Izaberite stranicu

Izveštaj o održivosti 2022

Zeleno je više od boje

Održivost je stub oslonca svih korporativnih aktivnosti i stoga je prioritet za ENGEL grupu. Tokom nekoliko generacija, korišćenje moderne tehnologije za postizanje isplativosti, etičkog ponašanja, društvenu odgovornost i zaštitu životne sredine je čvrsto usidreno u vrednostima ENGEL kompanije.

Pročitajte ENGELOV izveštaj održivosti

Društvena odgovornost i održivost nisu samo prazne reči za ENGEL grupu, već su fundamentalni ciljevi naših poslovnih aktivnosti. Efikasnost, etičko ponašanje, društvena odgovornost i zaštita životne sredine kroz upotrebu naprednih tehnologija ugrađeni su u ENGELOVE vrednosti – za generacije koje dolaze.

Imajući to u vidu, izbor naših dobavljača, razvoj i proizvodnja naših proizvoda, kao i organizacija uslova u okruženju jasno su posvećeni kriterijumima ekonomske efikasnosti, zaštite životne sredine i poštovanja najviših etičkih standarda.

Da bi se ispunila ova odgovornost, obavezujući kodeks ponašanja, posvećenost najvišim standardima sertifikacije i razuman sistem upravljanja osiguravaju održivost i integritet u svim relevantnim poslovnim procesima. Na kraju, ali ne i najmanje važno, naši zaposleni su ti koji dele i žive principe korporativne društvene odgovornosti sa nama.

Za našu izrazitu posvećenost doprinosu održivoj poslovnoj praksi, pogledajte ENGEL Izjavu o društvenoj odgovornosti. Preuzimete ENGELOVU izjacu o društvenoj odgovornosti

Smernice održivosti mašinske industrije

ENGEL je partner inicijative za održivost Blue Competence. Blue Competence, projekat VDMA (vvv.vdma.org), promoviše održivost u mašinskoj industriji. Pored toga, prenosi održiva rešenja industriji. Sa našim partnerstvom, obavezujemo se da ćemo poštovati 12 smernica održivosti mašinske industrije.

STRATERGIJSKI:

1. Održivost je ključni deo strategije naše kompanije.

2. Kreiramo poslovne šeme zasnovane na održivim vrednostima i sigurnom preduzetničkom uspehu.

3. Naše tehnologije i rešenja promovišu održivi razvoj širom sveta.

OPERATIVNO:

4. Održivo razmišljanje i delovanje su zastupljeni u našim procesima i proizvodima.

5. Racionalno koristimo resurse i zalažemo se za zaštitu klime.

6. Naše osoblje je naša najvrednija imovina. Promovišemo njihovo angažovanje i učešće.

7. Zalažemo se za očuvanje ljudskih prava.

KULTURNI:

8. Naša kompanija je stanište.

9. Preuzimamo odgovornost u našem regionu.

10. Radimo, ono što obećamo!

KOMUNIKATIVNO:

11. Aktivno razvijamo saradnju sa svim učesnicima.

12. Transparentno komuniciramo o našoj održivoj akciji.