Izaberite stranicu

Oblasti primene Engel mašina

 

Autoindustrija

Medicina

Pakovanje

Tehnička plastika

Teletronika

Pakovanje

Autoindustrija

Teletronika

Tehnička plastika

Medicina

ENGEL Victory 1050/180

ENGEL Victory 180 40mm flip top closure

Proizvod – 40mm flip-top čep, victory 1050/180 industry, tehnologija pakovanja, IMC, vreme ciklusa – 10.9 sekundi, 16 kaviteta, vreme promene alata – 01:09 sekundi. Jedna od pet uspešnih poslovnih jedinica ENGEL-a je industrija ambalaže. Bilo da se radi o industriji pića, kozmetike, čišćenja ili prehrambenoj industriji – ENGEL nudi fleksibilne inovativne koncepte mašina koji vam pomažu da postignete maksimalno efikasnu proizvodnju standardnih kapica i zatvarača ili sofisticirana prilagođena rešenja. Ovaj video prikazuje demonstraciju efikasne proizvodnje zatvarača. Osnova je ENGEL Victory 1050/180 bez vođica. Univerzalna mašina za brizganje ENGEL Victory je savršen sistem za proizvodnju širokog spektra. Sa svojom dokazanom tehnologijom bez vođica, možete koristiti ovu relativno malu mašinu za brizganje, čak i za velike kalupe. To znači da ulažete samo u silu zatvaranja. Na kraju videa možete videti brzu izmenu alata, a i to je demonstracija tehnologije bez vođica u svom najboljem izdanju. Bez složenih montaža tokom izmene alata što rezultira kratkim vremenom podešavanja i posledično povećanjem proizvodnje kalupa. Kratko vreme podešavanja značajno povećava proizvodnju komada proizvoda.

 

Neofyton youtube kanal

Mašine i oprema

Engel

Piovan

Eurochiller

Wintec

Tria

MB CONVEYORS

Energetska efikasnost

Energetska efikasnost u industriji je pojam koji je na našim prostorima postao bitan krajem 2008. i početkom 2009. godine, sa početkom svetske ekonomske krize. Većina privrednika je, do tada, najčešće deklarativno razmatrala trošak struje, kao bitan element kompletnog pregleda troškova. Pritom uticaj energetske efikasnosti na zagađenje prirode gotovo uopšte nije bio razmatran.

Kompanija Neofyton je među prvima u Srbiji i regionu počela aktivno prezentovanje značaja energetske efikasnosti, kako zbog smanjenja troškova proizvodnje, pa samim tim i povećanja profitne stope, tako i zbog podizanja svesti o ograničenosti resursa i širim ekološkim principima.

Ušteda energije korišćenjem Neofyton mašina

U poređenju sa direktnim konkurentima u sferi mašina za brizganje plastike, a korišćenjem standardne hidraulike u koju su ugrađene tzv. “smart” pumpe, naše mašine troše i do 50% manje energije. Korišćenjem servo-hidraulike, postoji potencijal za uštedu do čak 70%. Posedujemo veoma precizan uređaj za merenje potrošnje električne energije, kojim se to i dokazuje.

Kompanija Engel je bila prvi proizvođač mašina za brizganje plastike, još 2009. godine, koji je u svoj upravljački sklop uveo, kao standardnu opciju, stranicu za prikaz potrošnje struje – “Ecograph”, gde se navođenjem težine za svaki proizvod (kalup), u svim ciklusima dobija podatak, kako o ukupnoj potrošnji struje po satu, tako i o specifičnoj potrošnji struje po kilogramu prerađene plastike (kWh/kg).

Očuvanje životne sredine

Oprema koju zastupamo doprinosi OČUVANJU ŽIVOTNE SREDINE na nekoliko načina.
Kada govorimo o pratećoj opremi, a pre svega o čilerima za hlađenje vode našeg dobavljača Eurochille, kojima se temperira kako hidraulika i servo motori u mašinama, tako i kalupi (alati) u kojima se i formiraju gotovi proizvodi, čilerski sistemi koje mi prodajemo omogućavaju novi koncept hlađenja korišćenjem tzv. “adijabatskog efekta”.

U letnjem periodu hidraulika i servo motori mašina za brizganje zahtevaju hlađenje vodom temperature do 28°C. Korišćenjem tzv. “free cooling” uređaja sa “adijabatskim efektom”, hlađenje procesne vode se odvija bez korišćenja rashladnih kompresora (koji koriste freone za izmenu toplote). Izmena toplote, tj. hlađenje se odvija isključivo korišćenjem ventilatora, čime se postiže ušteda od 6 do 8 puta u odnosu na klasične čilere koji koriste kompresore sa freonom.

Jedan od naših kupaca je, korišćenjem “adijabatskih” uređaja za hlađenje, umanjio potrebnu količinu električne energije za hlađenje, za 1.400.000 kWh/godišnje, tj. za oko 70.000 EUR. Dodatna prednost je odsustvo rizika, da usled pucanja cevi dođe do curenja freona u atmosferu i velikog zagađenja.

Slična računica se može primeniti na naše Engel mašine za brizganje plastike, kao i na Piovan sušare za sušanje granulata.

Neofyton partneri

ifw
Oerlikon

Proud members