Izaberite stranicu

Transportne linije

 

 

Projektovanje

Optimizacija

Finansijska rešenja

Servisi

Praktična obuka

Transportne linije

Transportne linije

Transportne linije

  • Ovo rešenje omogućava prijem dolaznog proizvoda i njegovo distribuiranje na određen broj radnih stanica za pakovanje
  • Linija za transport je u skladu sa F.D.A. propisima
  • Liniju upotpunjuju sistem za vraćanje proizvoda koji nije upakovan i njegovo vraćanje u promet
  • Zanimljivo je primetiti funkcionalnost i kvalitet sklopa koji sadrži brojne MB transportne trake

Saznajte više (PDF 25.2 MB)

Transportne linije sa uglom od 90°

Transportne linije sa uglom od 90°


Na fotografiji je prikazana linija za sakupljanje i prenošenje dve plastične komponente koje potiču od dva alata i potrebno ih je sastaviti.

Stoga je potreba da se napravi put/plan za dve različite komponente koje će biti prenete na montažno mesto, čiji položaj mora biti strateški ne samo za montažu već i za izgled kompanije.

Saznajte više (PDF 25.2 MB)

Linija za sakupljanje i prenošenje

Linija za sakupljanje i prenošenje

Fotografija pored prikazuje još jedno rešenje za prenošenje plastičnih komponenti od proizvodne jedinice do mesta preuzimanja i montaže.

Ovo rešenje je pogodno za prenos proizvoda do određene visine kako ne bi ometalo opremu na podu. Na polikarbonatnim poklopcima nalaze se četiri otvora za čišćenje i održavanje vodovoda.

Saznajte više (PDF 25.2 MB)

Izdignuta transportna linija sa uglom od 90°

Izdignuta transportna linija sa uglom od 90°

Na fotografiji je prikazana transportna linija za sakupljanje plastičnih delova dopremljenih robotom, koji se mora preneti do mesta montaže ili sortiranja, izbegavajući prepreke koje se ne uklanjaju sa poda. Zbog toga je neophodno stvaranje uzdignutog puta/putanje za podizanje i spuštanje proizvoda, uključujući ortogonalnu promenu u liniji transportera.

Saznajte više (PDF 25.2 MB)

PA formira transportnu liniju

PA formira transportnu liniju (*na slici prikazana kao crna traka)

Fotografija prikazuje rešenje za prenošenje dolazne proizvodnje iz više operativnih jedinica. Dimenzije transportnih traka i rešenja koja treba usvojiti u ortogonalnom prolazu razlikuju se u zavisnosti od vrste proizvoda koji se transportuje i trajanja ciklusa oblikovanja.

Transportovanje se može obaviti na dva načina:

  • Kada proizvod može doći u kontakt sa drugim proizvodima
  • Kada proizvod ne sme doći u kontakt sa drugim proizvodima

Saznajte više (PDF 25.2 MB)

PA formira transportnu liniju

PA formira transportnu liniju

Fotografija prikazuje posebno rešenje gde je tokom transporta potrebno savladati prepreku veću od 4m. Transportne trake koje čine ovu liniju su PA modeli, kao onaj postavljen u sredini fotografije. Polikarbonatni štitnici tunela štite proizvod tokom faze transporta.

Saznajte više (PDF 25.2 MB)

Linija za transport i vraćanje neiskorišćenog proizvoda

Linija za transport i vraćanje neiskorišćenog proizvoda

Rešenje koje se koristi za hranjenje motažne linije i istovremeno vraćanje neiskorišćenog proizvoda kako bi se vratio ponovo u red. Linija se sastoji od elevatora koji istovara proizvod na sto i bočnog žleba koji prihvata višak proizvoda, usmerava ga na PA transporter, koji ga vraća nazad u koš elevatora.

Saznajte više (PDF 25.2 MB)

Linija za transport sa sistemom poravnanja

Linija za transport sa sistemom poravnanja

Rešenje koje se koristi za transport proizvoda i njegovo poravnavanje u isto vreme. Sistem podesivih preusmerivača, zajedno sa nizom transportnih traka sa povećanjem brzine i ortogonalnim prolazom, omogućavaju postizanje savršenog poravnanja proizvoda neophodnog za naknadno postavljenu ambalažnu jedinicu.
Transportne trake koje čine ovu liniju su u skladu sa F.D.A. propisima.

Saznajte više (PDF 25.2 MB)

Kategorije

Conveyors

Transportne trake

Separators

Separatori

Elevators

Elevatori

T50 Compact

T50 Kompakt

Conveyors line

Transportne linije

Cooling

Transportne trake sa hlađenjem

Storage

Skladištenje

Food and Pharma

Rešenja za industriju hrane i farmaciju

Metal detector

Detektori metala

Plastic and metal belt

Plastične i metalne transportne trake

PET solutions

Rešenja za PET

Top control

Kontrolni uređaji

Od 1985.

MB Conveyors ima više od 30 godina tradicije i iskustva u mehanici i proizvodnji transportnih traka. Sistemska funkcionalnost i profitabilnost, usluga i briga o klijentima, istraživanje i razvoj uz podršku stručnjaka su glavne osobine kompanije.

Kvalitet proizvoda je osiguran vršenjem rigoroznih testova na svakom koraku proizvodne linije, pri čemu se koriste najnoviji proizvodni sistemi i najkvalitetniji materijali.

O kompaniji i proizvodima (PDF 25.2 MB)

Oblasti primene

Autoindustrija

Medicina

Pakovanje

Tehnička plastika

Teletronika

Energetska efikasnost

Energetska efikasnost u industriji je pojam koji je na našim prostorima postao bitan krajem 2008. i početkom 2009. godine, sa početkom svetske ekonomske krize. Većina privrednika je, do tada, najčešće deklarativno razmatrala trošak struje, kao bitan element kompletnog pregleda troškova. Pritom uticaj energetske efikasnosti na zagađenje prirode gotovo uopšte nije bio razmatran.

Kompanija Neofyton je među prvima u Srbiji i regionu počela aktivno prezentovanje značaja energetske efikasnosti, kako zbog smanjenja troškova proizvodnje, pa samim tim i povećanja profitne stope, tako i zbog podizanja svesti o ograničenosti resursa i širim ekološkim principima.

Ušteda energije korišćenjem Neofyton mašina

U poređenju sa direktnim konkurentima u sferi mašina za brizganje plastike, a korišćenjem standardne hidraulike u koju su ugrađene tzv. “smart” pumpe, naše mašine troše i do 50% manje energije. Korišćenjem servo-hidraulike, postoji potencijal za uštedu do čak 70%. Posedujemo veoma precizan uređaj za merenje potrošnje električne energije, kojim se to i dokazuje.

Kompanija Engel je bila prvi proizvođač mašina za brizganje plastike, još 2009. godine, koji je u svoj upravljački sklop uveo, kao standardnu opciju, stranicu za prikaz potrošnje struje – “Ecograph”, gde se navođenjem težine za svaki proizvod (kalup), u svim ciklusima dobija podatak, kako o ukupnoj potrošnji struje po satu, tako i o specifičnoj potrošnji struje po kilogramu prerađene plastike (kWh/kg).

Očuvanje životne sredine

Oprema koju zastupamo doprinosi OČUVANJU ŽIVOTNE SREDINE na nekoliko načina.
Kada govorimo o pratećoj opremi, a pre svega o čilerima za hlađenje vode našeg dobavljača Eurochille, kojima se temperira kako hidraulika i servo motori u mašinama, tako i kalupi (alati) u kojima se i formiraju gotovi proizvodi, čilerski sistemi koje mi prodajemo omogućavaju novi koncept hlađenja korišćenjem tzv. “adijabatskog efekta”.

U letnjem periodu hidraulika i servo motori mašina za brizganje zahtevaju hlađenje vodom temperature do 28°C. Korišćenjem tzv. “free cooling” uređaja sa “adijabatskim efektom”, hlađenje procesne vode se odvija bez korišćenja rashladnih kompresora (koji koriste freone za izmenu toplote). Izmena toplote, tj. hlađenje se odvija isključivo korišćenjem ventilatora, čime se postiže ušteda od 6 do 8 puta u odnosu na klasične čilere koji koriste kompresore sa freonom.

Jedan od naših kupaca je, korišćenjem “adijabatskih” uređaja za hlađenje, umanjio potrebnu količinu električne energije za hlađenje, za 1.400.000 kWh/godišnje, tj. za oko 70.000 EUR. Dodatna prednost je odsustvo rizika, da usled pucanja cevi dođe do curenja freona u atmosferu i velikog zagađenja.

Slična računica se može primeniti na naše Engel mašine za brizganje plastike, kao i na Piovan sušare za sušanje granulata.

Neofyton – partner MB Conveyors kompanije

Kompanija Neofyton je MB Conveyors partner za tržišta Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Nigerije i Kameruna.

FSRV PLUS samostalni spiralni valjak separator – separator nove generacije, osmišljen da poboljša performanse tradicionalnog spiralnog valjka i postigne izuzetno precizno i efikasno odvajanje proizvoda od ulivka.

Neofyton youtube kanal

Neofyton isporučuje usluge po sistemu „ključ u ruke“

Od projektovanja sistema do puštanja mašina u rad i obuke

Neofyton partneri

Ponosni članovi

Pišite nam

8 + 11 =