Izaberite stranicu

Sa inicijativom Budite prvi. Budite efikasni. nudimo vam odgovor na porast cena električne energije.

Vaša situacija:

Cene energenata rastu, ali vi kao kompanija ne možete podizati cene iz dana u dan. Pod ovim okolnostima, vaši rezultati mogu biti umanjeni.

ENGEL rešenje:

Ne analiziramo samo mašine za brizganje, već posmatramo ceo sistem. Kombinacija kontrole temperature, inteligentne komunikacije uređaja i pametne kontrole procesa dovodi do maksimalne efikasnosti.  Uštede u energiji su i do 67% u poređenju sa hidrauličnom mašinom za brizganje sa konstantnom pumpom i konvencionalnom kontrolom temperature.


Kolika je potrošnja energije mašine za brizganje?

Pregled energetskih zahteva procesa brizganja

Često je potrošnja energije mašine za brizganje manje od 50% ukupne potrošnje proizvodnog sistema.

Iz tog razloga, sistem brizganja se mora posmatrati kao celina kada se meri potrošnja energije. Visoka efikasnost se već podrazumeva sa novim ENGEL mašinama za brizganje. Naš cilj je da pronađemo najefikasnije rešenje za vaše potrebe. Sa integrisanim rešenjima za kontrolu temperature, kao i inteligentnom komunikacijom uređaja, može se uštedeti do 67% električne energije, a time i smanjiti CO2. Pored toga, postoje i druga tehnička ograničenja koja se moraju uzeti u obzir, kao što su pristupačnost, zahtevi za preciznošću ili raspoloživi prostor. Analiza procesa je neophodana da bi se pronašlo najbolje rešenje za vas i smanjila potrošnja energije i emisija CO2 vaše mašine za brizganje. Iz tog razloga, ENGEL predstavlja svoju zelenu flotu i naše pakete efikasnosti.


Dodatno smanjite potrošnju energije vaše mašine za brizganje


Potencijalne uštede energije mašine za brizganje u zavisnosti od tehnologije

Kao što pokazuje gornji grafikon, ENGEL mašine za brizganje su već majstori u uštedi električne energije. Naši inženjeri i programeri su već značajno smanjili potrošnju energije ENGEL mašina za brizganje u poslednjih nekoliko godina. Servo-hidraulične mašine već troše manje od 60% energije u odnosu na hidraulične mašine za brizganje sa promenljivom pumpom. Sa potpuno električnim mašinama za brizganje, potrošnja energije se u proseku može prepoloviti.

Da bi smo vam obezbedili još efikasnije mašine za brizganje, definisali smo pakete efikasnosti. Ovi paketi se sastoje od integrisane kontrole temperature i inteligentnih sistema komunikacije, i uspevaju da smanje potrošnju energije u proseku za dodatnih 20%.


Maksimalna efikasnost sa najvećom preciznošću – električne mašine za brizganje

ENGEL-ove potpuno električne mašine imaju savremenu tehnologiju pogona. Osigurana je maksimalna efikasnost, a smanjena je potrošnja energije i emisija CO2. Visoko dinamični servo motori u kombinaciji sa pužem koji ima optimizovano trenje, su srce naših potpuno električnih mašina. Najnovija generacija naše E-mac serije ima najkraće makaze na tržištu, što rezultira veoma kompaktnim dizajnom. E-motion je specijalno dizajniran za brze aplikacije da biste dobili još veći obim proizvodnje.

e-mac
potpuno električna mašina primenljiva u 90% aplikacija
e-motion
potpuno električni e-motion za visoku preciznost
Visokodinamični servo motori garantuju maksimalnu efikasnost u kretnjama.
Kompaktno dizajnirane makaze garantuju mali prostor potreban za mašinu.
Mogućnost integracije servo-hidraulične jedinica u mašinu.
Patentiran zatvoren sistem podmazivanja makaza garantuje dug životni vek mašine uz minimalnu potrošnju maziva.

Maksimalna fleksibilnost sa visokom efikasnošću – servo-hidraulične mašine za brizganje

Nenadmašna prednost naše Victory serije je jedinica za zatvaranje bez vođica. Samo na ovaj način mašina može da ponudi maksimalnu fleksibilnost u pogledu veličina kalupa, pristupačnosti i primene. Ako je potrebno još više prostora, onda je u igri naša mašina sa 2 ploče iz serije Duo. Ovde nema kompromisa u pogledu prostora kalupa i primene. Obe serije su opremljene ecodrive sistemom koji štedi energiju. Čak i u standardnoj verziji, ovo smanjuje potrošnju energije i emisiju CO2 za više od 40% u poređenju sa hidrauličnom mašinom za brizganje sa pumpom sa konstantnim brojem obrtaja.

victory

jedinica za zatvaranje bez vođica za efikasno proizvedene tehničke delove

duo

moćna mašina za brizganje velikih delova

Efikasnost u smislu korišćenja prostora alata. Kada je u pitanju slobodan pristup ili niski plafoni, tehnologija bez vođica je nepobediva.
Opciono postavljanje električne jedinice za doziranje nudi maksimalnu efikasnost sa najvećom preciznošću na jedinici za ubrizgavanje servo mašina.
Naše integrisano rešenje za kontrolu temperature e-flomo je merilo u oblasti efikasne kontrole temperature kalupa.
Sve ENGEL servo-hidraulične mašine su opremljene ecodrive-om. On garantuje maksimalnu uštedu energije mašine za brizganje.

Da li biste želeli da smanjite potrošnju energije vaše mašine za brizganje?
Naš tim inženjera će vam rado pomoći i zajedno sa vama izračunati uštedu koju možete da ostavrite.


Uštedite još 20% električne energije uz ENGEL pakete efikasnosti


Tema uštede električne energije u mašinama za brizganje je aktuelnija nego ikad. Paketi efikasnosti razvijeni posebno za vas uključuju rešenja za kontrolu temperature, kao i inteligentna softverska rešenja kompanije ENGEL, uz pomoć kojih možete da iskoristite potencijal za dalje uštede.

Potencijal uštede za kontrolu temperature je ogroman. Zato je tim u ENGEL-u za vas razvio najbolje integrisano rešenje za kontrolu temperature na tržištu. Samo kombinacija inteligentnog softvera – iQ flow control, unutrašnjeg sistema kontrole protoka – e-flomo i naših sopstvenih jedinica za kontrolu temperature – e-temp, omogućava ogromne uštede energije.

Samo ako mašina razume koliko joj je temperature zaista potrebnao i može to da iskomunicira sa ostalom opremom, postoji veliki potencijal da se smanji potrošnja energije vaše mašine za brizganje.

Tako uspevate da upravljate verovatno najefikasnijim mašinskim sistemom na tržištu.

potrošnja energije BEZ iQ kontrole temperature
potrošnja energije SA iQ kontrolom temperature

Potrošnja energije sistema za brizganje – primer primene: e-motion 170/80TL, materijal: PP, masa ubrzigavanja 30,3 g, 2 jedinice za kontrolu temperature e-temp, H8 temperature protoka 35°C, vreme ciklusa 30 s.

Inteligentni asistent u oblasti kontrole temperature kalupa

Kontrolni centar za optimalno snabdevanje rashladnom vodom

Savršeno temperirana voda za minimalne gubitke energije