Izaberite stranicu

Eurochiller rashladni sistemi

Projektovanje

Optimizacija

Finansijska rešenja

Servisi

Praktična obuka

Industrijski rashladni sistemi i čileri

Eurochiller proizvođač industrijskih rashladnih sistema, u odnosu na svoje konkurente se izdvaja u pogledu konstantnog razvoja „zelenih“ tehnologija i razvoja čilera sa velikom energetskom efikasnošću. Eurochiller u svojoj ponudi posebno izdvaja čilere sa adijabatskim hlađenjem koji pored velikih ušteda u potrošnji energije, omogućavaju i veliku stabilnost procesa, kao i maksimalni kvalitet proizvoda. Neofyton u saradnji sa kompanijom Eurochiller poseduje ekspertizu u pogledu projektovanja i puštanja u rad centralnih rashladnih sistema. Filozofija kompanije Eurochiller (PDF 3.76 MB) Proizvodi kompanije Eurochiller (PDF 1.30 MB)

Rešenja za energetsku štednju

  • 1991.  prvi čiler sa integrisanim free-cooler-om
  • 1996.  razvoj namenskih softvera za free-cooling
  • 2002.  upotreba invertera na seriji ABF
  • 2008.  predstavljanje/uvođenje/lansiranje TFC serije, kombinacije standardnog čilera i rashladne kule
  • 2010.  prezentacija AMK, free-cooling sistema za ABF seriju
  • 2012. lansiranje ADcooler-a na tržište, adijabatskog kulera
  • 2014. lansiranje ADXevo na tržište, adijabatskog čilera
  • 2015. prezentacija/lansiranje serije ICEtemp
  • 2016. prezentacija/lansiranje serije ABF-AGRI
  • 2018. prezentacija/lansiranje nove ABFevo serije

Kategorije

Process water chillers

Industrijski čileri sa vodenom kondenzacijom

Temperature control units

Termoregulatori

Process air chillers

Industrijski čileri sa vazdušnom kondenzacijom

Process air dehumidifiers

Industrijski odvlaživači (izvlačenje vlage)

Oblasti primene

Autoindustrija

Medicina

Pakovanje

Tehnička plastika

Teletronika

Energetska efikasnost

Energetska efikasnost u industriji je pojam koji je na našim prostorima postao bitan krajem 2008. i početkom 2009. godine, sa početkom svetske ekonomske krize. Većina privrednika je, do tada, najčešće deklarativno razmatrala trošak struje, kao bitan element kompletnog pregleda troškova. Pritom uticaj energetske efikasnosti na zagađenje prirode gotovo uopšte nije bio razmatran.

Kompanija Neofyton je među prvima u Srbiji i regionu počela aktivno prezentovanje značaja energetske efikasnosti, kako zbog smanjenja troškova proizvodnje, pa samim tim i povećanja profitne stope, tako i zbog podizanja svesti o ograničenosti resursa i širim ekološkim principima.

Ušteda energije korišćenjem Neofyton mašina

U poređenju sa direktnim konkurentima u sferi mašina za brizganje plastike, a korišćenjem standardne hidraulike u koju su ugrađene tzv. “smart” pumpe, naše mašine troše i do 50% manje energije. Korišćenjem servo-hidraulike, postoji potencijal za uštedu do čak 70%. Posedujemo veoma precizan uređaj za merenje potrošnje električne energije, kojim se to i dokazuje.

Kompanija Engel je bila prvi proizvođač mašina za brizganje plastike, još 2009. godine, koji je u svoj upravljački sklop uveo, kao standardnu opciju, stranicu za prikaz potrošnje struje – “Ecograph”, gde se navođenjem težine za svaki proizvod (kalup), u svim ciklusima dobija podatak, kako o ukupnoj potrošnji struje po satu, tako i o specifičnoj potrošnji struje po kilogramu prerađene plastike (kWh/kg).

Očuvanje životne sredine

Oprema koju zastupamo doprinosi OČUVANJU ŽIVOTNE SREDINE na nekoliko načina.
Kada govorimo o pratećoj opremi, a pre svega o čilerima za hlađenje vode našeg dobavljača Eurochille, kojima se temperira kako hidraulika i servo motori u mašinama, tako i kalupi (alati) u kojima se i formiraju gotovi proizvodi, čilerski sistemi koje mi prodajemo omogućavaju novi koncept hlađenja korišćenjem tzv. “adijabatskog efekta”.

U letnjem periodu hidraulika i servo motori mašina za brizganje zahtevaju hlađenje vodom temperature do 28°C. Korišćenjem tzv. “free cooling” uređaja sa “adijabatskim efektom”, hlađenje procesne vode se odvija bez korišćenja rashladnih kompresora (koji koriste freone za izmenu toplote). Izmena toplote, tj. hlađenje se odvija isključivo korišćenjem ventilatora, čime se postiže ušteda od 6 do 8 puta u odnosu na klasične čilere koji koriste kompresore sa freonom.

Jedan od naših kupaca je, korišćenjem “adijabatskih” uređaja za hlađenje, umanjio potrebnu količinu električne energije za hlađenje, za 1.400.000 kWh/godišnje, tj. za oko 70.000 EUR. Dodatna prednost je odsustvo rizika, da usled pucanja cevi dođe do curenja freona u atmosferu i velikog zagađenja.

Slična računica se može primeniti na naše Engel mašine za brizganje plastike, kao i na Piovan sušare za sušanje granulata.

Eurochiller korporativni video

Eurochiller – Maksimalna energetska efikasnost, velika ušteda energije, duži radni vek kompresora.

Kompanija Neofyton je Eurochiller partner za tržišta Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Nigerije i Kameruna. Otkrijte više o nama, pogledajte naše sposobnosti i naše instalacije širom sveta.

Neofyton youtube kanal

Hlađenje vodom

Kompanija Eurochiller je osnovana 1990. godine. Specijalizovana je za proizvodnju industrijskih rashladnih sistema za vodeno, vazdušno i adijabatsko hlađenje.

Ciljne oblasti primene: INDUSTRIJA PLASTIKE (ekstruzija, brizganje, duvana plastika, termoformiranje), prehrambena i mašinska industrija, medicina, hemijska i elektroindustrija, tekstilna i grafička industrija, optika.

O kompaniji Eurochiller i njenim proizvodima (PDF 4.32 MB)

Zaposlenih

Tehničara

Servisera

zadovoljnih mušterija u celom svetu

jedinica proizvedeno godišnje

Agenata i distributera

Neofyton isporučuje usluge po sistemu „ključ u ruke“

Od projektovanja sistema do puštanja mašina u rad i obuke

Neofyton partneri

Ponosni članovi

Pišite nam

3 + 13 =