Izaberite stranicu

Servisi

 

Kontakt

Pozovite +381 (0)21 452 642

Neofyton

Servis i održavanje mašina za brizganje plastike

Pružamo usluge održavanja, servisiranja, puštanja mašina u rad, porudžbine rezervnih delova, godišnjeg servisa.

Neofyton pruža usluge servisa i održavanja mašina i prateće opreme za brizganje plastike. Smatramo da su snažna servisna podrška, kao i iskusni i obučeni serviseri okosnica optimizacije proizvodnje i maksimizacije poslovnih rezultata. Upravo zbog toga Neofyton poseduje sopstveni servisni tim. Naši serviseri vrlo profesionalno i brzo reaguju na sve zahteve naših partnera.
Trening & edukacija – najvažniji resursi naše kompanije su obučeni i sertifikovani ljudi.

Neofyton

Održavanje mašina

Neofyton servis tim čine procesni tehničari, koji su obučeni i specijalizovani za puštanje u rad i servis mašina za brizganje plastike i gume, robota, čilera, kao i ostale prateće opreme za potrebe industrije prerade plastike.
Naš servisni tim vrlo brzo uočava i otklanja sve kvarove.

Servisni tim se sastoji od: 7 servisnih tehničara, 1 postsales menadžer i 1 servis menadžer koji su obučeni u matičnim kompanijama i specijalizovani su za sve procese prerade plastike – mašine za brizganje plastike, rashladni sistemi, automatizacija, inženjering – instalacija i projektovanje centralnih sistema.

Kontakt

Pozovite +381 (0)21 452 642

Neofyton

Puštanje mašina u rad

Pustili smo preko 1200 mašina za brizganje plastike u rad, više od 300 čilera i 20 centralizovanih sistema.
Među našim kupcima su neki od najvećih proizvođača u regionu iz industrije pakovanja, automobilske industrije, tehničke plastike, elektroindustrije, kao i medicine.

Neofyton

Održavanje ulja

Efikasnija proizvodnja
Održavanje ulja kod hidrauličnih mašina produžava životni vek ulja, čime je moguće njegovo duže korišćenje, bez negativnih uticaja na proizvodnju. Ovim se snižavaju troškovi zamene ulja, kao i vremena koje je potrebno utrošiti i zastoja mašina (koje se javlja prilikom zamene ulja i čišćenja) – ukupni troškovi procesa. Održavanjem ulja se postiže filtracija, kao i zadržavanje velikih komada nečistoće, kao i krupnih komada nastalih degradacijom ulja.

Razlozi zbog kojih je potrebno redovno održavati ulje su:

  • kondenzacija – promene u temperaturi i vlažnost
  • curenja iz zaptivki / hlađenjem ili slučajno
  • greške u rukovanju uljem
  • ventilacija na tanku sa uljem

Održavanje ulja mašina za brizganje plastike
Benefiti:

  • do 4 puta duži životni vek hidrauličkih komponenti
  • do 16 godina bez zamene ulja, nema čišćenja tanka
  • do 70 % manji zastoj ulja
  • ROI 0,7 do 1,5 godina

Maksimalna čistoća ulja pri konstantnom protoku u procesu rada.
Unapređenje operativnih uslova za sve filterske sistem (duži životni vek = smanjenje troškova).

Pozovite +381 (0)21 452 642

Mašine i oprema

Engel

Piovan

EuroChiller

Wintec

Tria

MB CONVEYORS

Energetska efikasnost

Energetska efikasnost u industriji je pojam koji je na našim prostorima postao bitan krajem 2008. i početkom 2009. godine, sa početkom svetske ekonomske krize. Većina privrednika je, do tada, najčešće deklarativno razmatrala trošak struje, kao bitan element kompletnog pregleda troškova. Pritom uticaj energetske efikasnosti na zagađenje prirode gotovo uopšte nije bio razmatran.

Kompanija Neofyton je među prvima u Srbiji i regionu počela aktivno prezentovanje značaja energetske efikasnosti, kako zbog smanjenja troškova proizvodnje, pa samim tim i povećanja profitne stope, tako i zbog podizanja svesti o ograničenosti resursa i širim ekološkim principima.

Ušteda energije korišćenjem Neofyton mašina

U poređenju sa direktnim konkurentima u sferi mašina za brizganje plastike, a korišćenjem standardne hidraulike u koju su ugrađene tzv. “smart” pumpe, naše mašine troše i do 50% manje energije. Korišćenjem servo-hidraulike, postoji potencijal za uštedu do čak 70%. Posedujemo veoma precizan uređaj za merenje potrošnje električne energije, kojim se to i dokazuje.

Kompanija Engel je bila prvi proizvođač mašina za brizganje plastike, još 2009. godine, koji je u svoj upravljački sklop uveo, kao standardnu opciju, stranicu za prikaz potrošnje struje – “Ecograph”, gde se navođenjem težine za svaki proizvod (kalup), u svim ciklusima dobija podatak, kako o ukupnoj potrošnji struje po satu, tako i o specifičnoj potrošnji struje po kilogramu prerađene plastike (kWh/kg).

Očuvanje životne sredine

Oprema koju zastupamo doprinosi OČUVANJU ŽIVOTNE SREDINE na nekoliko načina.
Kada govorimo o pratećoj opremi, a pre svega o čilerima za hlađenje vode našeg dobavljača Eurochille, kojima se temperira kako hidraulika i servo motori u mašinama, tako i kalupi (alati) u kojima se i formiraju gotovi proizvodi, čilerski sistemi koje mi prodajemo omogućavaju novi koncept hlađenja korišćenjem tzv. “adijabatskog efekta”.

U letnjem periodu hidraulika i servo motori mašina za brizganje zahtevaju hlađenje vodom temperature do 28°C. Korišćenjem tzv. “free cooling” uređaja sa “adijabatskim efektom”, hlađenje procesne vode se odvija bez korišćenja rashladnih kompresora (koji koriste freone za izmenu toplote). Izmena toplote, tj. hlađenje se odvija isključivo korišćenjem ventilatora, čime se postiže ušteda od 6 do 8 puta u odnosu na klasične čilere koji koriste kompresore sa freonom.

Jedan od naših kupaca je, korišćenjem “adijabatskih” uređaja za hlađenje, umanjio potrebnu količinu električne energije za hlađenje, za 1.400.000 kWh/godišnje, tj. za oko 70.000 EUR. Dodatna prednost je odsustvo rizika, da usled pucanja cevi dođe do curenja freona u atmosferu i velikog zagađenja.

Slična računica se može primeniti na naše Engel mašine za brizganje plastike, kao i na Piovan sušare za sušanje granulata.