Izaberite stranicu

ENGEL predstavlja novog člana iQ porodice na sajmu K 2022. Novi pametni softver za optimizaciju nominalne vrednosti naknandog pritiska nosi naziv iQ hold control; automatski određuje optimalno vreme naknadnog pritiska kako bi pomogao procesnim tehničarima da postignu ogromne uštede u vremenu ciklusa.

Vreme naknandog pritiska je jedan od parametara koji utiču na kvalitet u procesu brizganja. Zbog toga se individualno konfiguriše nakon postavljanja kalupa i obično se određuje empirijski. Određivanje vremena optimalnog naknadnog pritiska za svaki alat, ne samo da oduzima mnogo vremena, već takođe troši dodatnu sirovinu, zahteva dodatno testiranje i kontrolu kvaliteta. Novi ENGELOV softver optimizacije naknadnog pritiska eliminiše potrebu za ljudskom intervencijom, štedeći i vreme i sirovine.

Osnova za automatsko izračunavanje vremena nakndanog pritiska je “disanje“ kalupa s jedne strane, a položaj puža za plastifikaciju sa druge strane. iQ kontrola naknadnog pritiska analizira obe vrednosti procesa i predlaže optimalno vreme preko upravljačke jedinice CC300 na mašini za brizganje nakon samo nekoliko ciklusa. Kada tehničar za podešavanje potvrdi vrednost, proizvodnja može odmah da počne.

Vreme naknadnog pritiska je određeno objektivno, što znači da čak i manje iskusni procesni tehničari mogu da podese procesne parametre pritiskom na dugme u slučaju promene šarže. Dalje povećanje efikasnosti može biti rezultat toga što je automatski određeno optimalno vreme naknadnog pritiska niže od prvobitno podešenog vremena. U ovim slučajevima, vreme ciklusa se smanjuje kao i potreba za energijom.

Princip rada prikazan na primeru proizvodnje konektora

Posetioci sajma K 2022 imaće priliku da na ENGELOVOM štandu uživo vide iQ  hold control softver. Konektori za elektroniku vozila se proizvode na potpuno električnoj E-MAC mašini za brizganje. Na mašinu su postavljeni svi pametne sisteme pomoći koji su dostupni u ENGEL-ovom programu Inject 4.0. Pametni sistemi pomoći mogu se aktivirati i deaktivirati pojedinačno kako bi se omogućilo posetiocima sajma da vide rezultate ovih opcija uživo. Na taj način čak i pojedinačna iQ rešenja mogu dovesti do ogromnih prednosti u svakodnevnoj praksi brizganja. ENGELOVI stručnjaci demonstriraće različita scenarija, postižući veliku energetsku efikasnost i konstantan kvalitet proizvoda, čak i ako sama sirovina ima fluktuacije u kvalitetu.

Iskorišćavanje punog potencijala

Svi pametni sistemi pomoći, uključujući i novu iQ hold control, dostupni su kupcima kao probne (test) opcije kako bi svi mogli da se uvere u trenutne efekte koji se postižu u individualni proizvodnim uslovima. Potpuna funkcionalnost pametnih sistema pomoći se jednostavno aktivira na upravljačkoj jedinici na mašini za brizganja za određeni vremenski period.  

Nova iQ boost usluga pomaže kupcima u izboru, implementaciji i primeni pametnih sistema pomoći. Dostupni su različiti paketi, uključujući – na primer – vebinare i internu obuku, savetovanje u vezi sa procesnim inženjeringom i testove u ENGEL tehnološkom centru. Zahvaljujući iQ boost-u, ENGEL olakšava korisnicima da iskoriste puni potencijal digitalnih mogućnosti.

Naš tim će vam rado pružiti sveobuhvatne informacije o svim digitalnim platformama