Izaberite stranicu

MB Conveyors

transportne trake

Projektovanje

Optimizacija

Finansijska rešenja

Servisi

Praktična obuka

Od 1985.

MB Conveyors ima više od 30 godina tradicije i iskustva u mehanici i proizvodnji transportnih traka. Sistemska funkcionalnost i profitabilnost, usluga i briga o klijentima, istraživanje i razvoj uz podršku stručnjaka su glavne osobine kompanije.

Kvalitet proizvoda je osiguran vršenjem rigoroznih testova na svakom koraku proizvodne linije, pri čemu se koriste najnoviji proizvodni sistemi i najkvalitetniji materijali.

O kompaniji i proizvodima (PDF 25.2 MB)

pogledajte video (sistem za punjenje i skladištenje)

Važni datumi

 • 1985. – osnovan je MB Conveyors
 • 1985. – MB Conveyors učestvuje na sajmu Europlast u Parizu
 • 1993. – aluminijumski profili zamenjuju metalne ploče.
  Jednostavna promena materijala koja je dovela do krupnih rezultata: kraći ciklusi i bolja funkcionalnost za sisteme
 • 1995. – proizvedene prve transportne trake za PET sektor
 • 1996. – razvoj u uvođenju MB kontrolnog panela za transportne trake
 • 1998. – MB Conveyors se seli i proširuje proizvodne objekte
 • 2002. – proširenje proizvodnih kapaciteta PET sektora
 • 2010. – MB Conveyors slavi 25 godina poslovanja obeleženih obimnom količinom stručnih znanja u projektovanju, izgradnji i instalaciji industrijskih manipulativnih sistema.

Kompanija i dalje održava svoju ulogu lidera svetske klase u ovom sektoru, investiranjem u traganje za novim modelima, novim operativnim sistemima, novim putevima razvoja i povećavanjem svog udela u svetskom tržištu.

Kategorije

Conveyors

Transportne trake

Separators

Separatori

Elevators

Elevatori

T50 Compact

T50 Kompakt

Conveyors line

Transportne linije

Cooling

Transportne trake sa hlađenjem

Storage

Skladištenje

Food and Pharma

Rešenja za industriju hrane i farmaciju

Metal detector

Detektori metala

Plastic and metal belt

Plastične i metalne transportne trake

PET solutions

Rešenja za PET

Top control

Kontrolni uređaji

Oblasti primene

Autoindustrija

Medicina

Pakovanje

Tehnička plastika

Teletronika

Energetska efikasnost

Energetska efikasnost u industriji je pojam koji je na našim prostorima postao bitan krajem 2008. i početkom 2009. godine, sa početkom svetske ekonomske krize. Većina privrednika je, do tada, najčešće deklarativno razmatrala trošak struje, kao bitan element kompletnog pregleda troškova. Pritom uticaj energetske efikasnosti na zagađenje prirode gotovo uopšte nije bio razmatran.

Kompanija Neofyton je među prvima u Srbiji i regionu počela aktivno prezentovanje značaja energetske efikasnosti, kako zbog smanjenja troškova proizvodnje, pa samim tim i povećanja profitne stope, tako i zbog podizanja svesti o ograničenosti resursa i širim ekološkim principima.

Ušteda energije korišćenjem Neofyton mašina

U poređenju sa direktnim konkurentima u sferi mašina za brizganje plastike, a korišćenjem standardne hidraulike u koju su ugrađene tzv. “smart” pumpe, naše mašine troše i do 50% manje energije. Korišćenjem servo-hidraulike, postoji potencijal za uštedu do čak 70%. Posedujemo veoma precizan uređaj za merenje potrošnje električne energije, kojim se to i dokazuje.

Kompanija Engel je bila prvi proizvođač mašina za brizganje plastike, još 2009. godine, koji je u svoj upravljački sklop uveo, kao standardnu opciju, stranicu za prikaz potrošnje struje – “Ecograph”, gde se navođenjem težine za svaki proizvod (kalup), u svim ciklusima dobija podatak, kako o ukupnoj potrošnji struje po satu, tako i o specifičnoj potrošnji struje po kilogramu prerađene plastike (kWh/kg).

Očuvanje životne sredine

Oprema koju zastupamo doprinosi OČUVANJU ŽIVOTNE SREDINE na nekoliko načina.
Kada govorimo o pratećoj opremi, a pre svega o čilerima za hlađenje vode našeg dobavljača Eurochille, kojima se temperira kako hidraulika i servo motori u mašinama, tako i kalupi (alati) u kojima se i formiraju gotovi proizvodi, čilerski sistemi koje mi prodajemo omogućavaju novi koncept hlađenja korišćenjem tzv. “adijabatskog efekta”.

U letnjem periodu hidraulika i servo motori mašina za brizganje zahtevaju hlađenje vodom temperature do 28°C. Korišćenjem tzv. “free cooling” uređaja sa “adijabatskim efektom”, hlađenje procesne vode se odvija bez korišćenja rashladnih kompresora (koji koriste freone za izmenu toplote). Izmena toplote, tj. hlađenje se odvija isključivo korišćenjem ventilatora, čime se postiže ušteda od 6 do 8 puta u odnosu na klasične čilere koji koriste kompresore sa freonom.

Jedan od naših kupaca je, korišćenjem “adijabatskih” uređaja za hlađenje, umanjio potrebnu količinu električne energije za hlađenje, za 1.400.000 kWh/godišnje, tj. za oko 70.000 EUR. Dodatna prednost je odsustvo rizika, da usled pucanja cevi dođe do curenja freona u atmosferu i velikog zagađenja.

Slična računica se može primeniti na naše Engel mašine za brizganje plastike, kao i na Piovan sušare za sušanje granulata.

Neofyton – partner MB Conveyors kompanije

Kompanija Neofyton je MB Conveyors partner za tržišta Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Nigerije i Kameruna.

FSRV PLUS samostalni spiralni valjak separator – separator nove generacije, osmišljen da poboljša performanse tradicionalnog spiralnog valjka i postigne izuzetno precizno i efikasno odvajanje proizvoda od ulivka.

Neofyton youtube kanal

FSRV PLUS separator

 • Preciznost: Duži spiralni valjak za bolji efekat separacije. Valjak je pričvršćen na oba kraja kako bi se osigurala maksimalna preciznost i savršen paralelizam prilikom spuštanja na niže nivoe.
 • Podešavanje: Visina utovara i istovara je podesiva gasnim klipovima. Razmak između valjka i žleba je podesiv pomoću ručnog točka, zajedno sa indikatorom položaja.
 • Pouzdanost: Četka postavljena iznad spiralnog valjka sprečava prolazak ulivaka preko samog valjka.
 • Optimizacija prostora koji se koristi pored transportera.
 • Fleksibilnost pri korišćenju za različite aplikacije, kao i mogućnost pomeranja separatora u skladu sa zahtevima. MB Ploča za kontrolu brzine dostupna je kao opcija za podešavanje brzine rotacije.

kvadratnih metara iznosi površina proizvodnog postrojenja

članova tima (inženjeri, dizajneri, tehničari) radi na svakom projektu

transportnih traka se proizvede godišnje

Neofyton isporučuje usluge po sistemu „ključ u ruke“

Od projektovanja sistema do puštanja mašina u rad i obuke

Neofyton partneri

Ponosni članovi

Pišite nam

7 + 13 =