Izaberite stranicu

Rešenja za PET – PET solutions

Projektovanje

Optimizacija

Finansijska rešenja

Servisi

Praktična obuka

Modeli rešenja za PET

Soft drop sistem za skladištenje PET predformi
Soft drop sistem za skladištenje PET predformi

Od 1991. godine MB Conveyors proizvode veoma efikasan sistem za eliminaciju oštećenja koja nastaju kod PET predformi prilikom njihovog skladiđtenja u kontejnerima. Princip rada Soft drop sistema: ciklus oblikovanja se preuzima od IMM-a i prenosi se pomoću CPT transportne trake do PA transportne trake/distributera instaliranog za programirano popunjavanje koševa. Kada se faza punjenja završi, koš se spušta u kontejner za skladištenje i, pomoću ultrazvučnog senzora, otpušta predforme sa minimalne već unapred definisane visine. Ova visina spuštanje ostaje konstantna tokom faze punjenja kontejnera. Kada se prvi kontejner napuni, započinje punjenje drugog kontejnera, dok zvučno-vizuelni alarm upozorava operatera da napljunjeni kontejner mora biti zamenjen praznim.

Tehničke karakteristike:

 • Dimenzije kontejnera kod Standardnog Sofr drop-a: baza 1000x1200x h. 1200m
 • Standardni Soft Drop zajedno sa skontrolnom pločom
 • Glavne implementacije Soft Drop-a:
  1. Kontrola kvaliteta vaganjem sa tolerancijom 0 do + 12 predformi po kontejneru
  2. Postavljanje vibracionih platformi
  3. Konstrukcija transportnih traka sa uređajem za hlađenje

Saznajte više (PDF 25.2 MB)

T-CONVEYOR PET linija za PET skladištenje

T-Conveyor PET linija za PET skladištenje

T transportna traka se koristi kao rešenje u PET sektoru za skladištenje predformi. U poređenju sa Sofr Drop sistemom, ovo rešenje ne obuhvata koševe koji se spuštaju u kontejner i zato se predlaže u slučajevima kada sigurno ne postoji mogućnost oštećenja predformi dok padaju sa PA transportne trake u kontejner. CP transportna traka prima predforme iz proizvodne jedinice i prenosi ih PA distributeru ko ih, prema unapred definisanoj logici, istovara u dva kontejnera za shladištenje. Upravljačka ploča, ako se zahteva zajedno sa PLC-om, kontroliše punjenje.

Saznajte više (PDF 25.2 MB)

PV vibracione platforme

PV vibracione platforme

Vibracione platforme proizvedene od strane MB-a su suštinski dodatak za optimizaciju skladišnog kapaciteta kontejnera u kojima se odlaže proizvod i eliminisanje njegove centralne akumulacije ( efekat piramide). MB vibracione platforme nalaze standardnu primenu u proizvodnji PET predformi, gde se mogu integrisati u složene sisteme za punjenje kao što su Soft Drop i TConveyors. Odgovarajuće podešavanje vremena intervencije platforme tokom procesa punjenja može rezultovati povećanjem kapaciteta kontejnera sa +5 na + 12/15%

 

 • MB vibracione platforme su izrađene od čvrstog, savijenog i zavarenog lima, potpuno obrađenog procesom cinkovanja.
 • Vibrator promenljivog intenziteta određuje vibracije potrebne za optimitzaciju punjenja kontejnera
 • MB vibracione platforme su pogodne za kontejnere sledećih dimenzija: baza 800/100 x 1200 mm i maksimalna visina 1350 mm (sa paletom)

Saznajte više (PDF 25.2 MB)

Kategorije

Conveyors

Transportne trake

Separators

Separatori

Elevators

Elevatori

T50 Compact

T50 Kompakt

Conveyors line

Transportne linije

Cooling

Transportne trake sa hlađenjem

Storage

Skladištenje

Food and Pharma

Rešenja za industriju hrane i farmaciju

Metal detector

Detektori metala

Plastic and metal belt

Plastične i metalne transportne trake

PET solutions

Rešenja za PET

Top control

Kontrolni uređaji

Od 1985.

MB Conveyors ima više od 30 godina tradicije i iskustva u mehanici i proizvodnji transportnih traka. Sistemska funkcionalnost i profitabilnost, usluga i briga o klijentima, istraživanje i razvoj uz podršku stručnjaka su glavne osobine kompanije.

Kvalitet proizvoda je osiguran vršenjem rigoroznih testova na svakom koraku proizvodne linije, pri čemu se koriste najnoviji proizvodni sistemi i najkvalitetniji materijali.

O kompaniji i proizvodima (PDF 25.2 MB)

Oblasti primene

AUTOINDUSTRIJA

Bez obzira da li želite da se takmičite na globalnom nivou, smanjite težinu komponenata ili se pridržavate strogih ekoloških propisa, pomoću naših rešenja i mašina, postići ćete najbolje rezultate u svim oblastima automobilske industrije – od faze razvoja do pouzdane i precizne masovne proizvodnje (elektronike, rasvete, enterijera, karoserije, klimatizacije, kompozita, poklopaca za motor, sigurnosnih i upravljačkih delova itd.)

pogledajte video (ENGEL duo 11050H/4550M/1500 Combi M)
pogledajte video (Engel Duo Organomelt)
pogledajte video (Engel V duo 700)

pogledajte video (ENGEL duo 800 automotive)

 

PAKOVANJE

 

Vaša komparativna prednost u industriji ambalaže: ENGEL packaging nudi vam savršeno projektovane mašine za brizganje i ključ-u-ruke rešenja za efikasnu, profitabilnu i čistu proizvodnju artikala za pakovanje bilo kog oblika, veličine ili boje.

pogledajte video (victory 180 – proizvodnja čepova)

TELETRONIKA

Više brzine: U proizvodnji elektronskih i telekomunikacionih uređaja, stalni zadatak je da se u svakom trenutku brzo reaguje na kratke proizvodne cikluse i svakodnevne tehničke izazove. ENGEL teletronics je vaš stručni partner kad su u pitanju najnovije mašine koje vam omogućavaju da držite korak sa ovom dinamičnom oblašću industrije. A mi ćemo vam pomoći da budete u vrhu globalnog tržišta dizajnom, funkcionalnošću, minijaturizacijom i spremnošću za isporuku.

 

MEDICINA

Kada je reč o zdravlju i kvalitetu života: Svojim mašinama za brizganje plastike, ENGEL medical će uvek zadovoljavati specifične uslove osetljive industrije medicinskih proizvoda. Mi nudimo savršenu bezbednost, apsolutnu kompatibilnost sa proizvodnjom u čistoj sobi i preciznost, kao i potpunu dokumentovanost i sledljivost u procesu proizvodnje.

pogledajte video (e victory 80 baze igala za 1 ml špriceve)

 

TEHNIČKA PLASTIKA

Impresivan dizajn, moderna inženjerska rešenja sa lakim materijalom, ekonomična efikasnost: ENGEL technical moulding omogućava vam da brzo pripremite za globalno tržište svoje inovativne proizvode za svakodnevnu upotrebu. Na kraju krajeva, kao iskusan davalac kompletnih usluga, imamo know-how za konfiguraciju fleksibilnih, potpuno automatizovanih mašina za brizganje plastike upravo za vašu specifičnu oblast proizvodnje.

 

Neofyton – partner MB Conveyors kompanije

Kompanija Neofyton je MB Conveyors partner za tržišta Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Nigerije i Kameruna.

FSRV PLUS samostalni spiralni valjak separator – separator nove generacije, osmišljen da poboljša performanse tradicionalnog spiralnog valjka i postigne izuzetno precizno i efikasno odvajanje proizvoda od ulivka.

Neofyton youtube kanal

Neofyton isporučuje usluge po sistemu „ključ u ruke“

Od projektovanja sistema do puštanja mašina u rad i obuke

Neofyton partneri

ifw
Oerlikon

Proud members