Izaberite stranicu

Piovan prateća oprema

Projektovanje

Optimizacija

Finansijska rešenja

Servisi

Praktična obuka

Svetski lider u proizvodnji prateće opreme za industriju plastike

PIOVAN grupa je svetski lider u razvoju i proizvodnji pomoćnih sistema za automatizaciju skladištenja, transporta i prerade polimera, plastike i hrane, pružanju inženjerskih rešenja i servisnih usluga. Od silosa na otvorenom do centralizovanih sistema za hranjenje: dizajniraju i proizvode integrisana i fleksibilna rešenja za sve vrste plastike. Posvećeni kupcima i inovacijama, razvoju i budućim trendovima, teže da svoju profesionalnost usmere ka zadovoljenju kupčevih zahteva. Činjenica koja PIOVAN izdvaja od konkurencije je izrada gotovo svih elemenata i pod-sklopova u matičnoj kompaniji. Na osnovu ovako koncipirane razvojne strategije danas iza znaka PIOVAN stoji kvalitet, pouzdanost i ekonomičnost. Krajem 2014. godine Piovan grupi se pridružila PENTA, kompanija koja posluje i u industriji plastike i hrane. O kompaniji PIOVAN (PDF 6.89 MB) O kompaniji PENTA (PDF 840 KB)
  • 1934. godine u Padovi, Costante Piovan & Figli otvorio je radionicu mehanike visoke preciznosti
  • 1964. godine Piovan je na italijanskom tržištu predstavio prvu pomoćnu opremu za preradu polimera
  • 1972. godine je proizvedena prva linija za hlađenje
  • 1974. otvara se u Garchingu, blizu Minhena Piovan Nemačka
  • 1986. godine se otvara Piovan Francuska
  • 1989. godine otvorena je nova fabrika u Santa Maria di Sala (Venecija), trenutno sedište PIOVAN grupe
  • 1990-tih PIOVAN grupa se širi otvaranjem novih ogranaka u Kanadi, Brazilu i Aziji. Kupljeno je i softversko preduzeće u cilju razvoja daljinskog sistema za praćenje i kontrolu postrojenja
  • 2000-tih su pokrenute nove fabrike u Brazilu i Kini, a nove filijale su otvorene u Meksiku, Velikoj Britaniji, Austriji, Mađarskoj i Češkoj, Indiji, Turskoj, Tajlandu i Indoneziji. Piovan je 2008. kupio američku kompaniju Universal Dinamics, (Una-Dyn), a 2010. godine kupuje većinski udeo u Fdm-u, nemačkoj kompaniji specijalizovanoj za ekstruzijsku tehnologiju
  • 2010-tih Piovan učvršćuje svoju poziciju svetskog lidera na tržištu. Krajem 2014. godine Penta, kompanija koja posluje i u industriji plastike i hrane, se pridružila PIOVAN grupi. U januaru 2015. godine, nova kompanija Aquatech počinje sa radom u sektoru industrijskog hlađenja. Osnovan je Energys, kompanija za energetske usluge i konsalting za energetsku efikasnost, a PIOVAN grupi se pridružuje i Progema, kompanija koja se bavi dizajnom i proizvodnjom sistema za automatizaciju i industrijski nadzor procesa. Otvaraju se i nove podružnice: Piovan Magreb u Alžiru, Piovan Japan u Kobeu, Piovan Gulf u Dubaiju i Piovan Vijetnam u Ho Ši Minu
  • Piovan prateću opremu čine: usisivači, dozatori masterbača, sušare, termoregulatori, centralni sistemi, silosi

EFIKASNOST JE ODRŽIVOST

Piovan je uvek davao snažan prioritet dizajniranju tehnologija visoke efikasnosti, sa ciljem da smanji uticaj svojih mašina na životnu sredinu. Doprinosi smanjenju svetskog emisiju ugljenika sa prosekom 300.000 tona godišnje smanjenja emisije CO2 i više od 600.000.000 kVh godišnje.

Kategorije

Feeding & Conveying

Transport plastičnog granulata

Drying & Dehumidifying

Sušenje i odvlaživanje

Dosing & Blending

Doziranje i mešanje

Granulation

Granulatori

Temperature Control

Kontrola temperature

Software

Softver

Lab-Tech

Merenje acetaldehida u PET predformama

Penta

Proizvodi kompanije PENTA

Kompanija Neofyton PIOVAN partner

Kompanija Neofyton je PIOVAN partner za tržišta Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Nigerije i Kameruna. Piovan je velika internacionalna grupacija osnovana 1934. godine, sa preko 70 godina iskustva, sa ekspertizom u proizvodnji prateće opreme za brizganje plastike. Servis i prodaja opreme su obezbeđeni na četiri kontinenta (Evropa, Severna i Južna Amerika, Azija).

Jedna od odlika PIOVAN kompanije je i konstantna komunikacija sa kupcem kroz konstantnu tehničku pomoć i podršku. Klijent je uključen u rešenje od faze dizajniranja do ugradnje i puštanja u rad postrojenja.

Neofyton youtube kanal

Oblasti primene

Autoindustrija

Medicina

Pakovanje

Tehnička plastika

Teletronika

Energetska efikasnost

Energetska efikasnost u industriji je pojam koji je na našim prostorima postao bitan krajem 2008. i početkom 2009. godine, sa početkom svetske ekonomske krize. Većina privrednika je, do tada, najčešće deklarativno razmatrala trošak struje, kao bitan element kompletnog pregleda troškova. Pritom uticaj energetske efikasnosti na zagađenje prirode gotovo uopšte nije bio razmatran.

Kompanija Neofyton je među prvima u Srbiji i regionu počela aktivno prezentovanje značaja energetske efikasnosti, kako zbog smanjenja troškova proizvodnje, pa samim tim i povećanja profitne stope, tako i zbog podizanja svesti o ograničenosti resursa i širim ekološkim principima.

Ušteda energije korišćenjem Neofyton mašina

U poređenju sa direktnim konkurentima u sferi mašina za brizganje plastike, a korišćenjem standardne hidraulike u koju su ugrađene tzv. “smart” pumpe, naše mašine troše i do 50% manje energije. Korišćenjem servo-hidraulike, postoji potencijal za uštedu do čak 70%. Posedujemo veoma precizan uređaj za merenje potrošnje električne energije, kojim se to i dokazuje.

Kompanija Engel je bila prvi proizvođač mašina za brizganje plastike, još 2009. godine, koji je u svoj upravljački sklop uveo, kao standardnu opciju, stranicu za prikaz potrošnje struje – “Ecograph”, gde se navođenjem težine za svaki proizvod (kalup), u svim ciklusima dobija podatak, kako o ukupnoj potrošnji struje po satu, tako i o specifičnoj potrošnji struje po kilogramu prerađene plastike (kWh/kg).

Očuvanje životne sredine

Oprema koju zastupamo doprinosi OČUVANJU ŽIVOTNE SREDINE na nekoliko načina.
Kada govorimo o pratećoj opremi, a pre svega o čilerima za hlađenje vode našeg dobavljača Eurochille, kojima se temperira kako hidraulika i servo motori u mašinama, tako i kalupi (alati) u kojima se i formiraju gotovi proizvodi, čilerski sistemi koje mi prodajemo omogućavaju novi koncept hlađenja korišćenjem tzv. “adijabatskog efekta”.

U letnjem periodu hidraulika i servo motori mašina za brizganje zahtevaju hlađenje vodom temperature do 28°C. Korišćenjem tzv. “free cooling” uređaja sa “adijabatskim efektom”, hlađenje procesne vode se odvija bez korišćenja rashladnih kompresora (koji koriste freone za izmenu toplote). Izmena toplote, tj. hlađenje se odvija isključivo korišćenjem ventilatora, čime se postiže ušteda od 6 do 8 puta u odnosu na klasične čilere koji koriste kompresore sa freonom.

Jedan od naših kupaca je, korišćenjem “adijabatskih” uređaja za hlađenje, umanjio potrebnu količinu električne energije za hlađenje, za 1.400.000 kWh/godišnje, tj. za oko 70.000 EUR. Dodatna prednost je odsustvo rizika, da usled pucanja cevi dođe do curenja freona u atmosferu i velikog zagađenja.

Slična računica se može primeniti na naše Engel mašine za brizganje plastike, kao i na Piovan sušare za sušanje granulata.

Neofyton je specijalizovan u konstrukciji, projektovanju i postavljanju centralizovanih Piovan sistema za pneumatski transport materijala do mašina

Da se proizvođači plastike na domaćem tržištu sve više odlučuju na ulaganje u kvalitetnu prateću opremu, pokazuju iskustva i zadovoljstvo naših dosadašnjih kupaca.

Prednosti kvalitetne prateće opreme su: ušteda materijala, isporuka know-how, veći kvalitet proizvoda, smanjenje škarta, maksimalna optimizacija sistema – veća produktivnost, automatizacija procesa rada, softver za kontrolu i optimizaciju procesa proizvodnje prilagođen različitim proizvodnim zahtevima, projektovanje i konsulting, najbolji odnos cena/kvalitet, energetska efikasnost.

AIPC (eng. Automatic Injection Pressure Control) jeste automatska kontrola pritiska ubrizgavanja i predstavlja poslednju inovaciju za PET sisteme sušenja koje je predstavio Piovan.

Neofyton youtube kanal

Piovan grupa

Kompanija nudi inovativna inženjerska rešenja za preradu plastike (pogledajte video – sistem za obradu materijala – fleksibilni film), nove proizvode i usluge za određene industrijske sektore kao što su ambalaža, automobilski i medicinski sektor, cevi i profili, vlakna itd., napredno automatizovano rukovanje sirovinama u praškastom obliku, visoko efikasne rashladne sisteme, softver za digitalnu transformaciju proizvodnog procesa (nadzorni sistemi koji se lako koriste za brzu kontrolu svake faze procesa, sa bilo kojeg mesta na svetu).

regiona

proizvodnih pogona

servisnih i prodajnih podružnica/kancelarija

zemalja pokrivenih širom sveta

posvećenih servisera

stručnjak zaposlen u odeljenju za inženjering i istraživanje

Neofyton isporučuje usluge po sistemu „ključ u ruke“

Od projektovanja sistema do puštanja mašina u rad i obuke

Neofyton partneri

Ponosni članovi

Pišite nam

15 + 11 =