Izaberite stranicu

Tehnička plastika

Pakovanje

Teletronika

Medicina

Autoindustrija

Spremni za najrazličitije aplikacije

Impresivan dizajn, moderna inženjerska rešenja sa lakim materijalom, ekonomična efikasnost: ENGEL technical moulding omogućava vam da brzo pripremite za globalno tržište svoje inovativne proizvode za svakodnevnu upotrebu. Na kraju krajeva, kao iskusan davalac kompletnih usluga, imamo know-how za konfiguraciju fleksibilnih, potpuno automatizovanih mašina za brizganje plastike upravo za vašu specifičnu oblast proizvodnje.

Neofyton youtube kanal

Mašine i oprema

Engel

Piovan

Eurochiller

Sipa

Tria

MB CONVEYORS

Energetska efikasnost

Energetska efikasnost u industriji je pojam koji je na našim prostorima postao bitan krajem 2008. i početkom 2009. godine, sa početkom svetske ekonomske krize. Većina privrednika je, do tada, najčešće deklarativno razmatrala trošak struje, kao bitan element kompletnog pregleda troškova. Pritom uticaj energetske efikasnosti na zagađenje prirode gotovo uopšte nije bio razmatran.

Kompanija Neofyton je među prvima u Srbiji i regionu počela aktivno prezentovanje značaja energetske efikasnosti, kako zbog smanjenja troškova proizvodnje, pa samim tim i povećanja profitne stope, tako i zbog podizanja svesti o ograničenosti resursa i širim ekološkim principima.

Ušteda energije korišćenjem Neofyton mašina

U poređenju sa direktnim konkurentima u sferi mašina za brizganje plastike, a korišćenjem standardne hidraulike u koju su ugrađene tzv. “smart” pumpe, naše mašine troše i do 50% manje energije. Korišćenjem servo-hidraulike, postoji potencijal za uštedu do čak 70%. Posedujemo veoma precizan uređaj za merenje potrošnje električne energije, kojim se to i dokazuje.

Kompanija Engel je bila prvi proizvođač mašina za brizganje plastike, još 2009. godine, koji je u svoj upravljački sklop uveo, kao standardnu opciju, stranicu za prikaz potrošnje struje – “Ecograph”, gde se navođenjem težine za svaki proizvod (kalup), u svim ciklusima dobija podatak, kako o ukupnoj potrošnji struje po satu, tako i o specifičnoj potrošnji struje po kilogramu prerađene plastike (kWh/kg).

Očuvanje životne sredine

Oprema koju zastupamo doprinosi OČUVANJU ŽIVOTNE SREDINE na nekoliko načina.
Kada govorimo o pratećoj opremi, a pre svega o čilerima za hlađenje vode našeg dobavljača Eurochille, kojima se temperira kako hidraulika i servo motori u mašinama, tako i kalupi (alati) u kojima se i formiraju gotovi proizvodi, čilerski sistemi koje mi prodajemo omogućavaju novi koncept hlađenja korišćenjem tzv. “adijabatskog efekta”.

U letnjem periodu hidraulika i servo motori mašina za brizganje zahtevaju hlađenje vodom temperature do 28°C. Korišćenjem tzv. “free cooling” uređaja sa “adijabatskim efektom”, hlađenje procesne vode se odvija bez korišćenja rashladnih kompresora (koji koriste freone za izmenu toplote). Izmena toplote, tj. hlađenje se odvija isključivo korišćenjem ventilatora, čime se postiže ušteda od 6 do 8 puta u odnosu na klasične čilere koji koriste kompresore sa freonom.

Jedan od naših kupaca je, korišćenjem “adijabatskih” uređaja za hlađenje, umanjio potrebnu količinu električne energije za hlađenje, za 1.400.000 kWh/godišnje, tj. za oko 70.000 EUR. Dodatna prednost je odsustvo rizika, da usled pucanja cevi dođe do curenja freona u atmosferu i velikog zagađenja.

Slična računica se može primeniti na naše Engel mašine za brizganje plastike, kao i na Piovan sušare za sušanje granulata.

Građevinarstvo, baštenska tehnika i električni uređaji

Ekonomična proizvodnja i pametne kombinacije materijala

Bilo da težite revolucionarnim inženjerskim rešenjima ili standardnim artiklima kojima klijenti već veruju: ono što vam je potrebno je visoka efikasnost i inovativnost kad je reč o električnim utičnicama, trimerima za živice i sličnim proizvodima. ENGEL technical moulding nudi vam pametno koncipirane mašine za brizganje plastike za proizvodnju vaših malih i velikih tehničkih pomagača.

veća fleksibilnost – širok dijapazon materijala i individualizovanih višekomponentnih mašina za brizganje u proizvodnji baštenskog alata, električnih uređaja i još mnogo, mnogo toga
sveobuhvatni know-how – korišćenje standardnih ili kastomiziranih tehnologija za zadovoljavanje potreba vaših aplikacija
efikasna proizvodnja – zahvaljujući fleksibilnim i ekonomičnim proizvodnim jedinicama
inovativni dizajn – nove tehnologije i optimalna ergonomičnost primenjeni na savršen način

Saznajte više (PDF 304 KB)

Fitinzi i vodovodna tehnologija

Stručna primena inovativnih tehnologija

Kako u dovodu tako i u odvodu vode: savršeno upravljanje vodom od najvećeg je interesa za savremen život. Ako imate ideje za proizvodnju inovativnih tehnoloških rešenja u vodosnabdevanju, cevovodima, fitinzima i slično, mi u ENGEL technical moulding pretvaramo ih u stvarnost savršeno projektovanim, potpuno automatizovanim proizvodnim jedinicama i bogatim portfoliom.

više slobode – tehnologija bez vođica za velike kalupe, optimalna automatizacija i brze promene na kalupima
ušteda na troškovima – energetski efikasne, kompaktne mašine za brizganje plastike
fleksibilna proizvodnja – zahvaljujući bogatom proizvodnom i tehnološkom portfoliju za cevne sisteme svih tipova
individualan izbor prostora – maksimalna fleksibilnost u dizajniranju kalupa i povezivanju
vrhunski know-how – godine iskustva i uspešnih rešenja u oblasti fitinga

Veliki kontejneri i palete

Fleksibilna rešenja za proizvode velike zapremine

ENGEL packaging obezbeđuje savršeno projektovane mašine za ekonomičnu i energetski efikasnu proizvodnju kutija, paleta, industrijskih i velikih kontejnera. Nudimo pametna rešenja kako bismo vam pomogli da uštedite na težini i optimizujete manipulacije u proizvodnom procesu.

povećana produktivnost – ušteda prostora, inteligentna i raznovrsna rešenja
fleksibilnost u kombinovanju – standardizovan modularni sistem sa bezbrojnim mogućnostima kombinovanja
smanjenje sile zatvaranja – elektronska optimizacija sile zatvaranja i opcija široke ploče
optimizovana automatizacija – upravljačka jedinica mašine je takođe upravljačka jedinica robota
ušteda energije – zahvaljujući energetski efikasnom ENGEL-ovom ecodrive sistemu
obezbeđenje kvaliteta – odličan paralelizam ploča i niska stopa habanja kalupa

Uređaji za domaćinstva i bela tehnika

Više fleksibilnosti za pametne, moderne dizajne

Od jutra do večeri: Bez naših malih i velikih pomoćnika u domaćinstvu život ne bi bio ni upola ovako zabavan. Zahvaljujući ENGEL technical moulding-u, brijači, perilice i drugo mogu da se proizvedu tako da postave nove standarde u završnoj obradi površina i u funkcionalnoj integraciji.

optimizacija troškova – fleksibilne, energetski efikasne mašine za brizganje plastike za sve tipove uređaja u domaćinstvu
originalni dizajn – maksimalna stručnost u nalaženju rešenja zahvaljujući najnovijim tehnologijama i sposobnim partnerima
rešenja prema potrebama klijenta – kompletne proizvodne jedinice za proizvodnju malih artikala kao i uređaja za domaćinstvo
maksimalan autput – kratki ciklusi i stabilni procesi za izuzetno masovne proizvode
niski troškovi životnog ciklusa – mašine za brizganje plastike za uređaje za domaćinstva i belu tehniku sa visokokvalitetnim, trajnim komponentama

 Saznajte više (PDF 304 KB)

Nameštaj i kancelarijski pribor

Maksimalni autput sa optimalnom preciznošću

Oblik, funkcija i pouzdanost: Mali i veliki delovi ili proizvodi u industriji nameštaja i kancelarijskog pribora moraju svakodnevno da se dokazuju na razne načine. ENGEL technical moulding nudi individualne koncepte uključujući mašine za brizganje plastike, rešenja za automatizaciju i tehnologije koje vam omogućavaju da proizvedete velik broj artikala po vrlo konkurentnim cenama.

izdržljive proizvodne jedinice – pouzdanost koja ispunjava najstrože mehaničke zahteve
maksimalan autput – kratki ciklusi i stabilni procesi
ekonomična proizvodnja – visoka energetska efikasnost, fleksibilne mašine za brizganje plastike

Igračke

U svako doba mnoštvo očaravajućih ideja

Podsticanje mašte uporedo sa zadovoljavanjem strogih standarda: Sa ENGEL technical moulding savršeno možete da se suočite sa mnogim izazovima živopisnog sveta igračaka zahvaljujući kastomiziranim rešenjima za mašine za brizganje plastike.

standardizovana proizvodnja – savršen know-how i stručni partneri – proizvođači kalupa
pametna logistika – sofisticirane, potpuno automatizovane proizvodne jedinice zaproizvodnju igračaka
visok stepen raspoloživosti – stabilni procesi sa izuzetno velikim brojem delova u proizvodnji igračaka
inovativni dizajn – širok raspon materijala i najnovijih tehnologija

Sport i rekreacija

Za profesionalnu funkcionalanost i udobnost

Za više relaksacije i zabave u životu: ENGEL technical moulding je vaš stručni partner kad je reč o optimalnoj funkcionalnosti, bezbednosti i vrhunskoj udobnosti vaših sofisticiranih proizvoda. Naše individualizovane, fleksibilne mašine za brizganje plastike i veoma razvijene tehnologije savršene su za proizvodnju velikog broja predmeta za sport i rekreaciju.

fleksibilna proizvodnja – zahvaljujući našem bogatom portfoliju usavršenih mašina i tehnologija za proizvodnju proizvoda za sport
savršeni rezultati – višekomponentno brizganje za visok stepen funkcionalnosti i udobnosti vaših proizvoda
efikasna proizvodnja – manja potrošnja energije i velika stabilnost procesa
brzo do tržišta – brza primena inovativnih projekata proizvoda i vrhunska funkcionalnost

Neofyton isporučuje usluge po sistemu “ključ u ruke”

Od projektovanja sistema do puštanja mašina u rad i obuke

Neofyton partneri

ifw
Oerlikon

Proud members

Excellent Small & Medium Enterprises

Đorđe Vajfert nagrada za društveno odgovorno poslovanje Privredne komore Srbije