Izaberite stranicu

Veća isplativost u proizvodnji velikih kontejnera

U saradnji sa kompanijom HAIDLMAIR, ENGEL je uspeo u skrati vremena ciklusa u proizvodnji velikih logističkih proizvoda za 30%. ENGEL duo speed visokih performansi, u kombinaciji sa inovativnom tehnologijom kalupa je zaslužna za ovo povećanje performansi.

Gajbice koje se mogu složiti predstavljaju izazove u pogledu njihove proizvodnje. Uspešne kompanije konstantno rade na povećanju efikasnost proizvodnje i smanjenje jediničnih troškova. Ali to ne sme da utiče na kvalitet proizvoda – na kraju krajeva, kutije moraju da budu stabilne kada su napunjene i naslagane visoko. Takođe, konstantna težina je podjednako važna jer su u nekim industrijama težine gajbi i paleta standardizovane.

Važan parametar za istovremeno poboljšanje produktivnosti i efikasnosti je vreme ciklusa brizganja. Na ENGELOVOM štandu tokom sajma K 2022, posetioci će imati priliku da vide proizvodnju gajbica za višekratnu upotrebu mase 2000g sa vremenom ciklusa manjim od 25 sekundi; što je za nekih 30% brže nego što je to bilo moguće ranije. Ove uštede su postignute zahvaljujući optimalnoj interakciji između mašine za brizganje, digitalizacije, automatizacije i visokih performansi kalupa.

Posetite nas na sajmu K 2022 u Dizeldorfu od 19. do 26. oktobra 2022g.

Kompanktna i brza mašina za brizganje

ENGEL duo 8310/700 speed mašina za brizganje je najbolji izbor za ovaj proizvod. ENGEL je razvio posebnu seriju mašina za plastiku – Duo speed, kako bi ispunio zahteve za izuzetno isplativu proizvodnju kontejnera za skladištenje i transport kao i za proizvodnju kanti. U pitanju su mašine za preradu plastike koje kombinuju visoku produktivnosti i efikasnost sa mašinom kompaktnih dimenzija i velikim rasponom sila zatvaranja. To znači da ove ENGELOVE mašine sa dve pločom postaju sve zastupljenije u oblastima gde se koriste mašine sa makazama. Prednost ove serije je da su dimenziono kraće, uprskos tome što imaju uporedivu silu zatvaranja ali i veći hod otvaranja.

ENGEL mašine za brizganje duo speed postižu vreme suvog ciklusa manje od 2 sekundi i obezbeđuju odličnu ponovljivost svojom stabilnošću. Poseban doprinos velikoj energetskoj efiksanosti ovih mašina, pored ENGEL ecodrive servohidraulike, daje pumpa sa pametnom kontrolom.

Nova ENGEL mašina za brizganje serije duo speed

Nova jedinica za ubrizgavanje je dvostruko brža od standardne jedinice za brizganje. Kao rezultat toga, mašine duo speed mogu da zadrže korak sa trendom ka još tanjim debljinama zidova sa dugim linijama tečenja.

Naša nova moćna ENGEL duo speed mašina postavlja nove standarde u pogledu brzine u kombinaciji sa visokom preciznošću. Ova kompaktna i energetski efikasna mašina za brizganje sa dve ploče je potpuno servo-hidraulična sa električnim pogonom puža i dostupna je sa silama zatvaranja od 5.000 kN do 11.000 kN.

Pouzdano upravljanje parametrima relevantnim za kvalitet

Pored preciznog kretanja duo mašine odlikuje i odlična ponovljivost čemu doprinose pametni sistemi pomoći iz programa inject 4.0 i to će biti demontrirano na sajmu K 2022 u Dizeldorfu. Oni uključuju iQ kontrolu mase, koja autonomno detektuje fluktuacije u zapremini i viskozitetu materijala i kompenzuje ih u istom ciklusu, a iQ kontrola topljenja, koja određuje najbolje moguće vreme plastifikacije. Pravilno postavljeno vremene hlađenja obezbeđuje odličnu homogenost topljenja.

Brže ubrizgavanje velikih zapremina

Tehnologije kompanije HAIDLMAIR (Nußbach, Austrija) doprinose dodatnom skraćenju vremena ciklusa. Kalup visokih performansi ima 6k FDU Midi SLS tip sistema toplih dizni od strane HAIDLMAIR podružnice FDU Hotrunner. Ovo je inovativna mlaznica koja, u poređenju sa starim iglom zatvorenim sistemima, omogućava da se velike zapremine ubrizgaju u kavitet neuporedivo brže bez generisanja velike energije trenja. Pored toga, hibrid inserti obezbeđuju optimalno hlađenje i odličan prenos toplote. Više senzora na unutrašnjoj strani kalupa – uključujući senzore za merenje unutrašnjeg pritiska, analizu protok materijala i određivanje efekta kristalizacije – doprinose visokoj stabilnosti procesa.

Za vađanje gajbica iz kalupa, u proizvodnu ćeliju je integrisan ENGEL easix šestoosni robot . Kako bi se sprečilo narušavanje dimenzionalne stabilnosti, vruće gajbice se prvo odlažu na stanicu za hlađenje. Do četiri kutije se mogu istovremeno hladiti. Uz pomoć termovizijske kamere prati se promena distribucije toplote u brizganom proizvodu.


Neofyton doo je generalni zastupnik najvećih svetskih proizvođača mašina i prateće opreme za industriju plastike i gume – Engel, Piovan, Eurochiller, Wintec, SIPA, MB Conveyors i Tria na tržištu Evrope (Srbija, Hrvatska, BIH, S.Makedonija, Crna Gora) i Afrike (Nigerija, Gana i Kamerun)

Kompanija Neofyton je proširila svoj servisni tim u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i S. Makedoniji kako bi kupcima pružila ne samo kvalitetnu, već i brzu servisnu uslugu.


SERVISNA MREŽA:  Novi Sad (Srbija), Zagreb (Hrvatska), Skoplje (S.Makedonija), Gračanica (Bosna i Hercegovina), Lagos (Nigerija)

Neofyton pruža usluge servisa i održavanja mašina i prateće opreme za brizganje plastike. Smatramo da su snažna servisna podrška, kao i iskusni i obučeni serviseri okosnica optimizacije proizvodnje i maksimizacije poslovnih rezultata. 

Za više informacija o saju pogledajte ovde: SAJAM K 2022

#engel #neofyton #masinezaplastiku #masinezabrizganje #digitalizacija #automatizacija #industrija #plastika #duo #duospeed #gajbice #gajbe #palete #kante