Izaberite stranicu

Na sajmu K 2022, ENGEL će predstaviti kompaktnu, potpuno električnu mašinu za brziganje plastike. Na mašini ENGEL e-motion 160 combi M, u uslovima čiste sobe, proizvodiće se dvokomponentne posude za uzorke za medicinsku dijagnostiku.

ENGEL je do sada combi M dizajn koristio na većim mašinama, a sada će po prvi put ekskluzivno biti predstavljen na mašini od samo 160t sile zatvaranja sa horizontalnom indeks pločom. U combi M dizajnu, indeks ploča deli oblast zatvaranja kalupa na sredini za paralelni rad sa dva kalupa. Ovo combi M tehnologiju čini korisnom i za integraciju dvokomponentnog ubrizgavanja, kao i za efikasno udvostručavanje obima proizvodnje – ukoliko se montiraju dva identična kalupa. Combi M mašine su standardno opremljene sa dve jedinice za ubrizgavanje. Jedna jedinica za brizganje je postavljena na fiksnu ploču, druga na pokretnu ploču.


Na svom štandu sajmu na K 2022 ENGEL će proizvoditi dvokomponentne posude za uzorke za medicinsku dijagnostiku uslovima čistih soba.


Dimenzije mašine su smanjene za više od 20%

Dijagnostičke komponente koje će ENGEL proizvoditi na svom štandu tokom 8 dana sajma, su dvokomponentni delovi. U prvom koraku brizganja, delovi sa cilindričnim šupljinama se prave od polikarbonatnog materijala obojenog u crno. Zatim se indeks ploča rotira za 180 stepeni kako bi se zapečatio cilindar sa providnim polikarbonatom na jednoj strani u drugom koraku brizganja. Dok je ovo u toku, sledeći set primarnih delova se proizvodi na drugoj strani. Dva kalupa, sa po 32 kaviteta, proizvodi Hack Formenbau iz Nemačke. Combi M tehnologija horizontalne indeks ploče kompanije ENGEL štedi dragoceni podni prostor, posebno u procesima gde se koriste kalupi sa više kaviteta. Za uporedivi kalup sa 32 kaviteta sa vertikalnom rotacionom tablom bi bila potrebna veća mašina za brizganje na primer e-motion sa najmanje 280 tona sile zatvaranja. U ovoj aplikaciji, tehnologija horizontalne indeks ploče, smanjuje prostor mašine za brizganje za više od 20 procenata. Posebno u uslovima čiste sobe, ovo značajno poboljšava isplativost. Povrh toga, manja mašina troši manje energije. ENGEL potpuno električna mašina za brizganje, e-motion, je već jedna od energetski najefikasnijih mašina na tržištu u ovoj klasi.

Automatizacija daje ogroman doprinos eksterijeru proizvodne ćelije što ove mašine čini veoma kompaktnim. Zbog standardizovanog dizajna ćelije za automatizaciju, posebno lako se integrišu različite komponente automatizacije i druge procesne jedinice a pri tom zauzima znatno manje prostora od standardne sigurnosne zaštite. Na sajmu K 2022 će biti prikazano kako unutar kompaktne ćelije , dva robota rade kao par pri proizvodnji dijagnostičkih proizvoda. Linearni robot, ENGEL viper 20 uklanja dvokomponentne delove i odlaže ih. Paralelno, ENGEL e-pic robot prekriva proizvod srednjim slojem kako bi se iste mogle stakirati u kutije i otpremiti pomoću transportnog sistema koji je takođe integrisan.


K 2022

Mašina se sama optimizuje

Digitalizacija je stigla u čiste sobe. Mašina za brizganje e-motion combi M za proizvodnju dvokomponentnih delova opremljena je sa čitavom serijom pametnih sistema pomoći iz ENGEL-ovog programa inject 4.0 . Između ostalih karakteristika, ovo uključuje iQ kontrolu težine, koji detektuje fluktuacije u zapremini ubrizgavanja i viskoznosti materijala i automatski ih kompenzuje u okviru validiranih granica u istom ciklusu, a iQ kontrola protoka, koja obezbeđuje konstantne odnose kontrole temperature kontrolisanjem temperaturnih razlika u pojedinačnim rashladnim krugovima na osnovu zadate vrednosti. Povrh toga, posetioci sajma mogu uživo da iskuse iQ proces posmatrača. Posebnost ovog pametnog sistema pomoći je da ne samo da optimizuje pojedinačne korake u procesu brizganja, već i pratiti ceo proces u bilo kom trenutku. Nekoliko stotina parametara se analizira u isto vreme, a odstupanja relevantna za kvalitet su transparentno prikazana. U mnogim slučajevima, softver direktno isporučuje predlog optimizacije. iQ proces observer je jedna od prvih aplikacija veštačke inteligencije u brizganju.

Pametni sistemi pomoći čine proizvodni proces stabilnijim i sigurnijim, što objašnjava zašto se fokus u medicinskim tehnologijama i farmaceutskim proizvodima sve više usmerava na njih. Na kraju krajeva, čak i validirani procesi se mogu dinamički kontrolisati. Ključ za optimizaciju je upravljačka jedinica CC300, umesto ručnog podešavanja parametara koje je retroaktivno.

ENGEL je razvio novu funkciju Parameter Limits kako bi:

  • sistem automatski definisao optimalne parametre za sve poslovne procese
  • automatski sam podešavao optimalan nivou svih paramtera i održavao konstantnim
  • jednostavno upravljanje pritiskom na dugme na upravljačkoj jedinici CC300
  • može se definisati za do 150 individualno biranih parametara
  • mašina se sama optimizuje na početku proizvodnje čime se skraćuje vreme pripreme proizvodnje i smanjuje škart
  • u potpunosti se eliminušu greške prilikom ručnog unosa parametara procesnih teničara
  • pouzdanost i bezbednost posebno u medicinskim tehnologijama se podiže na najviši nivo

Na sajmu K2022, ENGEL će demonstrira upotrebu smart parametara limita uživo.

Digitalizacija tehnologije brizganja iz jednog izvora

Kao dobavljač sistemskih rešenja, u okviru digitalizacije procesa ENGEL obezbeđuje da kontrola eksternih sistema, kao što su kalup ili periferne jedinice, mogu biti integrisane sa centralnim kontrolnim uređajem CC300 na mašini za brizganje. Na primer, softver HACK moldlife sense integrisan na CC300 pomoć tehnologije Webviewer otkriva greške i nepravilnosti u kalupu i automatski obaveštava operatera mašine pre nego što dođe do greške i dodatnih troškova.

ENGEL je skraćenica za tehnologiju brizganja iz jednog izvora. Od mašina za brziganje, kroz automatizaciju, do integracije spoljnih sistema.

Sve informacije o sajmu K 2022 možete naći na stranici: K2022

KONTAKTIRAJTE NAS ZA VIŠE INFORMACIJA: marketing@neofyton.com