Izaberite stranicu

Autoindustrija

 

Medicina

Pakovanje

Tehnička plastika

Teletronika

ENGEL duo 500 za proizvodnju eksterijera automobila

Proizvodnja proizvoda izuzetno otpornih na ogrebotine, u jednom koraku Clearmelt tehnologijom

Do sada je fokus automobilskih proizvođača bio na brizganju dekorativnim elementima i elektronskim funkcionalnim komponentama unutrašnjosti vozila, a sada je tehnologija prilagođena i za proizvodnju spoljašnjih komponenti.

Neofyton youtube kanal

Mašine i oprema

Engel

Piovan

Eurochiller

Wintec

Tria

MB CONVEYORS

Energetska efikasnost

Energetska efikasnost u industriji je pojam koji je na našim prostorima postao bitan krajem 2008. i početkom 2009. godine, sa početkom svetske ekonomske krize. Većina privrednika je, do tada, najčešće deklarativno razmatrala trošak struje, kao bitan element kompletnog pregleda troškova. Pritom uticaj energetske efikasnosti na zagađenje prirode gotovo uopšte nije bio razmatran.

Kompanija Neofyton je među prvima u Srbiji i regionu počela aktivno prezentovanje značaja energetske efikasnosti, kako zbog smanjenja troškova proizvodnje, pa samim tim i povećanja profitne stope, tako i zbog podizanja svesti o ograničenosti resursa i širim ekološkim principima.

Ušteda energije korišćenjem Neofyton mašina

U poređenju sa direktnim konkurentima u sferi mašina za brizganje plastike, a korišćenjem standardne hidraulike u koju su ugrađene tzv. “smart” pumpe, naše mašine troše i do 50% manje energije. Korišćenjem servo-hidraulike, postoji potencijal za uštedu do čak 70%. Posedujemo veoma precizan uređaj za merenje potrošnje električne energije, kojim se to i dokazuje.

Kompanija Engel je bila prvi proizvođač mašina za brizganje plastike, još 2009. godine, koji je u svoj upravljački sklop uveo, kao standardnu opciju, stranicu za prikaz potrošnje struje – “Ecograph”, gde se navođenjem težine za svaki proizvod (kalup), u svim ciklusima dobija podatak, kako o ukupnoj potrošnji struje po satu, tako i o specifičnoj potrošnji struje po kilogramu prerađene plastike (kWh/kg).

Očuvanje životne sredine

Oprema koju zastupamo doprinosi OČUVANJU ŽIVOTNE SREDINE na nekoliko načina.
Kada govorimo o pratećoj opremi, a pre svega o čilerima za hlađenje vode našeg dobavljača Eurochille, kojima se temperira kako hidraulika i servo motori u mašinama, tako i kalupi (alati) u kojima se i formiraju gotovi proizvodi, čilerski sistemi koje mi prodajemo omogućavaju novi koncept hlađenja korišćenjem tzv. “adijabatskog efekta”.

U letnjem periodu hidraulika i servo motori mašina za brizganje zahtevaju hlađenje vodom temperature do 28°C. Korišćenjem tzv. “free cooling” uređaja sa “adijabatskim efektom”, hlađenje procesne vode se odvija bez korišćenja rashladnih kompresora (koji koriste freone za izmenu toplote). Izmena toplote, tj. hlađenje se odvija isključivo korišćenjem ventilatora, čime se postiže ušteda od 6 do 8 puta u odnosu na klasične čilere koji koriste kompresore sa freonom.

Jedan od naših kupaca je, korišćenjem “adijabatskih” uređaja za hlađenje, umanjio potrebnu količinu električne energije za hlađenje, za 1.400.000 kWh/godišnje, tj. za oko 70.000 EUR. Dodatna prednost je odsustvo rizika, da usled pucanja cevi dođe do curenja freona u atmosferu i velikog zagađenja.

Slična računica se može primeniti na naše Engel mašine za brizganje plastike, kao i na Piovan sušare za sušanje granulata.

Automobilska industrija

Bez obzira da li želite da se takmičite na globalnom nivou, smanjite težinu komponenata ili se pridržavate strogih ekoloških propisa, pomoću naših rešenja i mašina, postići ćete najbolje rezultate u svim oblastima automobilske industrije – od faze razvoja do pouzdane i precizne masovne proizvodnje (elektronike, rasvete, enterijera, karoserije, klimatizacije, kompozita, poklopaca za motor, sigurnosnih i upravljačkih delova itd.)

pogledajte video (ENGEL duo 11050H/4550M/1500 Combi M)
pogledajte video (Engel Duo Organomelt)
pogledajte video (Engel V duo 700)

pogledajte video (ENGEL duo 800 automotive)

Elektronika

Bilo da su vam potrebna stručna znanja o prebrizgavanju ili rešenja za kastomiziranu automatizaciju: ENGEL teletronics je vaš najbolji partner u implementiranju složenih elektronskih komponenata u auto industriji kao što su senzori, prekidači i infotainment sistemi. Na kraju krajeva, savremena mobilnost zahteva najviši kvalitet u rekordnom vremenu.

kompletne proizvodne linije – od kalupa za brizganje do automatizacije po meri
proizvodnja u pravi čas – efikasna, bezbedna i ergonomska proizvodnja u svakom trenutku
stalni razvoj – dragoceno ulaganje u buduću proizvodnju
brzo reagovanje servisa – pouzdano globalno servisirnje sa ENGEL-ovim servisnim paketom

Saznajte više (PDF 3.44 MB)

Svetla

Prilagođena svakom brendu, savršena vidljivost korišćenjem pametne i atraktivne LED tehnologije

Bolja vidljivost znači veću sigurnost. Da bi vam omogućio proizvodnju inovativnih svetlosnih sistema vrhunskog kvaliteta za vozila brizganjem, ENGEL automotive nudi po vašim potrebama izrađene mašine za proizvodnju u uslovima čiste sobe: savršeno dizajnirane i opremljene najsavremenijom višekomponentnom i višeslojnom tehnologijom, kao i potpunom automatizacijom.

precizna optika – osetljivi metodi, kao što su višeslojne tehnike, garantuju najviši kvalitet
čista rešenja – mašine za brizganje plastike pogodne za rad u čistoj sobi, proizvodnja i logistika za izradu farova
stalan kvalitet – najkraće vreme ciklusa i potpuno automatizovani, stabilni i neprekidni procesi
veća individualnost – inovativne mašine za višekomponentno brizganje svetlosnih sistema za vozila
moderno brendiranje – savršena kompozicija izgleda specifičnog za brend kod svake komponente svetlosnog sistema

Saznajte više (PDF 3.44 MB)

pogledajte video (ENGEL duo 400 & duo 500)

Unutrašnjost

Proizvodnja visokokvalitetnih, funkcionalnih površina za potpuno uživanje uz niske troškove

Sjajan izgled i osećaj: ENGEL automotive zna šta očekujete od visokokvalitetnih modernih delova i ukrasa u enterijeru. Nudimo vam individualizovana, specifična rešenja kako biste mogli da proizvedete atraktivne i funkcionalne enterijere vozila mašinama za brizganjeplastike, po odličnim cenama.

potpuno fleksibilan dizajn – najraznovrsnije tehnologije i pametni specijalni procesi
inovativna konkurentska prednost – mašine za proizvodnju brizganih kastomiziranih rešenja automobilskih enterijera sa specifičnom primenom
visoka produktivnost – ekonomične proizvodne ćelije sa visokim stepenom automatizacije
pametna budućnost – know-how za objedinjavanje najnovije komunikacione i upravljačke tehnologije

Saznajte više (PDF 3.44 MB)

pogledajte video (ENGEL duo 1000)

pogledajte video (Engel Duo Organomelt)

Karoserija

Serijska proizvodnja savršeno konstruisanih, visokokvalitetnih lakih komponenti sa UV zaštitom

Prvo vidite ono što je važno: ENGEL automotive je vaš specijalista za savršene površine i lake karoserije. Pametne, potpuno automatizovane mašine za brizganje omogućavaju vam da proizvodite visokokvalitetne delove autokaroserija efikasnim, jedinstvenim procesima.

savršene površine – velika sila zatvaranja i procesi brizganja i kompresije za komponente velikih površina
savršeno projektovani procesi – one-shot proces sa integrisanim tehnologijama i visokim stepenom automatizacije
fleksibilna prozvodnja – automatizovana zamena alatki za proizvodnju malih serija
pametne kombinacije materijala – mašine izrađene prema vašim potrebama u proizvodnji elemenata male težine za auto karoserije
pristupačnost i raspoloživost – pouzdane proizvodne jedinice i globalna ENGEl-ova servisna podrška

Saznajte više (PDF 3.44 MB)

pogledajte video (ENGEL duo 500)

pogledajte video (Engel V duo 700, viper 20 i easix RX160)

Klimatizacija

Savršen kvalitet za veće uživanje i prijatniju temperaturu

Ljudi vole putovanje na prijatnim temperaturama: ali, upravljački elementi, upravljačka tehnologija, kompresori, cevi i ostalo zahtevaju pametna rešenja kojima se smanjuje težina. ENGEL automotive ima know-how koji vam pomaže da napravite izuzetno lak i kompaktan ventilacioni i klima uređaj.

rešenje za smanjenu težinu – pametna ušteda na težini zahvaljujući supstituciji materijala u klima uređaju vozila
pametni koncepti – posebne proizvodne mogućnosti za složene geometrije komponenata i njihovu funkcionalnu integraciju
proizvodne jedinice prema zahtevu kupca – naš fleksibilni modularni sistem podržava individualizovane mašine za brizganje elemenata za tehnologiju klimatizacije
vrhunski kvalitet – za najrazličitije kombinacije materijala i širok spektar inženjerskih rešenja

Saznajte više (PDF 3.44 MB)

Kompoziti

Pametna rešenja za proizvodnju vozila i širok asortiman komponenti

U traženju smisaonog pristupa inovativnim projektima, pametnoj bezbednosti ili smanjenju težine, ENGEL automotive specijalizuje se u primeni novih pristupa. Sa zadovoljstvom sarađujemo sa svojim klijentima na razvijanju proizvodnih rešenja za mašine za brizganje sa specijalnim kombinacijama materijala za kompozite i inženjering proizvoda male težine.

pouzdan tehnološki partner – stalni razvoj novih aplikacija za kompozitne komponente
rešenja ključ-u-ruke – vertikalne mašine sa velikom površinom zatvaranja i sofisticiranim rešenjima automatizacije
efikasna proizvodnja – serijska proizvodnja hibridnih komponenata

Saznajte više (PDF 3.44 MB)

Poklopac motora

Lagani delovi otporni na visoke temperature sa odličnom zvučnom izolacijom

Kompaktan, lak i funkcionalan: ENGEL automotive nudi kastomizirane mašine za proizvodnju plastičnih komponenata motora. Kupci cene njihovu malu težinu i odličnu zvučnu izolaciju. Pored toga, odlično su prilagođeni visokim radnim temperaturama i kontaktu sa gorivom, uljem, rashladnim tečnostima i kočionom tečnošću.

rešenja ključ-u-ruke – mašine za brizganje napravljene prema vašim potrebama, sa integrisanom automatizacijom za komponente motora
inovativna proizvodnja – širok asortiman aplikacionih metoda i tehnologija
savršen know-how – veliko iskustvo sa posebnim zahtevima materijala i preradom aditiva
najnovija dostignuća – na primer, prerada poliamida ojačanih staklenim vlaknima za delove medijskih nosača

Saznajte više (PDF 3.44 MB)

Sigurnosni i upravljački delovi

Sigurnosni elementi vozila ostaju pouzdani i nakon mnogo pređenih kilometara

Proveravamo da li uvek sve funkcioniše, čak i u vanrednim situacijama: danas, aktivni i pasivni upravljački elementi u vozilima zavise od robusnih visokokvalitetnih brizganih plastičnih komponenata. Pored ponovljivosti kvaliteta proizvoda, ENGEL automotive garantuje dokumentovanost vaših proizvodnih podataka za vašu sigurnost.

brzo prilagođavanje – horizontalne i vertikalne mašine za brizganje sa promenljivim, modularim sistemima automatizacije
jedinstvena rešenja – obrada specijalnih materijala, inovativnih dizajna i završnih delova
pouzdane provere – dokumentovanost svih proizvodnih podataka, uključujući podešavanja sigurnosne opreme
osetljiva proizvodnja – pouzdana integracija elemenata pirotehničkog pokretanja

Saznajte više (PDF 3.44 MB)

Zastakljivanje

Optimalna vidljivost obezbeđena laganim staklima za krovove i prozore

Više slobode u kreiranju dizajna: ENGEL automotive osposobljava vas da proizvedete lake elemente za zastakljivanje krova i bočnih prozora od providne plastike. U ove inovativne prozorske sisteme mogu se integrisati razne funkcije koje savršeno prihvataju idiomatski dizajn savremenog konstruisanja automobila u svakom trenutku.

savršen izgled – providna plastika (PMMA, PC) nudi najviši optički kvalitet i UV otpornost
moderan inženjering sa lakim materijalima – toplotno-efikasni sistemi zastakljivanja lakom plastikom vrhunskog kvaliteta
čista proizvodnja – ključ-u-ruke sistemi proizvodnje u čistoj sobi različitih klasa
ušteda prostora – kompaktne mašine za brizganje sa dve ploče, sa varijantama ubrizgavanja i komprimovanja
dodatna vrednost – integracija funkcionalnih i dekorativnih elemenata

Saznajte više (PDF 3.44 MB)

Neofyton isporučuje usluge po sistemu „ključ u ruke“

Od projektovanja sistema do puštanja mašina u rad i obuke

Neofyton partneri

ifw
Oerlikon

Proud members

Excellent Small & Medium Enterprises

Đorđe Vajfert nagrada za društveno odgovorno poslovanje Privredne komore Srbije