Izaberite stranicu

Na jednom od najvećih svetskih sajmova prerade plastike “Fakuma”, koji se održava od 12. do 16. oktobra 2021g. u nemačkom gradu Friedrichshafenu, među 1.500 najavljenih učesnika, svoju ponudu predstaviće partneri kompanije “Neofyton” – „Engel“, „Piovan“, „MB Conveyors“ „Tria“.

Engel – štand A5-5204

Sa pet izloženih mašina i devet ekspertskih lokacija, kompanija Engel predstaviće sveobuhvatan portfolio mašina za brizganje, integrisana rešenja za automatizaciju, digitalne proizvode i usluge. Na električnoj mašini za brizganje e-speed 420/90 sa IML tehnologijom proizvodiće se posude za namaz od polipropilena u potpuno automatizovanom procesu. Na ovom proizvodu će čak i etikete biti izrađene od polipropilena. Na štandu će se ceo proizvod reciklirati i ponovo upotrebiti u proizvodnji zatvarača na victory 460/80 mašini. Biće to sjajan praktičan primer cirkularne ekonomije u industriji plastike na štandu kompanije Engel.

Posetioci ovogodišnjeg sajma će imati priliku da vide proizvodnju mikro elemenata koji se koriste za instrumente u oftamološkoj dijagonstici (delovi od filigrana imaju dužinu od 1,7 mm i prečnik 0,9 mm, a teški su samo 0,0005 grama). Ovi delovi će se proizvoditi na električnoj e-motion 30 TL mašini i kalupu sa 32. kaviteta.

Kvalitet vrhova pipeta zavisi prvenstveno od preciznosti procesa ubrizgavanja. Istovremeno, duga jezgra u kalupu zahtevaju apsolutno precizno kretanje ploča tokom otvaranja i zatvaranja. Potpuno električne mašine za brizganje su stoga najbolji izbor u ovom segmentu proizvodnje. Engelova preporuka je e-mac električna mašina za brizganje koja kombinuje visoke performanse i energetsku efikasnost sa izuzetno kompaktnim dizajnom, čime se obezbeđuju najniži troškovi po jedinici proizvoda.

Iskoristite pun potencijal vašeg sistema za brizganje – potražite savet od naših stručnjaka na licu mesta i posetite naš kutak za pametna rešenja. Naši digitalni proizvodi i usluge iz programa ENGEL inject 4.0 više puta su se dokazali u praksi. Posetite naš štand da biste saznali kako naša servisna rešenja i stručnjaci mogu da vam pomognu da izbegnete zastoje, povećate efikasnost postrojenja i optimizujete komponente i mašine. Stojimo vam na raspolaganju za sva pitanja vezana za servis i rezervne delove.

Nova IQ kontrola kretanja omogućava linearnim robotima serije Viper da izvode siguran rani start sa potpuno automatskim optimizovanjem planiranja puta. IQ kontrola kretanja biće uključena u standardnu opremu svih novih linearnih robota ENGEL serije viper od oktobra 2021.

Piovan – štand A7-7201

Na štandu Piovan Grupe posetioci će imati priliku da vide opremu u radnom režimu : od sušenja do kontrole temperature, od sledljivosti materijala do rešenja za Industriju 4.0, uključujući rešenja za reciklažu plastike, a sve sa ciljem da ponude kompletna rešenja po sistemu ključ u ruke. PIOVAN grupa je svetski lider u razvoju i proizvodnji pomoćnih sistema za automatizaciju skladištenja, transporta i prerade polimera, plastike i hrane, pružanju inženjerskih rešenja i servisnih usluga. Od silosa na otvorenom do centralizovanih sistema za hranjenje: dizajniraju i proizvode integrisana i fleksibilna rešenja za sve vrste plastike. Posvećeni kupcima i inovacijama, razvoju i budućim trendovima, teže da svoju profesionalnost usmere tako da zadovolje zahteve kupaca.

MB conveyors – štand B1-1106

Iz kompanije MB Conveyors poručuju da se raduju ponovnom susretu uživo sa kupcima i što će posetioci sajma ponovo imati priliku da se uvere u kvalitet proizvoda na štandu. Na sajmu će biti prikazane ravne transportne trake model PA, transportne trake sa podesivim nagibom modeli N-CPR I N-CPTR, separator ulivaka model F-SRV plus, rotacioni sto model TVC, “Duck” dozator.

Pre nekoliko dana kompanija MB Conveyors je predstavila novi alat koji omogućava prevazilaženje fizičkih barijera i kontakata, a koji omogućava svim zainteresovanim kompanijama da posete novi virtuelni izložbeni prostor MB Conveyors-a. U virtuelnom „showroom“-u mogu da se vide transportne trake, liftovi, separatori mlaznica, transportne linije i sistemi za skladištenje. Izložbeni salon možete posetiti OVDE.

Tria – štand B3-3

Analizirajući potrebe kupaca kompanija Tria razvila je novu verziju mlinova za reciklažu serije JM čije modele JM 2115 i 4215 će predstaviti na sajmu Fakuma. Tehnologija 4.0 je postavljena kao standard i kontinuriano se razvijaju aplikacije. Na novim modelim postignuta su sledeća unapređenja:

  • Koš sa povećanim ulazom za bolje prikupljanje materijala
  • Smanjena visina za lako postavljanje ispod prese
  • Maksimalno iskorištavanje prostora, smanjenjem mlina
  • Manja potrošnja energije
  • Buka je svedena na minimum
  • Kontinuirano praćenje celog sistema
  • Dijagnostika sistema
  • Online podrške
  • Kontinuirano praćenje potrošnje
  • Praćenje habanja noževa
  • Daljinsko upravljanje sistemom
  • Samo 10% instalirane snage koristi se za rad na suvo
  • Za mlevenje se koristi samo 30% instalirane snage

Zbog situacije sa Covid-19 ove godine tim Neofytona na sajmu Fakuma će biti u skraćenom sastavu.

Sastanak možete zakazati putem mejla: marketing@neofyton.com ili prodaja@neofyton.com

Čekamo vas!

Neofyton je dinamična kompanija orijentisana ka inovacijama, osnovana 1992. godine u Novom Sadu, a bavi se zastupanjem svetskih lidera u industriji prerade plastike i gume. Ekskluzivni je zastupnik kompanija: Engel, Wintec, Piovan, Eurochiller, MB Conveyors, SIPA i Tria. Neofyton posluje po ISO 9001 standardu, uz stalnu težnju ka daljem usavršavanju poslovanja i usluga.