Izaberite stranicu

O nama

 

Partnerstvom do uspeha

Usluge

Servisi

Porodični biznis

Ideja o Neofytonu nastala je iz želje mašinskog inženjera i diplomiranog ekonomiste Stojana Tadića da obezbedi sigurnu budućnost sinovima. Ideja o nazivu kompanije nastala je iz istraživanja istorije Novog Sada u 18. i 19. veku u vreme snažne grčko – srpske trgovine. Kompanija je dobila ime po grčkom nazivu za “novi sad” (cvet, zasad) – “neofyton”, što simbolizuje da se kompanija razvija i raste kao novi život.
Od prvog trenutka cela porodica je bila uključena u poslovanje, Zoran je završavao polimerne tehnologije na Tehnološkom fakultetu, pa je logičan izbor delatnosti bio trgovina mašinama i rezervnim delovima. Stojan je od prvog dana obavljao poslove generalnog direktora i to vrlo uspešno što se i vidi iz današnjeg poslovanja kompanije. Zoran je ubrzo po završetku studija sklopio prvi zastupnički ugovor sa proizvođačem mašina za brizganje plastike “Dr Boy”, što je i bio pokretač uspeha kompanije. Majka Radmila je od početka bila moralna podrška, a obavljala je i poslove šefa računovodstva. Brat Miroslav je preuzeo sve poslove logistike, špedicije, transporta pa je kompanija od početka pokrivala sve segmente poslovanja i funkcionisala onako kako je i zamišljena – “Sve usluge iz jednog izvora”.

1992

Osnivanje

Davne 1992. godine osnovana je kompanija Neofyton koja isporučuje usluge po sistemu ključ u ruke, od projektovanja sistema do puštanja mašina za brizganje plastike u rad i obuke.

“Event planing”

Magazine Poli – EXIT festival – Valorplast – Svet plastike i gume

1994-2000

i

1998

“DR Boy”

Zoran Tadić sklapa prvi zastupnički ugovor sa proizvođačem mašina za brizganje plastike “Dr Boy”, što je i bio pokretač uspeha kompanije.

“EUROCHILLER”

Neofyton sklapa ugovor sa kompanijom Eurochiller – proizvođačem industrijskih rashladnih sistema i čilera.

i

2001

i

2009

“ENGEL” & “TRIA”

Te 2009. godine Neofyton sklapa ugovore sa kompanijama ENGEL i TRIA. Engel je jedan od najvećih svetskih proizvođača mašina za brizganje plastike i gume. A Tria mlinovi za mlevenje plastike su idealni za sve industrijske procese prerade plastike.

“PIOVAN”

Sklapamo ugovor sa kompanijom Piovan koja je jedan od najvećih svetskih dobavljača u oblasti prateće opreme za plastiku.

i

2010

2010

Novo sedište firme

 

NEOFYTON HR

Otvaramo novo predstavništvo u Zagrebu.

2013

2016

NEOFYTON NIGERIA

Kao zastupnik za tržišta Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore i Slovenije, od 2016. Neofyton postaje i zastupnik za tržište Afrike gde otvara i predstavništvo (NEOFYTON Nigeria & Cameroon). Takođe 2016. Neofyton sklapa ugovor i sa kompanijom “MB Conveyors” koja ima 25 godina tradicije i iskustva u mehanici i proizvodnji transportnih traka.

Nova adresa

Neofyton se uselio u novu upravnu zgradu u Partizanskoj ulici, br. 27b, u Novom Sadu. Objekat veličine 1.300 m², kupljen je uz finansijsku pomoć firme Engel, sa osnovnom namenom pružanja dodatnih usluga našim kupcima.

2017

2018

PROPAK WEST AFRICA 2018 & ITF

Prvi Injection Technology Forum – ITF 2018 – je osmišljen kao mesto susreta nauke & industrije, kupaca & prodavaca, proizvođača & trgovaca, svih poznavaoca plastike i tehnologije brizganja, a organizator događaja je bila kompanija Neofyton. Takođe Neofyton prvi put učestvuje na najvećem sajmu plastike u zapadnoj Africi – PROPAK 2018 – u najvećem nigerijskom gradu Lagosu.

Laboratorija za polimere

Na Fakultetu tehničkih nauka 22. juna 2018. godine svečano je otvorena Laboratorija za polimere koja je nastala u okviru Departmana za proizvodno mašinstvo kao rezultat zajedničkog projekta FTN-a i kompanije Neofyton sa partnerima Engel-om iz Austrije i Piovan-om iz Italije.

2018

2019

Nagrada PKS

Kompanija Neofyton je dobitnik prestižne nagrade Privredne komore Srbije za društveno odgovorno poslovanje – ĐORĐE VAJFERT.

Propak 2019 West Africa

Neofyton je po drugi put pozvan da učestvuje na najvećem sajmu plastike u zapadnoj Africi – PROPAK 2019 – u najvećem nigerijskom gradu Lagosu, koji se održao od 17. do 19. septembra. Ove godine na sajmu Neofyton je predstavio ENGEL E-MOTION 740/160T.

2019

2020

WINTEC

Neofyton postaje zastupnik Wintec mašina za naš region i Zapadnu Afriku. Brend Wintec je u 100% vlasništvu austrijske kompanije ENGEL. Najmoderniji proizvodni pogon kompanije Wintec nalazi se u mestu Changzhou u Kini. Kompanija Wintec je osnovana je 2013. godine I već je stekla izuzetan renome i pozitivnu reputaciju medju korisnicima što pokazuje i činjenica da Wintec uspešno posluje i plasira mašine za brizganje i na najzahtevnijim tržištima Evrope, Sjedinjenih Američkih Država, Meksika, Kine i Rusije.

Usluge

Konsalting i prodaja

Projektujemo, optimizujemo i prodajemo sisteme za brizganje plastike.

Puštanje u rad/Obuka

Puštanje mašina za brizganje plastike i opreme u rad, trening i obuka.

Isporuka

Isporuka mašina za brizganje plastike i prateće opreme po sistemu “ključ-u-ruke”.

Servis

Servisiranje mašina za brizganje plastike i opreme, isporuka rezervnih delova.

Neofyton dobitnik nagrade za društveno odgovorno poslovanje Đorđe Vajfert PKS

Kompanija Neofyton je dobitnik prestižne nagrade Privredne komore Srbije za društveno odgovorno poslovanje – ĐORĐE VAJFERT. Naša kompanija je osvojila drugo mesto u kategoriji mikro i mala preduzeća za projekat donacije laboratorije za polimere Fakultetu tehničkih nauka, Univerziteta u Novom Sadu.

Direktoru kompanije Zoranu Tadiću nagradu je uručio ministar zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Goran Trivan.

Pročitajte celu vest na internet stranici Privredne komore Srbije – pks.rs odakle je vest preuzeta.

Neofyton i Engel dobitnici nagrade Grand Prix 63 Beogradskog sajma tehnike

Kompanija Neofyton i partner kompanija Engel ponosni su dobitnici nagrade Grand Prix 63 međunarodnog sajma tehnike u Beogradu.

Na 63. Međunarodnom sajmu tehnike i tehničkih dostignuća najuspešnijim učesnicima dodeljene su tradicionalne nagrade i priznanja “Korak u budućnost”.

Po oceni stručnog žirija Beogradskog sajma, VELIKU NAGRADU “KORAK U BUDUĆNOST” za najuspešniji eksponat zaslužili su sledeći izlagači: Za oblast “Inovacije i nove tehnologije”, Engel Austria GmbH, za mašinu za brizganje plastike “e-mac 440/180.

Stručni žiri Beogradskog sajma radio je u sastavu: prof. dr Lazar Saranovac (predsednik), prof. dr Nenad Mitrović, prof. dr Dragan Povrenović, prof. dr Ljubodrag Tanović, prof. dr Vesna Radojević, doc. dr Kosta Jovanović. Preuzeto sa sajam.rs

Sačuvajmo okolinu za buduće generacije

Engel

Piovan

Eurochiller

Sipa

Tria

MB CONVEYORS

Wintec

Energetska efikasnost

Energetska efikasnost u industriji je pojam koji je na našim prostorima postao bitan krajem 2008. i početkom 2009. godine, sa početkom svetske ekonomske krize. Većina privrednika je, do tada, najčešće deklarativno razmatrala trošak struje, kao bitan element kompletnog pregleda troškova. Pritom uticaj energetske efikasnosti na zagađenje prirode gotovo uopšte nije bio razmatran.

Kompanija Neofyton je među prvima u Srbiji i regionu počela aktivno prezentovanje značaja energetske efikasnosti, kako zbog smanjenja troškova proizvodnje, pa samim tim i povećanja profitne stope, tako i zbog podizanja svesti o ograničenosti resursa i širim ekološkim principima.

Ušteda energije

Ušteda energije korišćenjem Neofyton mašina

U poređenju sa direktnim konkurentima u sferi mašina za brizganje plastike, a korišćenjem standardne hidraulike u koju su ugrađene tzv. “smart” pumpe, naše mašine troše i do 50% manje energije. Korišćenjem servo-hidraulike, postoji potencijal za uštedu do čak 70%. Posedujemo veoma precizan uređaj za merenje potrošnje električne energije, kojim se to i dokazuje.

Kompanija Engel je bila prvi proizvođač mašina za brizganje plastike, još 2009. godine, koji je u svoj upravljački sklop uveo, kao standardnu opciju, stranicu za prikaz potrošnje struje – “Ecograph”, gde se navođenjem težine za svaki proizvod (kalup), u svim ciklusima dobija podatak, kako o ukupnoj potrošnji struje po satu, tako i o specifičnoj potrošnji struje po kilogramu prerađene plastike (kWh/kg).

Očuvanje životne sredine

Oprema koju zastupamo doprinosi OČUVANJU ŽIVOTNE SREDINE na nekoliko načina.
Kada govorimo o pratećoj opremi, a pre svega o čilerima za hlađenje vode našeg dobavljača Eurochille, kojima se temperira kako hidraulika i servo motori u mašinama, tako i kalupi (alati) u kojima se i formiraju gotovi proizvodi, čilerski sistemi koje mi prodajemo omogućavaju novi koncept hlađenja korišćenjem tzv. “adijabatskog efekta”.

U letnjem periodu hidraulika i servo motori mašina za brizganje zahtevaju hlađenje vodom temperature do 28°C. Korišćenjem tzv. “free cooling” uređaja sa “adijabatskim efektom”, hlađenje procesne vode se odvija bez korišćenja rashladnih kompresora (koji koriste freone za izmenu toplote). Izmena toplote, tj. hlađenje se odvija isključivo korišćenjem ventilatora, čime se postiže ušteda od 6 do 8 puta u odnosu na klasične čilere koji koriste kompresore sa freonom.

Jedan od naših kupaca je, korišćenjem “adijabatskih” uređaja za hlađenje, umanjio potrebnu količinu električne energije za hlađenje, za 1.400.000 kWh/godišnje, tj. za oko 70.000 EUR. Dodatna prednost je odsustvo rizika, da usled pucanja cevi dođe do curenja freona u atmosferu i velikog zagađenja.

Slična računica se može primeniti na naše Engel mašine za brizganje plastike, kao i na Piovan sušare za sušanje granulata.

Ciljevi & vrednosti

Korporativni cilj kompanije je pružanje maksimalnog kvaliteta i usluga kupcu. Praćenjem tehnoloških inovacija i isporukom najmodernijih i najisplativijih sistema na tržištu Srbije i regiona, kreiramo “tailored made” rešenja. Vrhunski kvalitet i ponuda, kreiranje inovativnih, specijalizovanih rešenja, orijentacija ka kupcu, tehničke inovacije, orijentisanost ka budućim tržišnim trendovima, su temelj našeg daljeg razvoja i usavršavanja. Težimo da pomerimo granice dosadašnjih tehnoloških dostignuća i ponudimo Vam uvek novo i jedinstveno rešenje, kreirano baš prema Vašim potrebama.

Tajna inovacija je u kombinaciji stvari na jedan novi način!
Partnerstvom do uspeha od 1992.

PARTNERSTVO SA KUPCIMA

Orijentisani prema kupcima, spremni smo da kreiramo rešenja za svaki vaš zahtev i obezbedimo vam potpunu podršku od samog začetka vaše ideje, pa do njene realizacije.

PROFESIONALNOST

Na vreme, poštujući najviše standarde kvaliteta rešavamo sve probleme i zahteve naših komitenata.

ISPORUKA SATISFAKCIJE

Težimo da pružanjem vrhunskih usluga našim komitentima isporučimo ne samo mašine i opremu, već kompletan sistem rešenja i time izgradimo partnerstvo sa kupcima.

PROSPERITET

Uvek okrenuti ka inovacijama i trendovima želimo da budemo prvi i najbolji u isporuci usluga našim kupcima.

Zemlje poslovanja

NEOFYTON HR

Zbog izuzetno dobre saradnje sa hrvatskim kompanijama, Neofyton 2013. godine otvara svoje predstavništvo u Zagrebu.

NEOFYTON Nigeria & Cameroon

Neofyton je prisutan na afričkom tržištu od 2016., kada i otvara svoje predstavništvo u Nigeriji da bi 2018. prvi put učestvovao na najvećem sajmu plastike u zapadnoj Africi PROPAK 2018, u Lagosu.

Godina iskustva

Zastupamo najveće proizvođače mašina i opreme za industriju plastike, koji ispunjavaju maksimalne zahteve u pogledu energetske efikasnosti i produktivnosti.

Kompanija

Neofyton sarađuje sa više od 250 kompanija, a među njima su i AD Plastika Split, Drina-plastika Nova Pazova, Greiner&JP Nova Pazova, Grundfos Inđija…

Zaposlenih

Iz godine u godinu, u kompaniji Neofyton, raste broj zaposlenih, da bi u 2022. iznosio 30 ljudi raznih profila. Neofyton – tim koji pobeđuje!

Fabrika

Više od 155 fabrika koristi naše mašine, među kojima su i Aling Conel Gajdobra, Bekto-Precisa Goražde, Telur Zagreb, Veritas Sarajevo, WIK Prilep…

Reč direktora kompanije Neofyton

Najuspešnija godina do sada

Tokom 2019. godine naša kompanija je nastavila da se razvija u najbitnijim oblastima poslovanja, prodaja mašina i opreme na ex-YU tržištima, ali je takođe otpočela sa prodajom i plasmanom mašina i opreme na tržištu Nigerije. Takođe, u septembru 2019., učestvovali smo, ponovo, na sajmu u Nigeriji – PROPAK WEST AFRIKA 2019, gde smo, u saradnji sa našim partnerima firmama ENGEL, PIOVAN i srpskom kompanijom INMOLD  predstavili, ne samo mašine i opremu, nego i kompletnu paletu usluga koje naša kompanija pruža: inženjering, projektovanje, obuka kadrova i post sales usluge.

Godina priznanja

Zadovoljstvo i čast nam je što smo u 2019. godini postali lauerati dve prestižne i značajne nagrade. Nagrada privredne komore Đorđe Vajfert za društveno odgovorno poslovanje i nagrade Grand Prix 63 međunarodnog sajma tehnike u Beogradu. Ova priznanja nam govore da kompanija Neofyton ide u pravom smeru.

Ulaganje u obrazovanje je jedna od bitnih strategija naše kompanije. Kad to kažem, ne mislim smo na obuku naših kadrova, nego pre svega na obuku novih kadrova na Univerzitetu Novi Sad. Tokom 2018. puštena je u rad Laboratorija za polimere pri Fakultetu Tehničkih nauka, a u saradnji sa Tehnološkim fakultetom, gde će svake godine studenti sticati neophodna znanja iz oblasti prerade plastike brizganjem, a posebno bitno, sticati integralna znanja o industriji uopšte, povezivanju kalupa za brizganje (što je čisto mašinstvo), sa preradom plastike vezano za polimernu industriju, kao i prateće tehnologije sušenja, mlevenja materijala i naknadne konverzije u gotove proizvode korišćenjem najmodernijih dostignuća u Industriji 4.0, što je vezano za procesnu industriju.

Uspeh jedne kompanije se može meriti kako uobičajenim metodama, preko računovodstvenih izveštaja, izveštaja o prodajnim rezultatima, kao i učešćima u tržištu, ali ja želim da istaknem i jedan, za mene posebno bitan aspekt, a to je ljudski faktor. Smatram da smo tokom 2018. uspeli da poboljšamo međuljudske odnose u našoj kompaniji, da stvorimo još efikasniji tim koji na efikasan način obezbeđuje podršku našim klijentima. Angažovali smo i dva inžinjera iz Nigerije i sada su oni sastavni deo Neofyton tima koji se širi i postaje sve efikasniji na zadovoljstvo i u korist naših partnera koji su i osnovna svrha našeg postojanja – kao što i naš slogan kaže:
Partnerstvom do uspeha!

Zoran Tadić

Rezultati poslovanja

2015.

 • Porast poslovnih prihoda 27% 27%
 • Ukupna aktiva 19% 19%
 • Nekretnine, postrojenja i oprema 9% 9%
 • Dobitak 18% 18%

2016.

 • Porast poslovnih prihoda 31% 31%
 • Ukupna aktiva 34% 34%
 • Nekretnine, postrojenja i oprema 36% 36%
 • Dobitak 33% 33%

2017.

 • Porast poslovnih prihoda 42% 42%
 • Ukupna aktiva 47% 47%
 • Nekretnine, postrojenja i oprema 55% 55%
 • Dobitak 49% 49%

2018.

 • Porast poslovnih prihoda 46% 46%
 • Ukupna aktiva 49% 49%
 • Nekretnine, postrojenja i oprema 50% 50%
 • Dobitak 40% 40%

2019.

 • Porast poslovnih prihoda 55% 55%
 • Ukupna aktiva 57% 57%
 • Nekretnine, postrojenja i oprema 48% 48%
 • Dobitak 46% 46%

Rekli su o nama

Zadovoljni smo prvim postignutim rezultatima u proizvodnji u čijem je ostvarenju i Vaša firma imala značajan doprinos. Nadam se da ćemo sa Vama kroz aktivnosti koje su pred nama uspešno završiti započete i otpočeti nove poslove.

Dragan Danilović, Beohemija, Srbija

Poštovani, serviser g. Đorđe je dobro odradio svoj posao, profesionalno, bez zamjerke te je i odgovorio na brojna pitanja koja su kolege imale za njega. Mi smo zadovoljni.

Ana Perić, MA-COM, Mostar

Trebali smo Vas samo za rezervne dijelove i tu ste se pokazali vrlo profesionalni. Zaista je zadovoljstvo raditi sa svima Vama.

Vargon doo, Hrvatska

Neofyton partneri

ifw
Oerlikon

Proud members