Izaberite stranicu

Roboti

Projektovanje

Optimizacija

Finansijska rešenja

Servisi

Engel trening

Modeli robota

e-pic B

Dinamični servo sakupljač ulivaka

Servo sprue picker ENGEL e-pic B kombinuje linearne pokrete sa okretnom rukom postižući potpuno novu kinematiku

Na bazi tehnologije proverenog pick-and-place robot e-pic Z, the e-pic B kombinuje linearne pokrete sa okretnom rukom postižući potpuno novu kinematiku. To je naročito ekonomičan izbor za brzo uklanjanje ulivaka, nasuprot manuelnom uklanjanju ili njihovom slobodnom ispadanju iz mašine. Kompaktan dizajn omogućava korisniku neometan pristup prostoru oko kalupa.

 • 100% električan – ako se odabere opcija električnog skupljača, nije potreban komprimovan vazduh
 • fleksibilna, snažna robotska ruka – rotacija u ležištu moguća do 100°
 • nezahtevan u pogledu održavanja – zahvaljujući Z-osi
 • dinamičnost i efikasnost – laka konstrukcija za veliku dinamičnost i efikasnost
 • za instalaciju nije potrebna mašina – za većinu mašina do 220 tona
 • lako rukovanje – lako i bezbedno rukovanje zahvaljujući sinhronizaciji podataka o RC16 i onih o IMM (CC300) – ne zahteva programerske veštine

Saznajte više (PDF 12.1 MB)

pogledajte video (e-pic B i e-pic Z roboti)

e-pic Z

Pametan pick & place linearni robot

Samo ga priključite na struju, uključite, i počnite sa radom: novi ENGEL e-pic Z nudi ekonomičan i energetski efikasan uvod u automatizaciju

On vam obezbeđuje brzu, bezbednu i jednostavnu manipulaciju proizvodima i, zajedno sa kratkim periodima intervencija, proizvodni proces bez problema vam je garantovan. Dodatni bonus: zahvaljujući novorazvijenoj kinematici, e-pic Z je izuzetno kompaktan i može da se integriše u mašinu za brizganje plastike a da ne zauzima mnogo prostora.

 • univerzalno primenjiv – fleksibilna hvataljka i položaj robota pogodni za sve mašine do 220 tona
 • kompaktan dizajn – može potpuno da se integriše sa ENGEL-ovim mašinama za brizganje plastike – nema potrebe za upravljačkim ormarićem
 • optimalna efikasnost – ekonomičan, osnovni model sa malim troškovima nabavke i minimalnim operativnim troškovima
 • kratki ciklusi – visoke performanse zahvaljujući težinski optimizovanom dizajnu i novoj kinematici
 • rad prilagođen korisniku – lako i bezbedno rukovanje zahvaljujući sinhronizaciji podataka o RC16 i onih o IMM (CC300) – ne zahteva veštine programiranja
 • kompletan standardni paket opreme – C-osovina, 2 pneumatske linije i 2 linije koje se mogu prekopčavati sa vakuma na komprimiran vazduh, 8 dodatnih I/O portova podesivih prema korisniku

Saznajte više (PDF 12.1 MB)

pogledajte video (e-pic B i e-pic Z roboti)

viper

Linearni robot visokih performansi

Proveren, izdržljiv i energetski efikasan linearni robot za maksimalan autput

Rad sa više iskustva: ENGEL pravi moćne linearne robote još od 1980. godine. ENGEL viper savršeno upotpunjuje vašu efikasnu proizvodnu ćeliju, a njegov inovativni dizajn daje vam poboljšan kapacitet opterećenja, sa niskom mrtvom težinom. Pored toga, pametni softverski paketi obezbeđuju savršenu harmonizaciju svih pokreta.

 • optimizovana efikasnost – maksimalni autput uz malu potrošnju energije
 • više pogodnosti – veoma bezbedan i lak za korišćenje
 • mali troškovi eksploatacije – izdržljiv dizajn i izuzetno niski troškovi održavanja
 • raznovrsna upotreba – linearni roboti, samostojeći ili integrisani, za ENGEL-ove mašine za brizganje plastike, ili samostojeći za mašine trećih lica

Saznajte više (PDF 12.1 MB)

pogledajte video (viper linearni roboti visokih performansi)

viper long (dug)

Naši provereni linearni roboti sa još dužim osama

U dugoj verziji, roboti postižu duže ose sa identičnim kapacitetom opterećenja i maksimalnom dinamikom.

Produženje X-ose za kompaktan prostor manipulacije i manje kapitalne izdatke

Zahvaljujući dužim osama, manji roboti mogu da rade na većim mašinama i pokrivaju duže razdaljine.

To omogućavaju karakteristike pametnog inject 4.0

One obuhvataju iQ kontrolu vibracija u cilju kompenzovanja aktivne vibracije i multidinamičnost za optimizaciju brzine u zavisnosti od opterećenja. Oba ova softverska rešenja uključena su kao standardna u viper linearne robote.

Saznajte više (PDF 12.1 MB)

pogledajte video (viper linearni roboti visokih performansi)

easix

Multifunkcionalni robot zglobne konfiguracije

Multifunkcionalan robot zglobne konfiguracije sa integrisanom upravljačkom jedinicom i svim funkcijama potrebnim za obradu plastike

Radi sa lakoćom u sve tri dimenzije: ENGEL-ov easix 6-osni robot i njegova integrisana upravljačka jedinica idealno su opremljeni za aktuelne i buduće zadatke, čineći vašu proizvodnju još efikasnijom, bilo da vam je potrebno naročito fleksibilno automatizovano rešenje ili ste suočeni sa posebnim zahtevima, kao što je proizvodnja u čistoj sobi.

 • integrisan sistem – CC300 upravljačka jedinica mašine u savršenoj je interakciji sa mašinama za brizganje plastike i pogodna je za korisnu nosivost do 240 kg
 • savršeno opremljen svim funkcijama potrebnim za obradu plastike
 • lak za rukovanje – ako znate da rukujete mašinom, znaćete da rukujete i ovim multi-osnim robotom
 • fleksibilna proizvodnja – u svako doba prilagodljiv novim zadacima
 • proizvodna jedinica usaglašena sa CE-standardom – u kombinaciji sa ENGEL mašinama, 6-osni robot može biti CE certifikovan

Saznajte više (PDF 12.1 MB)

ENGEL proizvodi

Injection Molding Machines

Mašine za brizganje plastike

Automation

Roboti

Mold Technology

Tehnologija kalupa

Automation

Sistemi transportnih traka

Conveying technology –  Conveyor systems

Automation

Sigurnosni sistemi

Facility safety technology – Safety systems

Automation

Famox sistem

Mold change systems – Famox system

Engel mašine za brizganje plastike

Engel je najveći svetski proizvođač mašina za brizganje plastike i gume, koji u svom proizvodnom programu poseduje električne, hidraulične i hibridne mašine za brizganje. ENGEL je jedna od retkih globalnih kompanija, 100% u porodičnom vlasništvu, koja ulaže napor u konstantno upravljanje kvalitetom kako bi kupcima ponudila mašine za brizganje plastike koje prate sve trendove i zahteve tržišta. Korporativna filozofija ove austrijske kompanije je da svojim kupcima ponudi kompletna rešenja u oblasti brizganja plastike iz jednog izvora (mašine za brizganje plastike i gume, automatizacija, obuka, trening). Duh inovacije, izgrađen na decenijama iskustva: ENGEL je uvek u toku i oslanja se na kreiranje najnovijih tehnologija i obezbeđivanje održivog globalnog rasta.

Prezentacija ENGEL kompanije (PDF 2.14 MB)

Lokacije ENGEL fabrika u svetu (PDF 1.18 MB)

10 razloga da izaberete ENGEL (PDF 1.25 MB)

Oblasti primene

AUTOINDUSTRIJA

Bez obzira da li želite da se takmičite na globalnom nivou, smanjite težinu komponenata ili se pridržavate strogih ekoloških propisa, pomoću naših rešenja i mašina, postići ćete najbolje rezultate u svim oblastima automobilske industrije – od faze razvoja do pouzdane i precizne masovne proizvodnje (elektronike, rasvete, enterijera, karoserije, klimatizacije, kompozita, poklopaca za motor, sigurnosnih i upravljačkih delova itd.)

pogledajte video (ENGEL duo 11050H/4550M/1500 Combi M)
pogledajte video (Engel Duo Organomelt)
pogledajte video (Engel V duo 700)

pogledajte video (ENGEL duo 800 automotive)

 

PAKOVANJE

 

Vaša komparativna prednost u industriji ambalaže: ENGEL packaging nudi vam savršeno projektovane mašine za brizganje i ključ-u-ruke rešenja za efikasnu, profitabilnu i čistu proizvodnju artikala za pakovanje bilo kog oblika, veličine ili boje.

pogledajte video (victory 180 – proizvodnja čepova)

TELETRONIKA

Više brzine: U proizvodnji elektronskih i telekomunikacionih uređaja, stalni zadatak je da se u svakom trenutku brzo reaguje na kratke proizvodne cikluse i svakodnevne tehničke izazove. ENGEL teletronics je vaš stručni partner kad su u pitanju najnovije mašine koje vam omogućavaju da držite korak sa ovom dinamičnom oblašću industrije. A mi ćemo vam pomoći da budete u vrhu globalnog tržišta dizajnom, funkcionalnošću, minijaturizacijom i spremnošću za isporuku.

 

MEDICINA

Kada je reč o zdravlju i kvalitetu života: Svojim mašinama za brizganje plastike, ENGEL medical će uvek zadovoljavati specifične uslove osetljive industrije medicinskih proizvoda. Mi nudimo savršenu bezbednost, apsolutnu kompatibilnost sa proizvodnjom u čistoj sobi i preciznost, kao i potpunu dokumentovanost i sledljivost u procesu proizvodnje.

pogledajte video (e victory 80 baze igala za 1 ml špriceve)

 

TEHNIČKA PLASTIKA

Impresivan dizajn, moderna inženjerska rešenja sa lakim materijalom, ekonomična efikasnost: ENGEL technical moulding omogućava vam da brzo pripremite za globalno tržište svoje inovativne proizvode za svakodnevnu upotrebu. Na kraju krajeva, kao iskusan davalac kompletnih usluga, imamo know-how za konfiguraciju fleksibilnih, potpuno automatizovanih mašina za brizganje plastike upravo za vašu specifičnu oblast proizvodnje.

 

Neofyton partner kompanije ENGEL

Neofyton je zastupnik kompanije ENGEL za tržišta Srbija, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore, Nigerije i Kameruna.

ENGEL iQ weight control (kontrola težine) pomaže vam da zadržite kontrolu nad svim delovima proizvodnje: ovaj inteligentni softver misli i ocenjuje – komad po komad. iQ weight control nadoknađuje fluktuacije u kvalitetu materijala i u okruženju mašine za brizganje – bez ručnog prilagođavanja, potpuno automatski i u realnom vremenu.

Neofyton youtube kanal

Engel e-connect korisnički portal

Sve informacije na jednoj lokaciji – dostupne u bilo koje vreme i svugde. Besplatni portal za e-povezivanje korisnika grupira sve informacije koje su vam potrebne u vezi vašeg proizvodnog sistema. Prijavljivanje na portal omogućava pristup svim potrebnim informacijama uvek kada su Vam potrebne.

Engel e-connect korisnički portal (PDF 652 KB)
Skinite besplatnu e-connect aplikaciju za: iOS (iPhone/iPad)Android ili Windows (Phone/Desktop)

ENGEL Apps

ENGEL e-calc

Besplatna ENGEL-ova e-calc aplikacija je sveobuhvatna alatka za svakog ko se bavi brizganjem plastike. Sa ovim alatom, lako možete da izračunate dozu ubrizgavanja, pritisak punjenja, silu zatvaranja, vreme hlađenja i brzinu rotacije puža. Oni će biti jasno i pregledno prikazani na jednoj stranici.

Skinite besplatnu e-calc aplikaciju za: iOS, Android ili Windows (Phone/Desktop).

ENGEL plastyfine/plastyfine lite

Prepoznajte greške u brizganju brzo i lako aplikacijom ENGEL plastyfine app. Sveobuhvatna baza slikovnih podataka uvek je pri ruci i pomaže vam da identifikujete greške. ENGEL plastyfine opisuje i fizičke uzroke grešaka i načine za ispravljanje tehničkog procesa. Vaš mobilni savetnik takođe sadrži važne savete za smanjenje i izbegavanje grešaka. Efekti podešavanja parametara na kvalitet procesa i kvalitet proizvoda predstavljeni su na jasan i razumljiv način. Korisna uputstva za otkrivanje grešaka kao i opšte informacije o procesu mogu se zatražiti jednim klikom. Testirajte besplatnu ENGEL plastyfine lite verziju ili iskoristite punu funkcionalnost ENGEL plastyfine aplikacije.

Skinite besplatnu plastyfine lite aplikaciju za: iOS (iPhone/iPad) ili Android.
Skinite besplatnu plastyfine aplikaciju za: iOS (iPhone/iPad) ili Android.

Neofyton isporučuje usluge po sistemu „ključ u ruke“

Od projektovanja sistema do puštanja mašina u rad i obuke

Neofyton partneri

ifw
Oerlikon

Proud members