Izaberite stranicu

Zahvaljujući brzoj tehničkoj intervenciji Neofyton servisnog tima i profesionalnoj saradnji sa zaposlenima u industriji Plastik Gogić u vrlo kratkom roku su uspešno sklopljene i instalirane dve nove WINTEC mašine za brizganje plastike.

WINTEC je ENGEL-ova kompanija koja od 2012. godine proizvodi mašine za brizganje plastike sa dve ploče u Kineskom gradu Čangdžou, a prema Engelovoj tehnologiji i ekspertizi. T-win mašine za industriju plastike su namenjene za standardne proizvodne procese i za proizvodnju sa silom zatvaranja u rasponu od 450t do 2400t.

WINTEC t-win 1800t u izradi plastičnih kanti kapaciteta 120l
Brizganje kanti za otpad na WINTEC mašini u kompaniji Plastik Gogić

Kompanija Plastik Gogić, koja se bavi proizvodnjom predmeta od plastike i procesom recilkaže sa sedištem u Inđiji, odlučili su se za veću (t-win 18000-15000) i manju (t-win 6500-7000) mašinu, na kojima će se proizvoditi brojni proizvodi od tela kanti za otpad zapremine 80 i 120l, ovalnih posuda, panela, stadionskih stolica do kanti manjih dimenzija, poklopaca i drugog asortimana. Uz mašine su instalirani ENGEL Viper 40 i Viper 60 roboti sa jedinicama za odlaganje prozvoda čime je kompletan proizvodni proces automatizovan i optimizovan.

Instalacija WINTEC t-win 650t mašine u kompaniji Plastik Gogić
WINTEC mašina sa ENGEL Viper 40 robotom i jedinicom za odlaganje gotovih proizvoda

PREDNOSTI WINTEC T-WIN MAŠINA ZA PLASTKU SU:

  • 63% manja potrošnja energije – servo win koncept (2 servo pumpe) uz optimizovano kretanje bez trenja;
  • 23 % veća produktivnost – linearno kretanje ploča sinhronizovano sa zatvaranjem, veći obim proizvodnje koji se postiže kroz kraće vreme ciklusa (prosečno trajanje ciklusa je 56s, a kod t-win mašina 50s);
  • Ergonomski oblik– dizajn obezbeđuje lak pristup zoni kalupa – bezbednost rukovaoca, bezbedne operacije, lako i brzo održavanje;
  • 22% manje površine zauzima mašina- zahvaljujući kompaktnoj veličini mašine i dizajnu;
  • Smanjenje zastoja i škarta – smanjeni gubici u proizvodnom procesu kroz uštedu u vremenu zastoja mašine i količini škarta
  • Dug životni vek – 15 do 20 godina ili više uz niske troškove održavanja i rezervnih delova
  • Upravljačka jedinica C3 – velik touch-screen upravljački displej za jednostavnije upravljanje i podešavanje mašine
Test WINTEC t-win 1800t mašine u kompaniji Plastik Gogić

USPEH NAJVEĆEG PROIZVOĐAČA I IZVOZNIKA PLASTIČNIH KANTI I KONTEJNERA ZA ODLAGANJE OTPADA U EVROPI

Podsećamo da se kompanija Plastik Gogić od porodične radnje iz sedamdesetih godina prošlog veka razvila u ozbiljnu firmu koja ostvaruje 85% prihoda od izvoza i koja danas zapošljava preko 170 radnika. Osnovni principi kompanije se nisu menjali: upornost, profesionalni pristup i društvena odgovornost. Najvažniji proizvodi komapnije Plastik Gogić su plastične kante i kontejneri za otpad, koji se isporučuju brojnim partnerima širom sveta. Kompanija je prisutna i u oblasti sporta, gde su se profilisali za izradu multifunkcionalnih podloga i stolica za stadione. U ponudi Plastik Gogića mogu se naći okrugle kace različitih dimenzija (110-1.000 litara), kao i proizvode za kućnu, profesionalnu i industrijsku upotrebu.

Još jedna potvrda dobrog rada kompanije Plastik Gogić je nagrada za poslovnog lidera u 2021.godini koju je Privredna Komora Srbije dodelila direktoru kompanije, Slobodanu Gogiću, za izuzetne rezultate na planu upravljanja i rukovođenja, koji su doprineli poslovnom uspehu u prethodnoj godini.


Kompanija Neofyton je generalni i ekskluzivni zastupnik za mašine za brizganje plastike brendova ENGEL i WINTEC na teritoriji Evrope (Srbija, Hrvatska, BiH, S. Makedonija, Crna Gora) i Afrike (Nigerija, Gana i Kamerun).

Neofyton pruža komplente usluge od projektovanja, prodaje i uvoza, do isporuke, monitranja i održavanja svih mašina i prateće opreme iz prodajnog asotrimana koji obuhvata brendove :

  • ENGEL (Austrija) mašine za brizganje plastike i roboti za proizvodnju
  • WINTEC (Kina)– mašine za briganje plastike
  • SIPA (Italija) mašine i oprema za proizvodnju PET ambalaže
  • PIOVAN (Italija) prateće opreme mlinovi, sušare, dozatori masterbača, usisivači, transportne trake i dr.
  • EUROCHILLEER (Italija) industrijski čileri I rashladni sistemi
  • TRIA (Italija) – sistemi I mašine za reciklažu plastike
  • MB CONVEYORS (Italija) – industrijske transportne trake I sistemi

Uz navedenu opremu svojim saradnicima možemo da ponudimo i TIG platformu za digitalizaciju proizvodnje, kojom se obezbeđuje praćenje i upravljanje čitavim proizvodim procesom i kompletnom opremom na jednom mestu. Više o TIG platformi možete pogledati ovde: TIG.PDF

Za više informacija o WINTEC mašinama i ostalom asortimanu možete nam pisati na mejl: sales@neofyton.com


Ovom prilikom se zahvaljujemo na ukazanom poverenju i uspešnoj saradnji sa timom kompanije Plastik Gogić i želimo im puno uspeha u daljem radu.