Izaberite stranicu

Wintec – član Engel grupe

Projektovanje

Optimizacija

Finansijska rešenja

Servisi

Engel trening

Wintec – član Engel grupe

Projekti i proizvodnja po evropskim standardima omogućavaju WINTEC-u da ponudi mašine za brizganje plastike za aplikacije sa jednom dozom. Ova proizvodna linija nudi benefite čitave decenije stručnog rada na brizganju plastike: najpouzdanije i najefikasnije mašine sa produženim radnim vekom. Kao brend u 100% vlasništvu ENGEL-a, WINTEC je opredeljen za visoke standarde kvaliteta cele grupe. Vodeću post-prodajnu servisnu podršku garantuje lokalna servisna mreža i sopstveni lager rezervnih delova.

Sa sedištem u Čangžou (Changzhou – Kina), WINTEC je vaš pouzdan partner u postizanju visokih standarda kvaliteta i usluga.

Prezentacija ENGEL kompanije (PDF 2.14 MB)
Lokacije ENGEL fabrika u svetu (PDF 1.18 MB)
10 razloga da izaberete ENGEL (PDF 1.25 MB)

 • februar 2012. – vlasnici ENGEL-a odlučili da investiraju u novu fabriku WINTEC
 • novembar 2012. – odluka o izgradnji WINTEC fabrike u Čangžou
 • mart 2013. – prva t-win mašina u proizvodnji
 • februar 2015. – serija t-win mašina dobija certifikat prve klase za energetsku efikasnost koju dodeljuje NCPM
 • decembar 2015. – WINTEC dobija ISO:9001 certifikat od TÜV NORD CERT
 • april 2016. – proslava povodom proizvodnje 100. po redu t-win mašine
 • maj 2018. – WINTEC počinje prodaju u Americi

ENGEL proizvodi

Mold Technology

Tehnologija kalupa

Injection Molding Machines

Mašine za brizganje plastike

Automation

Roboti

Automation

Sistemi transportnih traka

Conveying technology –  Conveyor systems

Automation

Sigurnosni sistemi

Facility safety technology – Safety systems

Automation

Famox sistem

Mold change systems – Famox system

Mašina za brizganje plastike t-win

 • servo hidraulična mašina sa dve ploče
 • laka za rukovanje
 • visoka produktivnost
 • energetska efikasnost
 • brza dostupnost mašine
 • izuzetna ekonomičnost
 • vrhunski odnos cene i kvaliteta

Neofyton youtube kanal

Oblasti primene

Autoindustrija

Medicina

Pakovanje

Tehnička plastika

Teletronika

Energetska efikasnost

Energetska efikasnost u industriji je pojam koji je na našim prostorima postao bitan krajem 2008. i početkom 2009. godine, sa početkom svetske ekonomske krize. Većina privrednika je, do tada, najčešće deklarativno razmatrala trošak struje, kao bitan element kompletnog pregleda troškova. Pritom uticaj energetske efikasnosti na zagađenje prirode gotovo uopšte nije bio razmatran.

Kompanija Neofyton je među prvima u Srbiji i regionu počela aktivno prezentovanje značaja energetske efikasnosti, kako zbog smanjenja troškova proizvodnje, pa samim tim i povećanja profitne stope, tako i zbog podizanja svesti o ograničenosti resursa i širim ekološkim principima.

Ušteda energije korišćenjem Neofyton mašina

U poređenju sa direktnim konkurentima u sferi mašina za brizganje plastike, a korišćenjem standardne hidraulike u koju su ugrađene tzv. “smart” pumpe, naše mašine troše i do 50% manje energije. Korišćenjem servo-hidraulike, postoji potencijal za uštedu do čak 70%. Posedujemo veoma precizan uređaj za merenje potrošnje električne energije, kojim se to i dokazuje.

Kompanija Engel je bila prvi proizvođač mašina za brizganje plastike, još 2009. godine, koji je u svoj upravljački sklop uveo, kao standardnu opciju, stranicu za prikaz potrošnje struje – “Ecograph”, gde se navođenjem težine za svaki proizvod (kalup), u svim ciklusima dobija podatak, kako o ukupnoj potrošnji struje po satu, tako i o specifičnoj potrošnji struje po kilogramu prerađene plastike (kWh/kg).

Očuvanje životne sredine

Oprema koju zastupamo doprinosi OČUVANJU ŽIVOTNE SREDINE na nekoliko načina.
Kada govorimo o pratećoj opremi, a pre svega o čilerima za hlađenje vode našeg dobavljača Eurochille, kojima se temperira kako hidraulika i servo motori u mašinama, tako i kalupi (alati) u kojima se i formiraju gotovi proizvodi, čilerski sistemi koje mi prodajemo omogućavaju novi koncept hlađenja korišćenjem tzv. “adijabatskog efekta”.

U letnjem periodu hidraulika i servo motori mašina za brizganje zahtevaju hlađenje vodom temperature do 28°C. Korišćenjem tzv. “free cooling” uređaja sa “adijabatskim efektom”, hlađenje procesne vode se odvija bez korišćenja rashladnih kompresora (koji koriste freone za izmenu toplote). Izmena toplote, tj. hlađenje se odvija isključivo korišćenjem ventilatora, čime se postiže ušteda od 6 do 8 puta u odnosu na klasične čilere koji koriste kompresore sa freonom.

Jedan od naših kupaca je, korišćenjem “adijabatskih” uređaja za hlađenje, umanjio potrebnu količinu električne energije za hlađenje, za 1.400.000 kWh/godišnje, tj. za oko 70.000 EUR. Dodatna prednost je odsustvo rizika, da usled pucanja cevi dođe do curenja freona u atmosferu i velikog zagađenja.

Slična računica se može primeniti na naše Engel mašine za brizganje plastike, kao i na Piovan sušare za sušanje granulata.

Pozovite za više informacija

t-win | projektovana efikasnost

Servo-hidraulična t-win mašina sa dve ploče je ekonomična mašina za vašu aplikaciju sa jednom dozom. Sa primenjenim decenijama iskustva u brizganju plastike, ceo projekat ove mašine usmeren je na brzu i energetski efikasnu proizvodnju: od bele tehnike do auto-delova i tehničkih proizvoda.

Visok autput, ujednačen kvalitet proizvoda i maksimalna radna gotovost mašine ključ su za veliku produktivnost. Sa t-win serijom, okrenuti smo budućnosti i nudimo alternativu za smanjenje ukupnog troška vlasništva. Kombinacija velike produktivnosti, energetske efikasnosti, lakog rukovanja i održavanja obezbeđuju povrat vašeg ulaganja. Produžen radni vek – garantovan proverenim dizajnom, vrhunskim komponentama i najvišim standardima kvaliteta u proizvodnji – čine vaše ulaganje profitabilnim na dugi niz godina u budućnosti.

Saznajte više (PDF 3.52 MB)

pogledajte video (mašina za brizganje plastike t-win)

 • veća produktivnost – brzo kretanje, kratko vreme narastanja sile zatvaranja i sinhronizovani pokret uređaja za zatvaranje smanjuju ukupno trajanje ciklusa i povećavaju produktivnost
 • veća energetska efikasnost – servo pogonski sistem servowin garantuje visok koeficijent ubrzanja i malu potrošnju energije
 • povećana radna spremnost – pouzdan i proveren dizajn kao i karakteristike ove mašine omogućavaju brz pristup radi održavanja i povećavaju radnu spremnost i autput
 • profitabilan rad – t-win stvara vrednost kroz decenije, a postaje profitabilna za kratko vreme. Vrhunski koncept ove mašine kombinuje sve elemente ekonomične proizvodnje
 • manja stopa – koncept mašine sa dve ploče omogućava kompaktan dizajn koji zahteva manje prostora
 • duži radni vek – vrhunske komponente i koncepti dizajna koji smanjuju habanje mašine – i vašeg kalupa – garantuju produžen radni vek od 15 do 20 godina i više

T-WIN UPRAVLJAČKA JEDINICA

Sa C3 – upravljačkom jedinicom t-win mašine – dobro ste pripremljeni za buduće izazove. Ova jedinica ima bolje performanse od proseka na tržištu, interfejs prilagođen korisniku i ergonomske upravljačke elemente. Pomoću nje ćete uvek vladati procesima koji su sve složeniji i složeniji.

Neofyton isporučuje usluge po sistemu „ključ u ruke“

Od projektovanja sistema do puštanja mašina u rad i obuke

Neofyton partneri

Ponosni članovi

Pišite nam

1 + 9 =