPA razvila kako bi se izbeglo nakupljanje prašine koja se prije svega stvara tokom obrade rPET-a.

Sa Xactive-Cleaning-om, komprimovani vazduh koji se koristi za pomeranje ventila sa toplim diznama ima dvostruku namenu da takođe izduva veoma fine čestice koje se talože unutar aktuatora svakog ciklusa, i koje bi eventualno mogle da utiču na kretanje vretena. Xvacuum-Cleaning brine o ostacima koji se nakupljaju u udubljenjima grla kalupa za predformu tako što na samom početku faze punjenja čišćenje se vrši uz primenu vakuma.  Oba služe da produže intervale održavanja i poboljšaju sposobnost sistema za ubrizgavanje da obradi visoke nivoe rPET-a.

Preuzmite katalog: INJECTION MOLD

Digitalne inovacije

U zoni digitalizacije biće predstavljene inovacije pod nazivom Echo sistem. One omogućava potpunu kontrolu performansi sistema, povećavajući efikasnost i optimizujući troškove. Omogućava korisnicima pristup informacijama sa bilo koje SIPA mašine bilo gde u svietu, u bilo koje vrijeme.

Demonstracije na štandu će koristiti veze u realnom vremenu sa mašinama koje rade van lokacije, a SIPA-in servis proširene stvarnosti biće objašnjen posetiocima kroz novi video.

Održivost

SIPA će predstaviti rezultate iz domena održivosti kojima postiže da se smanji potrošnja materijala, energije, vode i komprimovanog vazduha, kao i da se naprave kontejneri koji koriste ne samo rPET-a već i alternativne smole.

SIPA predstavlja AVArPET, novi brend u dizajnu i proizvodnji primarne i sekundarne ambalaže u skladu sa najvećim poštovanjem životne sredine. SIPA-ini stručnjaci za dizajn proizvoda su uključeni u razvoj hiljade novih ambalaža svake godine, a u svemu tome, tri R-a – Reduce, ​​Reuse, Recicle – su glavne vodilje.

KO JE SIPA?

SIPA – je svetski stručnjak za PET ambalažu, koji nudi komplena rešenja za sisteme za PET pretforme, sisteme za proizvodnju i punjenje PET boca, kao i kalupe za duvanje za industriju napitaka i hrane. SIPA pruža tehnička rešenja koja najbolje zadovoljavaju zahteve kupca, optimizirajući njihov proizvodni proces uzimajući u obzir faktore kao što su trošak boca, ušteda materijala i energije i prostora.

Eurochiller – Hala 10/B13

EUROCHILLER – je proizvođač industrijskih rashladnih sistema sa vodenim i vazdušnim hlađenjem, koji se izdvaja u pogledu konstantnog razvoja „zelenih“ tehnologija i razvoja čilera sa velikom energetskom efikasnošću. Eurochiller u svojoj ponudi posebno izdvaja čilere sa adijabatskim hlađenjem koji pored velikih ušteda u potrošnji energije, omogućavaju i veliku stabilnost procesa, kao i maksimalni kvalitet proizvoda.

NA SAJMU ĆE BITI PREDSTAVLJENA NOVA MAŠINA KOJA ĆE BITI U PRODAJI OD 2023G. 

Tria – Hala 9/D02

TRIA – Italijanska kompanija TRIA u svojoj ponudi obuhvata mlinove za mlevenje plastike različitih namena – folija, plastičnih delova velikih dimenzija, pločastih elemenata, monofilamenata; mlinove za mlevenje duvane, brizgane, termoformirane, ekstrudirane plastike kao i pogača.

JM SERIES

Granulatori namenjeni za mlevenje plastike u liniji sa mašinama za brizganje, i to: ulivaka, škarta, tehničke plastike i elastomera punjenih staklenim vlaknima. Njihovo održavanje je posebno lako, a otvaranje mašina ne zahteva upotrebu alata.

JS SERIES

Tehnički kalupi, ojačani materijali, minimalan nivo buke, ujednačen samleveni materijal, lako održavanje, patentirani sistem za čišćenje komore za mlevenje. Nova JS serija je bez sita  i pogodna je za radu u liniji sa mašinama za brizganje. Jednostavna za rukovanje.

SMGL serija

Mašine bez sita koje rade na niskim obrtajima, idealne za mlevenje ulivaka i proizvoda sa krutim polimerima. Oni obezbeđuju ujednačenu veličinu samlevenog materijala, bez stvaranja prašine. Veoma nizak nivo buke, lako i brzo održavanje.

Mb Conveyors – Hala 10/E31

I ove godine, od 19. do 26. oktobra, MB Conveyors će učestvovati na sajmu K2022, najvećem sajmu za industriju prerade plastike, gde će predstaviti unapređenja održivosti MB proizvoda i poželeti vam dobrodošlicu  u HALI 10, ŠTAND E31.

 

 

 

Naša misija je da ponudimo kompletan asortiman proizvoda koji se kontinuirano poboljšavaju, uvek tražeći najsavremenija rešenja koja garantuju veći kvalitet. Naša GREEN DEAL filozofija podrazumeva: efikasnost performansi i smanjenu potrošnju energije naših proizvoda, radeći na materijalima, tehnologijama i dizajnu, kako bismo dobili ekološke, energetske i funkcionalne prednosti.

Budućnost je zelena.

MB Conveiors donosi svoj održivi pristup na K2022

Radujemo se što ćemo vas videti u Dizeldorfu, i što ćemo imati priliku da vam  pokažemo kako će se ove inovacije primeniti na kompletnom asortimanu proizvoda: transportnim trakama, separatorima, sistemima za skladištenje i sve ostalo što vam može zatrebati u proizvodnom procesu od mašine za brizganje, do skladištenja ili transporta.

Posle više od 35 godina poslovanja i uspeha, nastavljamo da gledamo napred sa entuzijazmom i odlučnošću, istražujući nove puteve i prihvatajući najinovativnije tehnologije.

 

Vidimo se na K 2022!

KO JE MB CONVEYORS?

MB CONVEYORS – nude rešenja izrađena po meri: transportne trake, separatore, elevatore, detektore metala, kao i kompletne transportne linije i sisteme za skladišenje.

IFW mold tec GmbH – Hala 1/c15

Preciznost na zahtev tržišta!

IFW mould tec, je vodeći specijalista za brizgane kalupe, čiji će fokus na ovogodišnjem K sajmu biti na energetskoj i resursnoj efikasnosti. Garantovana austrijska preciznost i kvalitet.

Sa glavnim fokusom na održivost i efikasnost resursa, ovogodišnji K sajam u Diseldorfu akcenat stavlja na oblast koja već dugi niz godina igra centralnu ulogu u razvoju visoko efikasnih i visokoučinkovitih kalupa za brizganje . Pri čemu IFW razmišlja o temi održivosti i o njenoj ekološkoj i ekonomskoj dimenziji i inkorporira je u svoja rešenja. Ovo je slučaj, na primer, sa SE sistemima kalupa sa više šupljina. Ovde, kompanija sa sedištem u Micheldorfu, Gornja Austrija, već nekoliko godina impresionira kupce vrhunskim rešenjima za gnezda. Ne samo zbog uspeha postignutih sa ovim, kompanija je sada proširila svoj program pametnog ubrizgavanja (SE) na rešenja za serijsku proizvodnju spojinica i račvi. Generalni direktor IFW-a,mag. Gerald Neudeck govori o novim standardima u proizvodnji i efikasnosti resursa, na koje se kompanija sada oslanja. „Pored prvoklasnog kvaliteta proizvoda, naši SE kalupi omogućavaju udvostručenje proizvodnje u istom vremenu ciklusa uz uštedu energije do 40 procenata.“

Prilagođeni razvoj u opsegu 2 komponente (2K).
Efikasnost resursa je takođe važan aspekt u IFW mold tec-u kada je u pitanju razvoj i implementacija kalupa za proizvodnju 2K komponenti specifičnih za kupca. Na primer, za sanitarni i ventilacioni sektor. U stvari, u poređenju sa konvencionalnim metodama, 2K proces nije samo manje materijalno i energetski intenzivan, već je i vremenski efikasniji. To je zato što je eliminisan proces sastavljanja koji oduzima mnogo vremena. Dodatna prednost je u tome što IFW-ove usluge u 2K sektoru počinju analizom da li se proizvod koji zahteva kupac uopšte može implementirati u kalup u svom trenutnom obliku. Ako to nije slučaj, stručnjaci za IFW alate razvijaju alternativnu komponentu ili koncept proizvoda koji je barem ekvivalentan, ali obično čak i bolji. Akcionar Christian Otte, AIE: „Konsultantska i tehnička podrška aplikacijama za kupca, kao i razvoj rešenja specifičnih za kupce su usluge koje nudimo našim klijentima ne samo u 2K segmentu, već za sve tehnologije.“

Jedinstvena sinergija sa IFW kunststofftechnik
IFW mold tec će takođe koristiti K sajam da pruži informacije o jedinstvenim sinergijskim efektima koji su rezultat saradnje sa sestrinskom kompanijom ifv kunststofftechnik. U stvari, kupcima se nude ekskluzivne pogodnosti koje proizilaze iz kombinacije operacija izrade kalupa i brizganja sa velikim mašinskim parkom. Na primer, nakon održavanja ili popravke, IFW često čak testira kalupe na istim mašinama u kojima ih kasnije ponovo koristi kupac. Pored toga, kupci kalupa imaju mogućnost ugovorne proizvodnje svojih komponenti na ifv kunststofftechnik mašinama. Direktor prodaje Inž. Harald Schicklgruber, MIB MBA, dodaje: „Ako kupac kasnije bude u mogućnosti da iskoristi sopstvenu mašinu do maksimuma i kupi je, dobija našu punu podršku u integraciji kalupa u sopstveni proizvodni proces. “

Živa proizvodnja na štandu od 120 m2
Sa verovatno najvećim izložbenim štandom proizvođača kalupa u K sajmu, IFW na impresivan način odaje priznanje svojoj vodećoj poziciji. Štand je čak dovoljno velik da obezbedi ENGEL mašinu od 220 tona sa dovoljno prostora za živu proizvodnju dvostruke grane sa inovativnim IFW kalupom. Konkretno, ovo je tehnologija koja je mnogo kompaktnija od konvencionalnih kalupa i stoga može da radi na manjim mašinama, trošeći manje prostora i energije. Što nas vraća puni krug na centralnu temu ovog sajma, gde IFW očekuje svoje posetioce u Hali 1, štand C15.

KO JE IFW?

IFW grupa je međunarodni lider u tehnologiji u proizvodnji visokotehnoloških kalupa za plastične fitinge i kalupe za specifične primene, kao i ugovorni proizvođač plastičnih delova po meri.