Izaberite stranicu

Kompanija Neofyton neće raditi na dan praznika, a prvi radni dan biće petak 12. novembar. Kancelarija se u petak otvara u 8h.

Četvrtak, 11. novembar 2021g. će biti neradan, jer se u Srbiji, ali i mnogim zemljama širom sveta, obeležava Dan primirja u Prvom svetskom ratu. Ovaj državni praznik se u Srbiji proslavlja od 2012. godine, a pre toga se obeležavao na prvim časovima u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji od 2005. godine.

Dan primirja u Prvom svetskom ratu je dan kapitulacije Nemačke u Prvom svetskom ratu 1918. godine u železničkom vagonu u Kompijentu. Tod gana su sile Antante potpisale primirje sa Nemačkom i time okončale Prvi svetski rat.

Kao glavni motiv za amblem ovog praznika koristi se cvet Natalijine ramonde, koja se nalazi na spisku retkih, ugroženih i endemičnih biljaka Evrope, a u Srbiji je zaštićena zakonom kao prirodna retkost. Ovaj cvet je u botanici poznat i kao cvet feniks jer i kad se potpuno osuši, ukoliko se zalije, može da oživi. Otuda i simbolika „ponovonog rođenja“ Srbije koja je uspela da se oporavi nakon stradanja.