Izaberite stranicu

IFW kalupi

Projektovanje

Optimizacija

Finansijska rešenja

Servisi

Praktična obuka

Vaš specijalista za visokotehnološke kalupe za brizganje

IFW mold tec GmbH – lider u kvalitetu i tehnologiji – je jedan od vodećih svetskih stručnjaka specijalizovan za razvoj i izgradnju visokotehnoloških kalupa za plastične cevne konektore  (fitinge). Asortiman obuhvata kalupe za brizganje plastičnih uređaja i fitinga više od ø 1200mm od PVC-a, PP, PE, PVDF, PPSU, itd. za:

 • Sisteme otpadnih voda
 • Snabdevanje vodom
 • Izduvne sisteme
 • Snabdevanje gasom
 • Specifične kalupe po pojedinačnim zahtevima

Kalupa za brizganje se koriste u građevinskoj, automobilskoj, elektro industriju kao i u proizvodnji nameštaja. Vertikalna integracija usluga počinje od razvoja proizvodnje delova i izrade prototipa, preko razvoja i proizvodnje kalupa, do testiranja kalupa. Našim kupcima pružamo podršku i konsalting u projektovanju kompletnih proizvodnih linija.

Naše prednosti uključuju izvanrednu stručnost, vrhunsku tehnologiju i uslugu najvišeg kvaliteta. Dugogodišnji odnosi sa kupcima – 50 godina ili više, u preko 70 zemalja širom sveta – govore sami za sebe.

O kompaniji IFW (PDF )

 • 1969. Kompaniju je osnovao Manfred Otte
 • 1971. Počinje obuka pripravnika
 • 1972. Završena izgradnja fabrike  Pyhrnstrasse (mould tec).
 • 1973. Prva registracija patenta
 • 1979. Pripajanje i renoviranje Am Windfeld (sada kunststofftechnik) i otvaranje radionice za učenike
 • 1989 – 1993. Proširenje IFW mold tec
 • 1994. Otvara se tehnički centar
 • 1998 – 2004. Proširenje IFW kunststofftechnik
 • 2007. Osnivanje holding kompanije IFW grupe, IFW Manfred Otte GmbH
 • 2008. Proširenje – tehnički centar i projektovanje
 • 2011. Počinje serijska proizvodnja za industriju automobilskih komponenti
 • 2012. Počinje proizvodnja delova PPSU; serijska proizvodnja visokotemperaturnih materijala
 • 2014. Puštanje u rad mašine za brizganje od 3200 tona u IFW kunststofftechnik
 • 2015. Proširenje mašinskog parka u IFW kunststofftechnik
 • 2016. Proširenje mašinskog parka i uvođenje MES sistema u IFW mold tec
 • 2017. Kupovina Industriepark St. Pankraz
 • 2018. Puštanje u rad prve automatizovane proizvodne ćelije u Mould Tec
 • 2019. IFW slavi svoju 50. godišnjicu poslovanja
 • 2021.Proširenje mašinskog parka u IFW kunststofftechnik
 • 2022. uvođenje MES sistema na IFW kunststofftechnik

 

IFW mold tec se može osvrnuti na veoma uspešan period rasta. Otkako je Manfred Otte osnovao kompaniju 1969. godine, ona se razvila u jednog od vodećih svetskih stručnjaka i dobavljača kompletnih usluga u oblasti razvoja proizvoda i proizvodnje visokokvalitetnih kalupa za brizganje.

Kategorije

Kalupi za fitinge

Master kalupi

Kalupi velikih razmera

Kalupi za nove tehnologije

Višekomponentni kalupi

Kalupi sa efikasnim korišćenjem resursa

Usluge 

KONSULTACIJE

Naše 50-ogodišnje iskustvo u izradi kalupa zajedno sa odličnim poznavanjem tržišta idealna su osnova za profesionalno i sveobuhvatno savetovanje.

Konsultacije počinju u razgovorima sa našim prodajnim timom, odeljenjima za razvoj proizvoda i dizajn inženjeringom o Vašim individualnim zahtevima. Shodno tome, naše usluge takođe uključuju konsultacije u vezi sa optimalnim materijalima i idealnim dizajnom proizvoda

Naši iskusni dizajneri rade sa najsavremenijim CAD sistemima kako bi razvili savršene kalupe. Sprovode se simulacije toka kalupa i, ako je potrebno, proračuni čvrstoće (konačnih elemenata) kako bi se dizajnirao optimalan kalup za naše kupce. Na zahtev kupca, takođe možemo da koristimo vrhunske tehnologije za proizvodnju prototipova (brza izrada prototipa).

IFW kalupi vam pomažu da proizvodnju vodite efikasno i ekonomično. Sa zadovoljstvom Vas savetujemo u vezi sa optimalnim dizajnom mašine i izborom idealnog broja kaviteta. Naravno, mi takođe savetujemo i podržavamo naše kupce u projektovanju kompletnih proizvodnih objekata.

DIZAJN I RAZVOJ PROIZVODA

Pored proizvodnje kalupa za brizganje, IFW može da obezbedi sav neophodan razvoj proizvoda i dizajn proizvoda za komponente brizganja. Zahtevi za komponente se sastavljaju u konsultaciji sa kupcem.

IFW preuzima odgovornost za ceo proces razvoja komponenti do prve serijske proizvodnje. Ovo osigurava dizajn proizvoda pogodan za plastiku. Optimalno punjenje komponenti je potvrđeno pomoću simulacije brizganja. Funkcionalnost komponenti se može proveriti na prototipovima proizvedenim sa našim 3D štampačem.

Međutim, IFW takođe može pomoći u odabiru materijala za brizganje. Veliko iskustvo u obradi materijala u našoj laboratoriji i bliska saradnja sa proizvođačima materijala, osigurava pravilan izbor sirovine za proizvodnju.

Čak i kada korisnik specificira geometrije, IFW proverava da li su moguće optimizacije komponenti. Uz održavanje funkcionalnosti komponenti, isplativost proizvodnje se često može značajno poboljšati i najmanjim izmenama. Rezultirajuće uštede tokom celog radnog veka kalupa mogu biti ogromne.

SIMULACIJE TOKA KALUPA

Da bi unapred dobio što detaljnije informacije, IFW već više od jedne decenije koristi softverski paket za simulaciju Moldflow-Insight modul. Sistem ispituje situacije ubrizgavanja, analizira pritiske i optimizuje hlađenje.

Simulacije u kalupu omogućavaju da se tačke degasifikacije definišu već u fazi projektovanja. Simulacija skupljanja i savijanja značajno pojednostavljuje dimenzionisanje kalupa. Mogu se simulirati čak i pomaci jezgra i naponi u kalupu tokom procesa brizganja.

Lomljenje kalupa i rezultirajući skupi prekidi u proizvodnji mogu se unapred izbeći odgovarajućom dijagnostikom.

Dizajn pomoću Moldflov-a omogućava da se početni uzorci proizvedu brže i da se korekcije svedu na minimum. Zauzvrat, ovo omogućava da se značajno smanje vreme izrade kalupa.

Zaključak: Isplativost kalupa može se značajno poboljšati korišćenjem unapred određenih optimalnih parametara procesa i prilagođavanjem hlađenja rezultatima simulacije.

BRZA IZRADA PROTOTIPA

Komponente se proizvode 3D štampanjem kako bi se unapred testirala njihova funkcionalnost. Ovo omogućava da se verifikuju operacije sklapanja i sprovedu jednostavni testovi funkcionalnosti.

Da bi se stekao početni uvid u funkciju elemenata alata, različite komponente alata se takođe proizvode 3D štampanjem kako bi se što brže testirale sekvence pokreta.

IFW kao uslugu nudi proizvodnju komponenti 3D štampanjem. Elementi sa dimenzijama do 254x 254 x 305 mm mogu se štampati FDM procesom. Za ovu svrhu dostupne su različite boje ABS materijala.

IN-HOUSE TEHNIČKI CENTAR

U našem tehničkom centru, kalupi se testiraju i precizno podešavaju za proizvodnju. Centar je za ovu namenu opremljen najsavremenijim mašinama za brizganje do 1300 tona. Ako je potrebno, takođe imamo pristup mašinama od 40 do 3200t u našoj pozveanoj kompaniji IFW kunststofftechnik GmbH.

KURSEVI

IFW nudi mogućnost da prisustvujete probnim proizvodnjama i vidite kalupe u random režimu. Ovo nam omogućava da pomognemo kupcima u održavanju kalupa. Takođe nudimo našim klijentima puštanje u rad na licu mesta, bilo gde u svetu.

 

POSTPRODAJNE USLUGE

Da bismo osigurali našim kupcima nesmetanu proizvodnju tokom dugoročnog perioda, smatramo da je apsolutno neophodno pružiti sveobuhvatnu postprodajnu uslugu.

 • Kada se isporuče novi IFW kalupi, oni su praćeni opsežnom dokumentacijom, kao i uputstvom za upotrebu i održavanje. Kupci mogu lako da poruče rezervne delove na osnovu tehničkog crteža. Ovi delovi se proizvode u IFW-u i podešavaju ih na licu mesta servisni inženjeri. Veći kalupi se vraćaju u IFW na popravke.
 • IFW standardni delovi (na lageru) – kratki rokovi isporuke.
 • kalupi se po potrebi pregledaju, servisiraju i čiste. Na zahtev, nakon dužeg ciklusa proizvodnje može se proceniti tehničko stanje i pripremiti kalup za sledeći proizvodni interval.
 • Popravke se izvode najsavremenijim tehničkim metodama i mašinama. Sprovodimo merenja delova kalupa, obrnuti inženjering u CADu, operacije obrade do uzorkovanja i optimizaciju tehničkog procesa.
 • Poboljšanja i optimizacije kalupa sa mehaničkim promenama mogu se izvršiti u bilo kom trenutku. Promene graviranja, dodatni ili promenjeni umetci teksture, kao i umetanje predmeta kao što su brojači snimaka i markeri datuma takođe se mogu izvršiti.
 • Rešavanje zastoja proizvodnje se rešava putem online servesnog centra. Po potrebi šaljemo inženjere našim kupcima bilo gde u svetu.
 • Edukacija i obuka, kako u IFW-u tako i u prostorijama klijenata.
 • Organizacija testne proizvodnje nulte serije do prelaska u serijski rad u IFW-ovoj proizvodnji ili proizvodnji kupaca.

Oblasti primene kalupa

Sistemi otpadnih voda

U oblasti odvođenja otpadnih voda, prednosti IFW kalupa dolaze do izražaja. Sa oprobanim i testiranim detaljima kalupa (neki od njih su patentirani) IFW je stekao ime u industriji kao snabdevač broj jedan kompletnog asortimana u oblasti otpadnih voda.

Dugogodišnje iskustvo, istraživanje i razvoj učinili su IFW mold tec vodećim stručnjakom u proizvodnji visokotehnoloških kalupa za brizganje za sisteme otpadnih voda.

Savršen dizajn, izuzetna preciznost i visokokvalitetni materijali pružaju idealne uslove za Vaše proizvodne pogone.

Izduvni sistemi

 


Savremeni sistemi kondenzacionih kotlova postavljaju potpuno nove zahteve izduvnim sistemima. Za ove sisteme nije dovoljna sama odlična gasopropusnost. Cevi takođe moraju biti nepropusne i otporne na kondenzat, od kojih su neki korozivni.

Zbog niske temperature izduvnih gasova, odvodni sistemi od plastike su idealan izbor. Mi isporučujemo visokotehnološke kalupe, skrojene za ovu oblast primene. Optimizovani su za obradu specijalnih plastičnih materijala, kao što su modifikovani otporni na plamen PP, PPS i PVDF.

Asortiman delova obuhvata priključke za kotlove za odvod gasova, adaptere, kolena, revizione krivine, kontrolne račve, odvode kondenzata, rukave, krovne odvode, poklopce dimnjaka i kanala, odvoda, zaptivne poklopce i još mnogo toga.

Da bismo obezbedili usklađenost sa strogim standardima kvaliteta koji se odnose na dugoročnu nepropusnost fitinga, redovno sprovodimo relevantna ispitivanja u našoj laboratoriji za ispitivanje.

Ventilacioni sistemi

Zdravo okruženje u zatvorenom sa svežim vazduhom bogatim kiseonikom je od vitalnog značaja za svakog pojedinca. Istovremeno, regulacija vlažnosti igra važnu ulogu u sprečavanju opasnosti po zdravlje i fizička oštećenja građevinskih objekata.

Savršen dizajn kalupa i upotreba visokokvalitetnih materijala u proizvodnji, kao što su PE, PP i PPS, garantuju izdržljive kalupe koji ne zahtevaju česta održavanja. Za kritična okruženja, kao što su čiste sobe, koriste se specijalni materijali kao što je PVDF. Za ovu namenu isporučujemo visokotehnološke kalupe, koji su savršeno prikladni za obradu ove visokokvalitetne plastike.

Dugogodišnja stručnost, iskustvo i primenjeno istraživanje i razvoj rezultirali su visoko preciznim alatima za brizganje za pouzdane ventilacione sisteme.

Snabdevanje vodom

Savremeni sistemi vodosnabdevanja pouzdano i bez gubitaka prenose vodu od izvora do oblasti primene. Veoma je važno i adekvatno i pouzdano snabdevanje toplom vodom, kako za grejanje tako i za sanitarne prostore.

Za snabdevanje pijaćom vodom koristimo samo specijalne plastike odobrene za direktan kontakt sa vodom za piće, kao što su polipropilen (PP) i polietilen (PE).

Posebne zahteve imaju materijal koji se koristi za cevi za toplu vodu, jer ne samo da mora da poštuje stroge higijenske standarde, već i da izdrži visoke temperature. Shodno tome, polifenilsulfon (PPSU) se često koristi zbog njegove visoke temperaturne stabilnosti. Ovo takođe znači posebne zahteve obrade za proces brizganja.

 

Na zahtev, ifv takođe podržava proizvodne procese sa redovnim inspekcijama, kako pre tako i tokom serijske proizvodnje. Testovi materijala uključuju DSC analizu, određivanje MFR, testove zatvaranja i testove delova, kao što je vreme do otkazivanja pod unutrašnjim pritiskom. Oni se sprovode u kompaniji u skladu sa različitim standardima (npr. ISO EN 1167, ASTM D1598/99).

 

Snabdevanje gasom

Sigurno i pouzdano snabdevanje prirodnim gasom je ključni faktor ekonomskog i društvenog razvoja. Shodno tome, polietilen visoke molekularne težine (HMVPE) se koristi za proizvodnju fitinga za dovod gasa.

Kalupi se izrađuju za fitinge prečnika od 16 do 630 mm i koriste se za zavarivanje utičnica, čeone i elektrofuziono zavarivanje. Asortiman delova uključuje kolena, T-ove, grane, utičnice, reduktore, završne poklopce, krajeve, konektore i još mnogo toga.

Pored toga, specijalni IFW modularni sistem sastavljanja Vam omogućava da proizvodite kompletne grupe artikala u jednom glavnom kalupu. Modularni dizajn ovog sistema kalupa dovodi do smanjenja troškova proizvodnje i daljeg povećanja efikasnosti proizvodnje.

Ostale komponente

Naše veliko iskustvo u pravljenju kalupa je idealna osnova za ispunjavanje Vaših individualnih zahteva.

IFW kalupi se koriste za obradu materijala kao što su PVC, PP, PE, ABS, POM, PVDF i PPSU, kao i za punjene i vlaknima ojačane materijale.

Kontaktirajte nas za Vaš individualan projekat  – radujemo se Vašem upitu.

Neofyton partneri

ifw
Oerlikon

Proud members