Izaberite stranicu

Internacionalno, inovativno i najvišeg kvaliteta — tako je najbolje opisati sajam Drinktec, koji je održan od 12. do 16. septembra 2022. godine u Minhenskom sajmskom centru. Na vodeći svetski sajam industrije pića i tečne hrane došlo je ukupno 1.002 izlagača iz 55 zemalja i skoro 50.000 posetilaca iz 169 zemalja. Sa 65 odsto izlagača i više od 70 odsto posetilaca koji dolaze iz zemalja van Nemačke, Drinktec je ojačao svoj status vodećeg svetskog sajma.

 

 

 

Na štandu kompanije SIPA prikazan je sistem proizvodnje PET boca od 20ml za alkoholna pića u jednom koraku počevši od granulata preko proizvodnji pretformi i boca na jednoj mašini, model ECS SP 80. Prikazana je rotaciona duvaljka model XTRA 14, za proizvodnju 180ml boca od recikliranog PETa, kapaciteta 2800 boca na sat po gnezdu. SIPA je na sajmu promovisala i novitet kada je u pitanju PET boca za vino, Sparkle. Posetici su mogli da uživaju u kompletnoj vizuelnoj prezentaciji štanda koja je bila opremljena vrhunskim multimedijalnim sadržajima.

Vodeća kompanija u proizvodnji mašina za preradu plastike i sistema za automatizaciju proizvodnje, ENGEL iz Austrije, je na sajmu Drinktec predstavila rešenje za proizvodnju plastičnih čepova mase 1.3g dobijene tehnologijom brizganja. Na mašini e-cap 2440/380 postignuto je najkraće vreme ciklusa < 2 sekunde, uz upotrebu alata sa 96 kaviteta. E-cap mašina poseduje električni pogon sa vodenim hlađenjem, silu zatvaranja od 380 tona i jedinicu za ubrzigavanje optimizovanu za HDPE. U odnosu na konvencionalne sistema za proizvodnju čepova izložen model predstavlja visoko energetski efikasno postrojenje koje postiže i do 50% ušteda u troškovima energije.

Fokus kompanije PIOVAN je bio na tehnologijama i rešenjima za recikliranu plastiku. Između ostalog, prikazan je Condenso, a premijerno su predstavljeni Vulkano i SoftBoost.

Posetioci sajma su imali priliku da donesu PET, rPET, granulate, predforme i boce i da ih na štandu testiraju na acetaldehid i benzin, uz upotrebu Insepcta instrumenata za analizu materijala.

Sledeći Drinktec će se održati u jesen 2025. godine, a mi ćemo Vas obavestiti šta ćete moći da očekujete na narednom sajmu, do tad pratite nas na društvenim mrežama:

Web site: www.neofyton.com

Linkedin:  https://www.linkedin.com/company/neofyton-doo

Youtube: https://www.youtube.com/c/Neofytonmasinezabrizganjeplastike

Facebook: https://www.facebook.com/neofyton

Tweeter: https://twitter.com/neofyton