Izaberite stranicu

Teletronika

 

Medicina

Pakovanje

Tehnička plastika

Autoindustrija

Spremni za pametnu komunikaciju

Više brzine: U proizvodnji elektronskih i telekomunikacionih uređaja, stalni zadatak je da se u svakom trenutku brzo reaguje na kratke proizvodne cikluse i svakodnevne tehničke izazove. ENGEL teletronics je vaš stručni partner kad su u pitanju najnovije mašine koje vam omogućavaju da držite korak sa ovom dinamičnom oblašću industrije. A mi ćemo vam pomoći da budete u vrhu globalnog tržišta dizajnom, funkcionalnošću, minijaturizacijom i spremnošću za isporuku.

Neofyton youtube kanal

Mašine i oprema

Engel

Piovan

Eurochiller

Sipa

Tria

MB CONVEYORS

Energetska efikasnost

Energetska efikasnost u industriji je pojam koji je na našim prostorima postao bitan krajem 2008. i početkom 2009. godine, sa početkom svetske ekonomske krize. Većina privrednika je, do tada, najčešće deklarativno razmatrala trošak struje, kao bitan element kompletnog pregleda troškova. Pritom uticaj energetske efikasnosti na zagađenje prirode gotovo uopšte nije bio razmatran.

Kompanija Neofyton je među prvima u Srbiji i regionu počela aktivno prezentovanje značaja energetske efikasnosti, kako zbog smanjenja troškova proizvodnje, pa samim tim i povećanja profitne stope, tako i zbog podizanja svesti o ograničenosti resursa i širim ekološkim principima.

Ušteda energije korišćenjem Neofyton mašina

U poređenju sa direktnim konkurentima u sferi mašina za brizganje plastike, a korišćenjem standardne hidraulike u koju su ugrađene tzv. “smart” pumpe, naše mašine troše i do 50% manje energije. Korišćenjem servo-hidraulike, postoji potencijal za uštedu do čak 70%. Posedujemo veoma precizan uređaj za merenje potrošnje električne energije, kojim se to i dokazuje.

Kompanija Engel je bila prvi proizvođač mašina za brizganje plastike, još 2009. godine, koji je u svoj upravljački sklop uveo, kao standardnu opciju, stranicu za prikaz potrošnje struje – “Ecograph”, gde se navođenjem težine za svaki proizvod (kalup), u svim ciklusima dobija podatak, kako o ukupnoj potrošnji struje po satu, tako i o specifičnoj potrošnji struje po kilogramu prerađene plastike (kWh/kg).

Očuvanje životne sredine

Oprema koju zastupamo doprinosi OČUVANJU ŽIVOTNE SREDINE na nekoliko načina.
Kada govorimo o pratećoj opremi, a pre svega o čilerima za hlađenje vode našeg dobavljača Eurochille, kojima se temperira kako hidraulika i servo motori u mašinama, tako i kalupi (alati) u kojima se i formiraju gotovi proizvodi, čilerski sistemi koje mi prodajemo omogućavaju novi koncept hlađenja korišćenjem tzv. “adijabatskog efekta”.

U letnjem periodu hidraulika i servo motori mašina za brizganje zahtevaju hlađenje vodom temperature do 28°C. Korišćenjem tzv. “free cooling” uređaja sa “adijabatskim efektom”, hlađenje procesne vode se odvija bez korišćenja rashladnih kompresora (koji koriste freone za izmenu toplote). Izmena toplote, tj. hlađenje se odvija isključivo korišćenjem ventilatora, čime se postiže ušteda od 6 do 8 puta u odnosu na klasične čilere koji koriste kompresore sa freonom.

Jedan od naših kupaca je, korišćenjem “adijabatskih” uređaja za hlađenje, umanjio potrebnu količinu električne energije za hlađenje, za 1.400.000 kWh/godišnje, tj. za oko 70.000 EUR. Dodatna prednost je odsustvo rizika, da usled pucanja cevi dođe do curenja freona u atmosferu i velikog zagađenja.

Slična računica se može primeniti na naše Engel mašine za brizganje plastike, kao i na Piovan sušare za sušanje granulata.

Displej

Potpuno automatizovana, efikasna i čista proizvodnja

Kada je kvalitet prvo što vidite: ENGEL teletronics nudi inovativne tehnologije i najviši nivo stručnosti kako bi vam pomogao u postizanju efikasne čiste proizvodnje višeslojnih rešenja za displej. Od ekrana na dodir za mobilne telefone i najsavremenije flat-screen televizore, do ploča sa optičkim vlaknima za LCD ekrane sa pozadinskim osvetljenjem.

povećana produktivnost – potpuno elektrifikovane mašine za brizganje za najkraće proizvodne cikluse i maksimalan autput u vašoj proizvodnji ekrana
čistoća – sistemi bez lubrikanata garantuju usklađenost uslova čiste sobe sa ISO 7
visok stepen raspoloživosti – niska stopa škarta, stručna obuka i servis
inovativni efekti – Combi-M tehnologija velikih mašina za dvokomponentne TV prednje panele
savršeno projektovana automatizacija – bogat portfolio tehnologije automatizacije visokih performansi za vašu proizvodnju ekrana

Funkcionalne osetljive površine

Osetljiva proizvodnja za pametne rezultate

Bilo da je reč o inputu, radu ili upravljanju: najsavremenija elektronika u kući ili automobilu zahteva pametno neposredno rukovanje. ENGEL teletronics je vaš stručni iskusni partner u razvijanju i proizvodnji inovativnih, vizuelno sofisticiranih funkcionalnih osetljivih površina otpornih na ogrebotine.

osetljiva proizvodnja – najbolja tankozidna ili injekciono-kompresivna tehnologija na tržištu
vodeće mesto u razvoju – visok nivo stručnosti i iskustva u razvijanju inovativnih dekorativnih tehnologija (IMD, IML)
kombinovanje tehnologija – savršeno kombinovanje prednosti raznih tehnologija i proizvodnja u besprekorno projektovanim automatizovanim procesima
savršena čistoća – mašine za brizganje za funkcionalne osetljive površine usklađene sa uslovima za čiste sobe prema ISO 7
umrežavanje – dugoročna razvojna saradnja sa vodećim kompanijama i institutima

Mobilna komunikacija

Potpuna fleksibilnost za inovativni dizajn i vizuelna rešenja

Potpuna fleksibilnost za inovativni dizajn i vizuelna rešenja
Od mobilnih telefona i smartfona do laptopova i navigacionih sistema: ENGEL teletronics vam pomaže da pomognete svojim klijentima u isporuci fantastičnih dizajna sa pametnom tehnologijom. Bez obzira na to kako inovativna treba da budu rešenja, mi smo vaš najbolji partner sa stručnim znanjima i kreativnošću koji može da prihvati izazov u svetu mašina za brizganje plastike.

brz odziv – usklađene, individualno projektovane mašine za brizganje plastike za svaki novi zadatak
efektivan know-how – znanje i veština nalaženja rešenja za celokupan lanac procesa
brza isporuka – najkraći proizvodni ciklus kombinovan sa tankozidnim brizganjem
savršen dizajn – površinska dekoracija variotermnim metodom ili IML/IMD tehnologijom
optičke aplikacije – vrhunska stručnost u tehnologiji sočiva za kamere i fotoaparate

Konektori i senzori

Maksimalni autput i pouzdanost procesa

Velik uspeh često zavisi od malih stvari. ENGEL teletronics je vaš specijalista za proizvodnju najraznovrsnijih konektora i senzora, bilo da je reč o automobilskim senzorima, raznim konektorima, industrijskoj elektronici ili nogim drugim stvarima. Zahvaljujući našim savršeno projektovnim mašinama i bogatom portfoliju automatizacije, nudimo savršena rešenja za svaku aplikaciju.

visoka produktivnost – visokoefikasne potpuno elektrificirane proizvodne jedinice
veći profit – stabilni procesi i visok stepen dostupnosti
pametna rešenja – proizvodite kompozitne delove efikasno, bezbedno i ergonomski – vertikalnim mašinama
kompaktne jedinice – veći prinos po jedinici površine zahvaljujući mašinama za brizganje konektora i senzora koje štede prostor
jedinstveni know-how – decenije iskustva u oblasti kastomizirane automatizacije

Saznajte više (PDF 236 KB)

Elektronika u kompjuteristici i industriji zabave

Najnovije tehnologije za dinamično tržište

Provod, zabava i informisanje 24/7. Dinamično tržište konzola za igrice, čitače e-knjiga, kompjutera i sličnog ne zna za granice. Korišćenjem stručnosti firme ENGEL teletronics, i zahvaljujući konceptima mašina za brizganje po meri kupca, možete momentalno da ostvarite masovni kvalitet u vašoj proizvodnji elektronike za zabavu i kompjutere. Pored toga, možete da budete prvi koji će na savršen način da implementira najnovije trendove u tehnologiji i dizajnu.

uspešno lansiranje – brza isporuka mašina za brizganje plastike i za masovne aplikacije
smanjenje troškova – fleksibilne i kompaktne proizvodne jedinice sa jedinstvenim tehnološkim rešenjima za masovan globalan uspeh

Neofyton isporučuje usluge po sistemu „ključ u ruke“

Od projektovanja sistema do puštanja mašina u rad i obuke

Neofyton partneri

ifw

Ponosni članovi

Excellent Small & Medium Enterprises

Đorđe Vajfert nagrada za društveno odgovorno poslovanje Privredne komore Srbije