Izaberite stranicu

Pre tačno 29 godina osnovana je kompanija Neofyton. Davne 1992. godine, 16. novembra na tržišu je registrovana kompanija koja je od osnivanja do danas kao primarnu delatnost izabrala trgovinu mašinama i opremom za industriju plastike.

Reč vlasnika

Vlasnik i direktor kompanije, g. Zoran Tadić, rekao je da smo na korak od proslave tri (pune) decenije postojanja. Istakao je da je trenutni tim Neofytona u najboljem sastavu i da je to tim koji može kompaniju da vodi ka daljem razvoju i napretku. Stub stabilnosti kompanije čine zaposleni koji su u Neofytonu više od decenije, ali jačanju kolektiva su doprinele nove kolege koje su u kompaniju uneli novu pozitivnu energiju. U ovoj godini uprkos izazovima koje smo imali sa pandemijom Covid-19, pokazali smo da možemo i da radimo dobro, a sledeća godina kada ćemo proslaviti 30 godina postojanja nas obavezuje da budemo još bolji i uspešniji. G. Tadić se zahvalio svim zaposlenim na trudu i zalaganju, i na doprinosu da kompanija Neofyton bude lider ne samo na Balkanu već i u ovom delu Evrope.

Ideja o Neofytonu

Ideja o Neofyrtonu nastala je iz želje g. Stojana Tadića da obezbedi sigurnu budućnost sinovima koji su završavali školovanje i birali put svoje karijere. U vreme kada je državni sektor postajao sve slabiji i nesigurniji, osnivanje privatne kompanije i pokretanje sopstevnog biznisa bila je ispravna odluka. Kao mašinski inženjer i diplomirani ekonomista, Stojan je odlučno započeo osnivanje Neofytona, a ideja o samom nazivu kompanije nastala je iz istraživanja istorije Novog Sada u 18. i 19. veku u vreme snažne grčko – srpske trgovine (inače rodnog grada porodice Tadić). Grčki naziv za “novi sad” (cvet, zasad) je “neofyton” a to je simbolizovalo da se kompanija razvija i raste kao novi život.

Neofyton danas

Danas Neofyton zastupa najveće svetske proizvođače mašina i prateće opreme kao što su Engel, Wintec, Piovan, Eurochiller, Sipa, Tria i MB Conveyors. U svom portfoliju Neofyton nudi projektovanje i optimizaciju sistema, isporuku opreme prilagođene potrebama kupaca, instalaciju, puštanje u rad, kao i postprodajne aktivnosti koje uključuju garantne rokove i servisiranje.

Ovom prilikom želimo da se zahvalimo svim našim partnerima koji su zajedno sa nama razvijali Neofyton i ujedno da ih pozovemo da nastavimo saradnju “Partnerstvom do uspeha”.