Izaberite stranicu

Piovan prateća oprema

Projektovanje

Optimizacija

Finansijska rešenja

Servisi

Praktična obuka

Svetski lider u proizvodnji prateće opreme za industriju plastike

PIOVAN grupa je svetski lider u razvoju i proizvodnji pomoćnih sistema za automatizaciju skladištenja, transporta i prerade polimera, plastike i hrane, pružanju inženjerskih rešenja i servisnih usluga. Od silosa na otvorenom do centralizovanih sistema za hranjenje: dizajniraju i proizvode integrisana i fleksibilna rešenja za sve vrste plastike. Posvećeni kupcima i inovacijama, razvoju i budućim trendovima, teže da svoju profesionalnost usmere ka zadovoljenju kupčevih zahteva. Činjenica koja PIOVAN izdvaja od konkurencije je izrada gotovo svih elemenata i pod-sklopova u matičnoj kompaniji. Na osnovu ovako koncipirane razvojne strategije danas iza znaka PIOVAN stoji kvalitet, pouzdanost i ekonomičnost.

Krajem 2014. godine Piovan grupi se pridružila PENTA, kompanija koja posluje i u industriji plastike i hrane.

O kompaniji PIOVAN (PDF 6.89 MB)
O kompaniji PENTA (PDF 840 KB)

  • 1934. godine u Padovi, Costante Piovan & Figli otvorio je radionicu mehanike visoke preciznosti
  • 1964. godine Piovan je na italijanskom tržištu predstavio prvu pomoćnu opremu za preradu polimera
  • 1972. godine je proizvedena prva linija za hlađenje
  • 1974. otvara se u Garchingu, blizu Minhena Piovan Nemačka
  • 1986. godine se otvara Piovan Francuska
  • 1989. godine otvorena je nova fabrika u Santa Maria di Sala (Venecija), trenutno sedište PIOVAN grupe
  • 1990-tih PIOVAN grupa se širi otvaranjem novih ogranaka u Kanadi, Brazilu i Aziji. Kupljeno je i softversko preduzeće u cilju razvoja daljinskog sistema za praćenje i kontrolu postrojenja
  • 2000-tih su pokrenute nove fabrike u Brazilu i Kini, a nove filijale su otvorene u Meksiku, Velikoj Britaniji, Austriji, Mađarskoj i Češkoj, Indiji, Turskoj, Tajlandu i Indoneziji. Piovan je 2008. kupio američku kompaniju Universal Dinamics, (Una-Dyn), a 2010. godine kupuje većinski udeo u Fdm-u, nemačkoj kompaniji specijalizovanoj za ekstruzijsku tehnologiju
  • 2010-tih Piovan učvršćuje svoju poziciju svetskog lidera na tržištu. Krajem 2014. godine Penta, kompanija koja posluje i u industriji plastike i hrane, se pridružila PIOVAN grupi. U januaru 2015. godine, nova kompanija Aquatech počinje sa radom u sektoru industrijskog hlađenja. Osnovan je Energys, kompanija za energetske usluge i konsalting za energetsku efikasnost, a PIOVAN grupi se pridružuje i Progema, kompanija koja se bavi dizajnom i proizvodnjom sistema za automatizaciju i industrijski nadzor procesa. Otvaraju se i nove podružnice: Piovan Magreb u Alžiru, Piovan Japan u Kobeu, Piovan Gulf u Dubaiju i Piovan Vijetnam u Ho Ši Minu
  • Piovan prateću opremu čine: usisivači, dozatori masterbača, sušare, termoregulatori, centralni sistemi, silosi

EFIKASNOST JE ODRŽIVOST

Piovan je uvek davao snažan prioritet dizajniranju tehnologija visoke efikasnosti, sa ciljem da smanji uticaj svojih mašina na životnu sredinu. Doprinosi smanjenju svetskog emisiju ugljenika sa prosekom 300.000 tona godišnje smanjenja emisije CO2 i više od 600.000.000 kVh godišnje.

Kategorije

Feeding & Conveying

Transport plastičnog granulata

Drying & Dehumidifying

Sušenje i odvlaživanje

Dosing & Blending

Doziranje i mešanje

Granulation

Granulatori

Temperature Control

Kontrola temperature

Software

Softver

Lab-Tech

Merenje acetaldehida u PET predformama

Penta

Proizvodi kompanije PENTA

Kompanija Neofyton PIOVAN partner

Kompanija Neofyton je PIOVAN partner za tržišta Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Nigerije i Kameruna. Piovan je velika internacionalna grupacija osnovana 1934. godine, sa preko 70 godina iskustva, sa ekspertizom u proizvodnji prateće opreme za brizganje plastike. Servis i prodaja opreme su obezbeđeni na četiri kontinenta (Evropa, Severna i Južna Amerika, Azija).

Jedna od odlika PIOVAN kompanije je i konstantna komunikacija sa kupcem kroz konstantnu tehničku pomoć i podršku. Klijent je uključen u rešenje od faze dizajniranja do ugradnje i puštanja u rad postrojenja.

Neofyton youtube kanal

Oblasti primene

AUTOINDUSTRIJA

Bez obzira da li želite da se takmičite na globalnom nivou, smanjite težinu komponenata ili se pridržavate strogih ekoloških propisa, pomoću naših rešenja i mašina, postići ćete najbolje rezultate u svim oblastima automobilske industrije – od faze razvoja do pouzdane i precizne masovne proizvodnje (elektronike, rasvete, enterijera, karoserije, klimatizacije, kompozita, poklopaca za motor, sigurnosnih i upravljačkih delova itd.)

pogledajte video (ENGEL duo 11050H/4550M/1500 Combi M)
pogledajte video (Engel Duo Organomelt)
pogledajte video (Engel V duo 700)

pogledajte video (ENGEL duo 800 automotive)

 

PAKOVANJE

 

Vaša komparativna prednost u industriji ambalaže: ENGEL packaging nudi vam savršeno projektovane mašine za brizganje i ključ-u-ruke rešenja za efikasnu, profitabilnu i čistu proizvodnju artikala za pakovanje bilo kog oblika, veličine ili boje.

pogledajte video (victory 180 – proizvodnja čepova)

TELETRONIKA

Više brzine: U proizvodnji elektronskih i telekomunikacionih uređaja, stalni zadatak je da se u svakom trenutku brzo reaguje na kratke proizvodne cikluse i svakodnevne tehničke izazove. ENGEL teletronics je vaš stručni partner kad su u pitanju najnovije mašine koje vam omogućavaju da držite korak sa ovom dinamičnom oblašću industrije. A mi ćemo vam pomoći da budete u vrhu globalnog tržišta dizajnom, funkcionalnošću, minijaturizacijom i spremnošću za isporuku.

 

MEDICINA

Kada je reč o zdravlju i kvalitetu života: Svojim mašinama za brizganje plastike, ENGEL medical će uvek zadovoljavati specifične uslove osetljive industrije medicinskih proizvoda. Mi nudimo savršenu bezbednost, apsolutnu kompatibilnost sa proizvodnjom u čistoj sobi i preciznost, kao i potpunu dokumentovanost i sledljivost u procesu proizvodnje.

pogledajte video (e victory 80 baze igala za 1 ml špriceve)

 

TEHNIČKA PLASTIKA

Impresivan dizajn, moderna inženjerska rešenja sa lakim materijalom, ekonomična efikasnost: ENGEL technical moulding omogućava vam da brzo pripremite za globalno tržište svoje inovativne proizvode za svakodnevnu upotrebu. Na kraju krajeva, kao iskusan davalac kompletnih usluga, imamo know-how za konfiguraciju fleksibilnih, potpuno automatizovanih mašina za brizganje plastike upravo za vašu specifičnu oblast proizvodnje.

 

Neofyton je specijalizovan u konstrukciji, projektovanju i postavljanju centralizovanih Piovan sistema za pneumatski transport materijala do mašina

Da se proizvođači plastike na domaćem tržištu sve više odlučuju na ulaganje u kvalitetnu prateću opremu, pokazuju iskustva i zadovoljstvo naših dosadašnjih kupaca.

Prednosti kvalitetne prateće opreme su: ušteda materijala, isporuka know-how, veći kvalitet proizvoda, smanjenje škarta, maksimalna optimizacija sistema – veća produktivnost, automatizacija procesa rada, softver za kontrolu i optimizaciju procesa proizvodnje prilagođen različitim proizvodnim zahtevima, projektovanje i konsulting, najbolji odnos cena/kvalitet, energetska efikasnost.

AIPC (eng. Automatic Injection Pressure Control) jeste automatska kontrola pritiska ubrizgavanja i predstavlja poslednju inovaciju za PET sisteme sušenja koje je predstavio Piovan.

Neofyton youtube kanal

Piovan grupa

Kompanija nudi inovativna inženjerska rešenja za preradu plastike (pogledajte video – sistem za obradu materijala – fleksibilni film), nove proizvode i usluge za određene industrijske sektore kao što su ambalaža, automobilski i medicinski sektor, cevi i profili, vlakna itd., napredno automatizovano rukovanje sirovinama u praškastom obliku, visoko efikasne rashladne sisteme, softver za digitalnu transformaciju proizvodnog procesa (nadzorni sistemi koji se lako koriste za brzu kontrolu svake faze procesa, sa bilo kojeg mesta na svetu).

regiona

proizvodnih pogona

servisnih i prodajnih podružnica/kancelarija

zemalja pokrivenih širom sveta

posvećenih servisera

stručnjak zaposlen u odeljenju za inženjering i istraživanje

Neofyton isporučuje usluge po sistemu „ključ u ruke“

Od projektovanja sistema do puštanja mašina u rad i obuke

Neofyton partneri

ifw
Oerlikon

Proud members