Izaberite stranicu

Pakovanje

 

Medicina

Teletronika

Tehnička plastika

Autoindustrija

Spremni za dinamičan rad

Vaša komparativna prednost u industriji ambalaže: ENGEL packaging nudi vam savršeno projektovane mašine za brizganje i ključ-u-ruke rešenja za efikasnu, profitabilnu i čistu proizvodnju artikala za pakovanje bilo kog oblika, veličine ili boje.

pogledajte video (victory 180 – proizvodnja čepova)

Neofyton youtube kanal

Mašine i oprema

Engel

Piovan

Eurochiller

Sipa

Tria

MB CONVEYORS

Energetska efikasnost

Energetska efikasnost u industriji je pojam koji je na našim prostorima postao bitan krajem 2008. i početkom 2009. godine, sa početkom svetske ekonomske krize. Većina privrednika je, do tada, najčešće deklarativno razmatrala trošak struje, kao bitan element kompletnog pregleda troškova. Pritom uticaj energetske efikasnosti na zagađenje prirode gotovo uopšte nije bio razmatran.

Kompanija Neofyton je među prvima u Srbiji i regionu počela aktivno prezentovanje značaja energetske efikasnosti, kako zbog smanjenja troškova proizvodnje, pa samim tim i povećanja profitne stope, tako i zbog podizanja svesti o ograničenosti resursa i širim ekološkim principima.

Ušteda energije korišćenjem Neofyton mašina

U poređenju sa direktnim konkurentima u sferi mašina za brizganje plastike, a korišćenjem standardne hidraulike u koju su ugrađene tzv. “smart” pumpe, naše mašine troše i do 50% manje energije. Korišćenjem servo-hidraulike, postoji potencijal za uštedu do čak 70%. Posedujemo veoma precizan uređaj za merenje potrošnje električne energije, kojim se to i dokazuje.

Kompanija Engel je bila prvi proizvođač mašina za brizganje plastike, još 2009. godine, koji je u svoj upravljački sklop uveo, kao standardnu opciju, stranicu za prikaz potrošnje struje – “Ecograph”, gde se navođenjem težine za svaki proizvod (kalup), u svim ciklusima dobija podatak, kako o ukupnoj potrošnji struje po satu, tako i o specifičnoj potrošnji struje po kilogramu prerađene plastike (kWh/kg).

Očuvanje životne sredine

Oprema koju zastupamo doprinosi OČUVANJU ŽIVOTNE SREDINE na nekoliko načina.
Kada govorimo o pratećoj opremi, a pre svega o čilerima za hlađenje vode našeg dobavljača Eurochille, kojima se temperira kako hidraulika i servo motori u mašinama, tako i kalupi (alati) u kojima se i formiraju gotovi proizvodi, čilerski sistemi koje mi prodajemo omogućavaju novi koncept hlađenja korišćenjem tzv. “adijabatskog efekta”.

U letnjem periodu hidraulika i servo motori mašina za brizganje zahtevaju hlađenje vodom temperature do 28°C. Korišćenjem tzv. “free cooling” uređaja sa “adijabatskim efektom”, hlađenje procesne vode se odvija bez korišćenja rashladnih kompresora (koji koriste freone za izmenu toplote). Izmena toplote, tj. hlađenje se odvija isključivo korišćenjem ventilatora, čime se postiže ušteda od 6 do 8 puta u odnosu na klasične čilere koji koriste kompresore sa freonom.

Jedan od naših kupaca je, korišćenjem “adijabatskih” uređaja za hlađenje, umanjio potrebnu količinu električne energije za hlađenje, za 1.400.000 kWh/godišnje, tj. za oko 70.000 EUR. Dodatna prednost je odsustvo rizika, da usled pucanja cevi dođe do curenja freona u atmosferu i velikog zagađenja.

Slična računica se može primeniti na naše Engel mašine za brizganje plastike, kao i na Piovan sušare za sušanje granulata.

Tankozidni kontejneri

Ekološko pakovanje sa visokotehnološkim ambicijama

Što manje ambalaže, tim veći profit: ENGEL čini tankozidne kontejnere niskotroškovnim proizvodom sa visokotehnološkim ambicijama. Naše inovativne mašine za brizganje plastike visokih performansi omogućavaju vam da proizvodite tankozidne kontejnere maksimalne stabilnosti na efikasan i ekonomičan način.

ušteda materijala – visoka performansa brizganja omogućava minimalnu debljinu zidova
povećana produktivnost – maksimalan autput zahvaljujući kratkim ciklusima
smanjenje operativnih troškova – trajne, energetski efikasne mašine za brizganje sa minimalnom potrošnjom vode i niskim troškovima održavanja
čist proces – mašine koje ispunjavaju uslove čiste sobe garantuju proizvodnju čiste ambalaže
bezbedna proizvodnja – pametna upravljačka tehnologija za izuzetno brze, harmonične pokrete

Saznajte više (PDF 2.64 MB)

Saznajte više (PDF 368 KB)

Saznajte više (PDF 328 KB)

Saznajte više (PDF 476 KB)

Kofe, kante i okrugli kontejneri

Efikasna proizvodnja veoma trajnih proizvoda

Da biste bili konkurentni sa bilo kakvim okruglim kontejnerima, važno je da oni budu laki i veoma izdržljivi: ENGEL packaging pravi savršeno dizajnirane, visoko efikasne i ekološke mašine za izazove vaše industrije ambalaže, u saradnji sa vama i sa vodećim proizvođačima kalupa.

maksimizovati autput – moćne mašine za ambalažu za najkraće cikluse u proizvodnji kanti, kofa i okruglih kontejnera
čista proizvodnja – proizvodnja u čistoj sobi, bezbedna za hranu
fleksibilna proizvodnja – proizvodnja u kojoj se štedi prostor, istovremeno se stavljaju oznake i predmet se lako vadi iz kalupa
čuvanje resursa – najsavremeniji, efikasni sistemi sa pametnim upravljanjem energijom
kvalitet – ujednačen visok kvalitet proizvoda i maksimalna dostupnost mašina

 Saznajte više (PDF 2.64 MB)

Poklopci i čepovi

Maksimalan visoko-efikasan autput u rekordnom vremenu

U industriji napitaka, kozmetike, sredstava za čišćenje i prehrambenih proizvoda: ENGEL packaging nudi fleksibilne mašine koji vam omogućavaju postizanje maksimalnog autputa efikasno i čisto prizvedenih standardnih poklopaca i čepova ili složenih rešenja prema vašim potrebama.

povećana produktivnost – mašine visokih performansi za najkraće proizvodne cikluse i maksimalan autput
bezbedna proizvodnja – visoka stabilnost procesa zahvaljujući upravljačkim jedinicama mašine ENGEL CC 300 i samo-obučavajućom autoprotekt zaštitom kalupa
smanjenje operativnih troškova – jedinstvena energetska efikasnost, minimalna potrošnja vode za hlađenje i niski troškovi održavanja
čistoća – sistemi bez lubrikanata garantuju proizvodnju ambalaže u čistoj sobi
fleksibilan rad – HL tehnologija za velike alatke sa malom stopom

Saznajte više (PDF 2.64 MB)

pogledajte video (e cap 380)

pogledajte video (victory 180 proizvodnja čepova)

Neofyton isporučuje usluge po sistemu „ključ u ruke“

Od projektovanja sistema do puštanja mašina u rad i obuke

Neofyton partneri

ifw
Oerlikon

Proud members

Excellent Small & Medium Enterprises

Đorđe Vajfert nagrada za društveno odgovorno poslovanje Privredne komore Srbije