Izaberite stranicu

Obuka&trening

 

Pišite i prijavite se za obuku

ENGEL serija Victory – demonstracija brze promene alata

osnovna kursa

Napredni kurs

Neofyton Trening Centar
NEOFYTON Trening centar pruža sledeće usluge: organizuje demonstraciju rada mašina i njihovih performansi, testira vaše kalupe, vrši uslužnu proizvodnju, održava obuke kako za operatere tako i za održavanje mašina, i realizuje kurseve iz hidraulike, kurseve kontrole upravljanja i kurseve tehnologije brizganja.

Konferencije/obuka/edukacija

Konferencije/obuka
edukacija

Trening i edukacija predstavljaju deo naše standardne ponude tokom puštanja mašina i prateće opreme u rad, ali takođe ukoliko Vam je potrebna dodatna obuka, Neofyton servis tim Vam je na raspolaganju.

Neofyton servis tim je obučen u matičnim kompanijama koje zastupamo. Iza sebe imamo iskustvo od 30 godine u industriji prerade plastike.

Trening Centar je moderno opremljen prostor sa multi-medijalnom opremom i svim uslovima za organizovanje konferencijskih događaja. Tehnički centar je opremljen sa dve mašine za brizganje plastike, ENGEL Victory 860/160 spex i WINTEC t-win 4500-3300 i pratećom opremom (Engel Viper i E-pic robote, Piovan dozator, sušara, termoregulator i usisivač, kao i čiler marke Eurochiller), a sala za teorijski deo je kompletno opremljena savremenom tehnikom – idealni uslovi za obuke i edukaciju.

Kontakt

Pozovite +381 (0)21 452 642

Neofyton Trening Centar

Engel obuka

U trening centru se  možete obučiti za osnovne i napredne kurseve održavanja i servisiranja Engel mašina. Neofyton Engel obuke su namenjene pre svega: šefovima pogona, procesnim inženjerima, operaterima mašina, reglerima, inženjerima održavanja i tehnolozima.

Trajanje obuke: 2 dana (8-16 h)
Mesto održavanja obuke: Neofyton trening centar ili in-house kod Vas

Pozovite +381 (0)21 452 642

Kursevi

Neofyton Engel obuka

Obukama su pokrivena četiri osnova kursa i jedan napredni, a na zahtev kupaca može se organizovati individualni kurs u skladu sa potrebama. U ponudi su sledeći kursevi:
1. kurs za operatere – upravljanje i korišćenje Engel mašina i robota
2. kurs održavanja mašina – osnovne procedure i propisani postupci redovnog održavanja Engel mašina
3. kurs hidraulike – osnovne hidraulike, osnovne komponente i sistemi
4. kurs kontrole upravljanja – osnovne komponente upravljanja, elektro moduli Engel mašina
5. kurs tehnologije brizganja (osnovni i napredni) – tehnološki procesi brizganja plastike sa praktičnom demonstracijom na mašini

Mašine i oprema

Engel

Piovan

EuroChiller

Wintec

Tria

MB CONVEYORS

Energetska efikasnost

Energetska efikasnost u industriji je pojam koji je na našim prostorima postao bitan krajem 2008. i početkom 2009. godine, sa početkom svetske ekonomske krize. Većina privrednika je, do tada, najčešće deklarativno razmatrala trošak struje, kao bitan element kompletnog pregleda troškova. Pritom uticaj energetske efikasnosti na zagađenje prirode gotovo uopšte nije bio razmatran.

Kompanija Neofyton je među prvima u Srbiji i regionu počela aktivno prezentovanje značaja energetske efikasnosti, kako zbog smanjenja troškova proizvodnje, pa samim tim i povećanja profitne stope, tako i zbog podizanja svesti o ograničenosti resursa i širim ekološkim principima.

Ušteda energije korišćenjem Neofyton mašina

U poređenju sa direktnim konkurentima u sferi mašina za brizganje plastike, a korišćenjem standardne hidraulike u koju su ugrađene tzv. “smart” pumpe, naše mašine troše i do 50% manje energije. Korišćenjem servo-hidraulike, postoji potencijal za uštedu do čak 70%. Posedujemo veoma precizan uređaj za merenje potrošnje električne energije, kojim se to i dokazuje.

Kompanija Engel je bila prvi proizvođač mašina za brizganje plastike, još 2009. godine, koji je u svoj upravljački sklop uveo, kao standardnu opciju, stranicu za prikaz potrošnje struje – “Ecograph”, gde se navođenjem težine za svaki proizvod (kalup), u svim ciklusima dobija podatak, kako o ukupnoj potrošnji struje po satu, tako i o specifičnoj potrošnji struje po kilogramu prerađene plastike (kWh/kg).

Očuvanje životne sredine

Oprema koju zastupamo doprinosi OČUVANJU ŽIVOTNE SREDINE na nekoliko načina.
Kada govorimo o pratećoj opremi, a pre svega o čilerima za hlađenje vode našeg dobavljača Eurochille, kojima se temperira kako hidraulika i servo motori u mašinama, tako i kalupi (alati) u kojima se i formiraju gotovi proizvodi, čilerski sistemi koje mi prodajemo omogućavaju novi koncept hlađenja korišćenjem tzv. “adijabatskog efekta”.

U letnjem periodu hidraulika i servo motori mašina za brizganje zahtevaju hlađenje vodom temperature do 28°C. Korišćenjem tzv. “free cooling” uređaja sa “adijabatskim efektom”, hlađenje procesne vode se odvija bez korišćenja rashladnih kompresora (koji koriste freone za izmenu toplote). Izmena toplote, tj. hlađenje se odvija isključivo korišćenjem ventilatora, čime se postiže ušteda od 6 do 8 puta u odnosu na klasične čilere koji koriste kompresore sa freonom.

Jedan od naših kupaca je, korišćenjem “adijabatskih” uređaja za hlađenje, umanjio potrebnu količinu električne energije za hlađenje, za 1.400.000 kWh/godišnje, tj. za oko 70.000 EUR. Dodatna prednost je odsustvo rizika, da usled pucanja cevi dođe do curenja freona u atmosferu i velikog zagađenja.

Slična računica se može primeniti na naše Engel mašine za brizganje plastike, kao i na Piovan sušare za sušanje granulata.