Izaberite stranicu

Kalupi

Projektovanje

Optimizacija

Finansijska rešenja

Servisi

trening

Modeli kalupa

Kalupi za fitinge

IFW kalupi se proizvode isključivo od čelika visokog kvaliteta na najnovijim mašinama. Asortiman proizvedenih kalupa uključuje višekomponentne i sendvič kalupe, modularne sisteme, različite master kalupe i kalupe sa insert tehnologijom i nagiba. Pored osnovnih verzija IFW kalupa, naš tim za istraživanje i razvoj neprestano uvodi nove tehnologije i optimizuje kalupe prema Vašim potrebama.

Tehničke karakteristike:

   • IFW sklopivo jezgro
   • IFW pokreti klizača/jezgra
   • Višekomponentno brizganje i jedinica za brizganje integrisana u kalup
   • KSCS – Ekspresni sistem hlađenja
   • Etikete u kalupu
   • IFW umetanje
   • IFW montažno brizganje
   • IFW SE-sistem
   • IFW ECOline-sistem
   • Kalupi za visokotemperaturnu plastiku

Master kalupi

 

Različiti umetci kalupa mogu se zameniti u glavnom kalupu, što mu omogućava da se koristi za proizvodnju različitih artikala. Modularni dizajn ovog sistema kalupa dovodi do smanjenja troškova proizvodnje i daljeg povećanja efikasnosti Vaše proizvodnje.

Kalupi velikih razmera

 

Uspešne implementacije kalupa velikih razmera težine 60 tona i više.

Možemo se osvrnuti na artikle dimenzija do 1200 mm u prečniku i sile brizganja preko 100 kg. Veliki artikli se često implementiraju u sisteme master kalupa – još jedan tehnički izazov gde možemo da pokažemo svoje iskustvo i stručnost.

Kalupi za nove tehnologije

 

Već smo uspešno razvili i implementirali kalupe za industriju nameštaja, elektrotehniku, ambalažu i automobilsku industriju.

Biće nam zadovoljstvo da Vam pomognemo u ispunjavanju vaših specifičnih zahteva za aplikacije:

   • Konsultacije za kompletan proizvodni proces
   • Dizajn (simulacija toka kalupa)
   • Dugoročnu servisnu uslugu
   • Kratko vreme podešavanja i proizvodnog ciklusa
   • Optimizacija troškova zahvaljujući master sistemu kalupa
   • Čelik najvišeg kvaliteta
   • Najsavremeniji procesi očvršćavanja
   • Inserti za hlađenje velike snage
   • Mehaničko (bregasti sistem), hidraulično i električno aktiviranje core pull-ova (kern)
   • Lako održavanje
   • Optimizovan servis rezervnih delova
   • Testiranje kalupa i obuka u internom tehničkom centru

Višekomponentni kalupi

 

Višekomponentna tehnologija brizganja se koristi za povećanje funkcionalnosti delova i minimiziranje broja neophodnih operacija. Razvili smo inovativne sisteme kalupa koji omogućavaju proizvodnju fitinga i drugih delova sa integrisanim zaptivkama u višekomponentnom procesu.

Najveće prednosti:

  • Efikasna proizvodnja
  • Sigurne (neraskidivo povezane) zaptivke
  • Jednostavno rukovanje
  • Bez dodatnih ulaganja
  • Povećana produktivnost
  • Fleksibilna proizvodnja
Kalupi sa efikasnim korišćenjem resursa

 

Veoma efikasani i moćani. Pored prvoklasnog kvaliteta proizvoda, naši SE sistemi kalupa sa više šupljina (SE= Smart Ejection koncept) nude dvostruko veću snagu u skoro istom vremenu ciklusa, uz uštedu energije do 40%.

Ovo je tehnologija koja je mnogo kompaktnija od konvencionalnih kalupa i stoga može da radi na manjim mašinama, trošeći manje prostora i energije.

Takođe nudimo vremenski efikasna i manje materijalno i energetski intenzivna rešenja u prilagođenoj 2K oblasti za npr. sanitarni i ventilacioni sektor. Kao primer, kalup iznad (srednja slika) koji je uštedeo nekoliko operacija u poređenju sa konvencionalnom proizvodnjom.

 Naš sistem kalupa posebno dizajniran za materijale visoke temperature je iznad industrijskog standarda. Sa najnovijom generacijom visokotehnološkog kalupa, postiže se povećanje životnog veka i kvaliteta kalupa, ali i smanjenje troškova energije za zagrevanje kalupa.

 Prednosti ovih kalupa:

  • vrhunska rešenja za kolena, utičnice i grane
  • kompaktan dizajn koji štedi prostor
  • manja potrošnja materijala i energije
  • vremenski efikasan
  • eliminisan je dugotrajan proces sklapanja u opsegu od 2K
  • ušteda energije tokom zagrevanja kalupa

Oblasti primene kalupa

Sistemi otpadnih voda

U oblasti odvođenja otpadnih voda, prednosti IFW kalupa dolaze do izražaja. Sa oprobanim i testiranim detaljima kalupa (neki od njih su patentirani) IFW je stekao ime u industriji kao snabdevač broj jedan kompletnog asortimana u oblasti otpadnih voda.

Dugogodišnje iskustvo, istraživanje i razvoj učinili su IFW mold tec vodećim stručnjakom u proizvodnji visokotehnoloških kalupa za brizganje za sisteme otpadnih voda.

Savršen dizajn, izuzetna preciznost i visokokvalitetni materijali pružaju idealne uslove za Vaše proizvodne pogone.

Izduvni sistemi

 


Savremeni sistemi kondenzacionih kotlova postavljaju potpuno nove zahteve izduvnim sistemima. Za ove sisteme nije dovoljna sama odlična gasopropusnost. Cevi takođe moraju biti nepropusne i otporne na kondenzat, od kojih su neki korozivni.

Zbog niske temperature izduvnih gasova, odvodni sistemi od plastike su idealan izbor. Mi isporučujemo visokotehnološke kalupe, skrojene za ovu oblast primene. Optimizovani su za obradu specijalnih plastičnih materijala, kao što su modifikovani otporni na plamen PP, PPS i PVDF.

Asortiman delova obuhvata priključke za kotlove za odvod gasova, adaptere, kolena, revizione krivine, kontrolne račve, odvode kondenzata, rukave, krovne odvode, poklopce dimnjaka i kanala, odvoda, zaptivne poklopce i još mnogo toga.

Da bismo obezbedili usklađenost sa strogim standardima kvaliteta koji se odnose na dugoročnu nepropusnost fitinga, redovno sprovodimo relevantna ispitivanja u našoj laboratoriji za ispitivanje.

Ventilacioni sistemi

Zdravo okruženje u zatvorenom sa svežim vazduhom bogatim kiseonikom je od vitalnog značaja za svakog pojedinca. Istovremeno, regulacija vlažnosti igra važnu ulogu u sprečavanju opasnosti po zdravlje i fizička oštećenja građevinskih objekata.

Savršen dizajn kalupa i upotreba visokokvalitetnih materijala u proizvodnji, kao što su PE, PP i PPS, garantuju izdržljive kalupe koji ne zahtevaju česta održavanja. Za kritična okruženja, kao što su čiste sobe, koriste se specijalni materijali kao što je PVDF. Za ovu namenu isporučujemo visokotehnološke kalupe, koji su savršeno prikladni za obradu ove visokokvalitetne plastike.

Dugogodišnja stručnost, iskustvo i primenjeno istraživanje i razvoj rezultirali su visoko preciznim alatima za brizganje za pouzdane ventilacione sisteme.

Snabdevanje vodom

Savremeni sistemi vodosnabdevanja pouzdano i bez gubitaka prenose vodu od izvora do oblasti primene. Veoma je važno i adekvatno i pouzdano snabdevanje toplom vodom, kako za grejanje tako i za sanitarne prostore.

Za snabdevanje pijaćom vodom koristimo samo specijalne plastike odobrene za direktan kontakt sa vodom za piće, kao što su polipropilen (PP) i polietilen (PE).

Posebne zahteve imaju materijal koji se koristi za cevi za toplu vodu, jer ne samo da mora da poštuje stroge higijenske standarde, već i da izdrži visoke temperature. Shodno tome, polifenilsulfon (PPSU) se često koristi zbog njegove visoke temperaturne stabilnosti. Ovo takođe znači posebne zahteve obrade za proces brizganja.

 

Na zahtev, ifv takođe podržava proizvodne procese sa redovnim inspekcijama, kako pre tako i tokom serijske proizvodnje. Testovi materijala uključuju DSC analizu, određivanje MFR, testove zatvaranja i testove delova, kao što je vreme do otkazivanja pod unutrašnjim pritiskom. Oni se sprovode u kompaniji u skladu sa različitim standardima (npr. ISO EN 1167, ASTM D1598/99).

 

Snabdevanje gasom

Sigurno i pouzdano snabdevanje prirodnim gasom je ključni faktor ekonomskog i društvenog razvoja. Shodno tome, polietilen visoke molekularne težine (HMVPE) se koristi za proizvodnju fitinga za dovod gasa.

Kalupi se izrađuju za fitinge prečnika od 16 do 630 mm i koriste se za zavarivanje utičnica, čeone i elektrofuziono zavarivanje. Asortiman delova uključuje kolena, T-ove, grane, utičnice, reduktore, završne poklopce, krajeve, konektore i još mnogo toga.

Pored toga, specijalni IFW modularni sistem sastavljanja Vam omogućava da proizvodite kompletne grupe artikala u jednom glavnom kalupu. Modularni dizajn ovog sistema kalupa dovodi do smanjenja troškova proizvodnje i daljeg povećanja efikasnosti proizvodnje.

Ostale komponente

Naše veliko iskustvo u pravljenju kalupa je idealna osnova za ispunjavanje Vaših individualnih zahteva.

IFW kalupi se koriste za obradu materijala kao što su PVC, PP, PE, ABS, POM, PVDF i PPSU, kao i za punjene i vlaknima ojačane materijale.

Kontaktirajte nas za Vaš individualan projekat  – radujemo se Vašem upitu.

Neofyton partneri

ifw
Oerlikon

Proud members