Izaberite stranicu

Medicina 

Pakovanje

Teletronika

Tehnička plastika

Autoindustrija

Spremni za visoko-osetljivu preciznost

Kada je reč o zdravlju i kvalitetu života: Svojim mašinama za brizganje plastike, ENGEL medical će uvek zadovoljavati specifične uslove osetljive industrije medicinskih proizvoda. Mi nudimo savršenu bezbednost, apsolutnu kompatibilnost sa proizvodnjom u čistoj sobi i preciznost, kao i potpunu dokumentovanost i sledljivost u procesu proizvodnje.

pogledajte video (e victory 80 baze igala za 1 ml špriceve)

Neofyton youtube kanal

Mašine i oprema

Engel

Piovan

Eurochiller

Sipa

Tria

MB CONVEYORS

Energetska efikasnost

Energetska efikasnost u industriji je pojam koji je na našim prostorima postao bitan krajem 2008. i početkom 2009. godine, sa početkom svetske ekonomske krize. Većina privrednika je, do tada, najčešće deklarativno razmatrala trošak struje, kao bitan element kompletnog pregleda troškova. Pritom uticaj energetske efikasnosti na zagađenje prirode gotovo uopšte nije bio razmatran.

Kompanija Neofyton je među prvima u Srbiji i regionu počela aktivno prezentovanje značaja energetske efikasnosti, kako zbog smanjenja troškova proizvodnje, pa samim tim i povećanja profitne stope, tako i zbog podizanja svesti o ograničenosti resursa i širim ekološkim principima.

Ušteda energije korišćenjem Neofyton mašina

U poređenju sa direktnim konkurentima u sferi mašina za brizganje plastike, a korišćenjem standardne hidraulike u koju su ugrađene tzv. “smart” pumpe, naše mašine troše i do 50% manje energije. Korišćenjem servo-hidraulike, postoji potencijal za uštedu do čak 70%. Posedujemo veoma precizan uređaj za merenje potrošnje električne energije, kojim se to i dokazuje.

Kompanija Engel je bila prvi proizvođač mašina za brizganje plastike, još 2009. godine, koji je u svoj upravljački sklop uveo, kao standardnu opciju, stranicu za prikaz potrošnje struje – “Ecograph”, gde se navođenjem težine za svaki proizvod (kalup), u svim ciklusima dobija podatak, kako o ukupnoj potrošnji struje po satu, tako i o specifičnoj potrošnji struje po kilogramu prerađene plastike (kWh/kg).

Očuvanje životne sredine

Oprema koju zastupamo doprinosi OČUVANJU ŽIVOTNE SREDINE na nekoliko načina.
Kada govorimo o pratećoj opremi, a pre svega o čilerima za hlađenje vode našeg dobavljača Eurochille, kojima se temperira kako hidraulika i servo motori u mašinama, tako i kalupi (alati) u kojima se i formiraju gotovi proizvodi, čilerski sistemi koje mi prodajemo omogućavaju novi koncept hlađenja korišćenjem tzv. “adijabatskog efekta”.

U letnjem periodu hidraulika i servo motori mašina za brizganje zahtevaju hlađenje vodom temperature do 28°C. Korišćenjem tzv. “free cooling” uređaja sa “adijabatskim efektom”, hlađenje procesne vode se odvija bez korišćenja rashladnih kompresora (koji koriste freone za izmenu toplote). Izmena toplote, tj. hlađenje se odvija isključivo korišćenjem ventilatora, čime se postiže ušteda od 6 do 8 puta u odnosu na klasične čilere koji koriste kompresore sa freonom.

Jedan od naših kupaca je, korišćenjem “adijabatskih” uređaja za hlađenje, umanjio potrebnu količinu električne energije za hlađenje, za 1.400.000 kWh/godišnje, tj. za oko 70.000 EUR. Dodatna prednost je odsustvo rizika, da usled pucanja cevi dođe do curenja freona u atmosferu i velikog zagađenja.

Slična računica se može primeniti na naše Engel mašine za brizganje plastike, kao i na Piovan sušare za sušanje granulata.

Dijagnostika

Maksimalan, čist autput i energetski efikasna prozvodnja

Vrhovi pipeta, kivete, petrijeve posude i slično masovni su proizvodi sa posebno strogim zahtevima: odličan kvalitet, usmerenost na detalje i čistoća apsolutno su nam najvažniji. Sa svojim električnim mašinama za brizganje plastike visokih performansi stabilnim procesima i maksimalnim autputom, ENGEL medical vam pomaže da proizvodite po najvišim standardima.

kvalitetna masovna proizvodnja – potpuno elektrifikovane, mašine za brizganje plastike visokih performansi za najkraće cikluse i maksimalan autput
visoka energetska efikasnost – mala potrošnja energije za ekonomičnu proizvodnju uz visoke performanse
bezbedna proizvodnja – pametne upravljačke jedinice CC 300 i samopodučavajuća Autoprotekt zaštita kalupa garantuju visok nivo stabilnosti procesa
čistoća – sistemi bez lubrikanata, usklađeni sa uslovima čiste sobe, omogućavaju proizvodnju artikala bez DNA/RNA, usklađenu sa GMP (dobrom proizvođačkom praksom)
kompaktna stopa – efikasno korišćenje dragocene podne površine zahvaljujući maloj stopi

Zdravstvo

Fleksibilni sistemi za inovativne proizvode za zdravstvo, sa specijalizovanim funkcijama

Od krajnje složenih, inovativnih četkica za zube do antialergijskih cucli za bebe naravljenih od LSR: ENGEL medical je specijalista i pionir u projektovanju mašina za brizganje plastike u oblasti zdravstva i vaš ekspert za višekomponentne aplikacije brizganja i LIM aplikacija.

fleksibilan dizajn – idealan za najatraktivnije dizajne i isticanje korisnih osobina proizvoda, kao na primer kod proizvoda zubotehničke tehnologije
variabilna površina kalupa – puno iskorišćenje ploča i maksimalna fleksibilnost u pogledu dimenzija kalupa
sloboda u izboru prostora – maksimalna sloboda u postavljanju i povezivanju kalupa
ciljana automatizacija – postavite automatizaciju gde god to proces zahteva
savršen know-how – godine iskustva i veliko znanje u primenjenom inženjeringu

Medicinske tehnologije

Najviši standardi u pogledu čistoće i preciznosti

Kada ljudski životi zavise od vaših proizvoda: ENGEL medical je vaš stručni partner u sprovođenju najstrože politike čistoće i preciznosti u medicinskim tehnologijama. To je zato što su naše precizno projektovane mašine za briganje plastike savršene za proizvodnju visoko- osetljivih medicinskih proizvoda koji dolaze u duži kontakt sa delovima tela ili telesnim tečnostima.

najviši nivoi čistoće – svi relevantni sistemi garantuju usklađenost sa uslovima čiste sobe prema ISO 7 i proizvodnjom u skladu sa dobrom proizvođačkom praksom – GMP
precizna brzina – mašine za brizganje plastike sa ekstremno kratkim ciklusima za masovnu proizvodnju medicinskih proizvoda sa dugom i uzanom šupljinom
proizvodnja koja štedi energiju – zahvaljujući ENGEL-ovoj ecodrive servo-hidrauličnoj tehnologiji
troškovi životnog ciklusa su niski – kvalitetne, trajne komponente u svim delovima proizvodne jedinice

pogledajte video (e victory 80 Medical)

pogledajte video (e victory 80 baze igala za 1 ml špriceve)

Farmaceutski proizvodi

Savršeno dizajnirana, prilagodljiva rešenja za stalnu bezbednost

Iskustvo, bezbednost i kontinuitet: ENGEL medical koristi decenije partnerstva sa vodećim farmaceutskim kompanijama. To znači da i vi možete da odgovarate na potrebe tržišta i da u svako doba ponudite svojim klijentima vrhunski kvalitet putem naših fleksibilnih mašina.

bezbedan rad – potpuno integrisani sistemi za brizganje plastike za veću pouzdanost i bezbednost
čistoća – enkapsulirani sistemi za apsolutnu čistoću i proizvodnju u skladu sa dobrom proizvođačkom praksom
godine preciznosti – fleksibilne proizvodne ćelije koje se uvek mogu prilagoditi tako da zadovolje zahteve farmaceutske industrije
dinamična proizvodnja – potpuno elektrificirane mašine za brizganje plastike za maksimalan autput i visoku energetsku efikasnost

Saznajte više (PDF 568 KB)

Neofyton isporučuje usluge po sistemu „ključ u ruke“

Od projektovanja sistema do puštanja mašina u rad i obuke

Neofyton partneri

ifw
Oerlikon

Proud members

Excellent Small & Medium Enterprises

Đorđe Vajfert nagrada za društveno odgovorno poslovanje Privredne komore Srbije