Izaberite stranicu

Vodeći sajam za industriju pića i tečnih proizvoda, Drinktec će se održati od 12-16. septembra ove godine u Minhenu u Nemačkoj. Preko 1200 izlagača iz 70 zemalja demonstriraće svoja najinovativnija tehnološka rešenja u industriji pića i hrane.

Naši partneri SIPA, ENGEL i PIOVAN će izlagati na ovom sajmu.

SIPA

Naš partner, kompanija SIPA iz Italije, proizvođač mašina za proizvodnju i punjenje PET boca će imati svoj izložbeni prostor u hali A4  štand br.304.

SIPA XTRA

Na štandu kompanije SIPA će biti prikazano sledeće: 

1. Rotaciona masina za duvanje PET boca , model XTRA 14, kapaciteta 2800 boca na sat po gnezdu, proizvodnja 100ml boca od 100% RPET-a

2. Jednostanična mašina za duvanje boca- sistem za proizvodnju predformi i boca u jednom koraku– model ECS SP 80 , proizvodnja 20 ml boca za alkoholna pića

3. Alat za brizganje predformi, 180 gnezda


ENGEL

Kompanija ENGEL iz Austrije će na sajmu predstaviti novu e-cap mašinu za brizganje: prilagođenu za industriju ambalaže koja će na štandu biti prikazana u proizvodnji čepova.

Bitne karakteristike e-cap mašine:

  • Dinamičko i najkraće vreme ciklusa < 2 sekunde.
  • Vodom hlađeni električni pogoni,
  • Jedinica za ubrizgavanje optimizovana za HDPE
  • Uštedite do -50% troškova energije

Engel možete posetiti u hali 5 štand broj 203.

ENGEL e-cap

PIOVAN

Piovanov fokus će biti na tehnologijama i rešenjima za recikliranu plastiku: između ostalih, biće prikazan Condenso, a premijerno će biti predstavljeni Vulkano i SoftBoost.

Piovan grupa će od 12. do 16. septembra biti prisutna sa brendovima Piovan i Energys na Drinktec-u, najvećem svetskom sajmu za industriju pića i tečne hrane. Vodeće teme sajma biće: održivost procesa i ambalaže; dizajn proizvoda; upravljanje vodom; digitalna rešenja i digitalna transformacija.
Nakon pet godina od svog poslednjeg izdanja, Drinktec 2022 je za Piovan Grupu nezaobilazna prilika za umrežavanje sa industrijskim proizvođačima zainteresovanim za rešenja za upotrebu reciklirane plastike u sektoru hrane i pića, što je u skladu strateškim ciljem održivosti.

Piovan Grupa će biti prisutna na štandu 321 – hala C5.

Pored toga, na štandu Otto Sistems AG (štand 335, hala C5), posetioci će moći da vide pregled SoftBoost, novog patentiranog sistema za kanalisanje vazduha koji zagreva granule do jezgra za samo 40 minuta na temperaturu od 120 do 180 °C. Ovaj inovativni koš je posebno dizajniran za brzo odvlaživanje regenerisanog PET-a, smanjuje gubitak toplote i termičko opterećenje na granulatu. Takođe na štandu će biti GenesysNext, potpuno automatski sistem za sušenje koji optimizuje korišćenu energiju i smanjuje otpad kontinuiranim praćenjem pritiska ubrizgavanja.

Condenso: specijalno razvijen za proces recikliranja plastike, uklanja VOC iz procesnog vazduha tokom procesa prerade polimera sa jedinstvenim sistemom za povrat energije. Posebna pažnja biće posvećena i instrumentima za analizu: po prvi put na sajmu će posetioci imati priliku da vide Vulkano, novi prenosivi instrument koji je Piovan dizajnirao za otkrivanje i merenje prisustva VOC u procesnom vazduhu. Praćenjem zasićenosti filtera, omogućava maksimiziranje njihovog životnog ciklusa i verifikaciju njihove efikasnosti u bilo kom trenutku. Što se tiče on-line merenja vlage u plastičnim granulama, na izložbi će biti prisutan Moisture Minder. Upotpunjujući asortiman instrumenata za analizu, biće izloženi i InspectaAc i InspectaBe, koji se koriste za detekciju acetaldehida i benzena na bocama i predformama. Konkretno, InspectaBe je izabran kao jedan od finalista u kategoriji Mašina za nagradu za održivost 2021. čiji je cilj promovisanje održivog pakovanja. Što se tiče sistema nadzora, posetioci sajma će imati priliku da vide Winfactory 4.0, softver za kontrolu i upravljanje proizvodnim procesom koji je razvio Piovan da bi obezbedio automatsko podešavanje receptura, sprečavanje ljudske greške, ponovljivost proizvodnje i sledljivost proizvoda, i Winenergy, sistem za praćenje i analizu energetske efikasnosti koji kupcima pruža potpunu analizu stvarne potrošnje.