Izaberite stranicu

Kompanija Neofyton je po treći put učestvovala na sajmu Propak West Africa (PWA) koji je održan u Landmark centru u Lagosu (Nigerija) od 14. do 16. septembra 2021. godine.

 Josephine (hostesa), Peđa Sandić (direktor prodaje), Zoran Tadić (generalni direktor), Kingsley E. Anyangbeso (menadžer prodaje za Zapadnu Afriku), Nikola Filipović (predstavnik prodaje Inmold-a), Pramil Das ( menadžer prodaje za Zapadnu Afriku)
Josephine (hostesa), Peđa Sandić (direktor prodaje), Zoran Tadić (generalni direktor), Kingsley E. Anyangbeso (menadžer prodaje za Zapadnu Afriku), Nikola Filipović (predstavnik prodaje Inmold-a), Pramil Das ( menadžer prodaje za Zapadnu Afriku)
Neofyton Propak 2021
Štand Neofytona


Tokom tri uzbudljiva dana okupili su se stručnjaci iz industrije pakovanja kako bi predstavili nove trendove, razvoj industrije plastike i najnoviju tehnologiju. Kao i ranijih godina, štand kompanije Neofyton je bio izuzetno posećen i tokom trajanja sajma održani su brojni sastanci. „Iskoristili smo priliku da se na sajmu vidimo i porazgovaramo se našim kupcima iz Nigerije, ali i da upoznamo i započnemo saradnju sa novim klijentima iz Nigerije, Gane i Kameruna. Inovacije u svetu mašina za preradu plastike su uvek zanimljive teme, a posetiocima su ove godine najzanimljivije bile novine vezane za Engel tehnologiju brizganja tankozidnih proizvoda sa mogućnošću korišćenja IML tehnologije (In Mold Labeling)“, kaže direktor prodaje Neofyton-a, Peđa Sandić.

Posetioci štanda su imali jedinstvenu priliku da na velikom led ekranu zakorače u Engelov virtuelni svet i svaku mašinu detaljno pregledaju u 360 °. Virtuelna Engel platforma dostupna je na sajtu: www.engelexperience.live. Ovo je bila prva godina da Neofyton nije predstavio Engel mašinu za brizganje plastike u radnom režimu, zbog situacije sa COVID19.

Na Propaku je prvi put ove godine predstavljena Wintec t-win mašina za brizganje. Podsećamo da su t-win mašine sa silom zatvaranja od 450 do 2400 t. “Interesovanje za Wintec brend je bilo iznad naših očekivanja. Proizvođači koji imaju potrebu za velikim mašinama i standardnim procesima su našli ekonomsku isplativost u ovim mašinama”, izjavio je menadžer prodaje za Zapadnu Afriku, Kingsley E. Anyangbeso.

Neofyton prodajni tim je od skoro dobio pojačanje, Pramil Das-a novog menadžera prodaje za Zapadnu Afriku. „Štand Neofytona je zaista bio impresivan i dominantan na sajmu, a zainteresovanost kupaca za kompletan asortiman je bila velika, tako da smo imali dosta posla. Bilo mi je zadovoljstvo da predstavljam najbolje mašine na svetu i to je upravo i razlog zašto sam se pridružio Neofyton timu. Kupcima možemo da ponudimo i svu prateću opremu: Eurochiller sisteme za hlađenje, Tria mlinove i MB Conveyors pokretne trake. Ovakva sveobuhvatna ponuda na jednom mestu, kupcima znatno olakšava proces nabavke i stvara dodatno poverenje u kvalitet i usluge servisa koji su primarni u svakoj proizvodnji“, naveo je Pramil Das. Novi menadžer prodaje dolazi iz Indije, završio je postdiplomske studije iz menadžmenta i poseduje veliko iskustvo u industriji plastike. Po završetku sajma nastavlja putovanje u Ganu u cilju daljeg razvoja i širenja tržišta.

Neofyton Engel Wintec

U okviru sajma organizovane su konferencije i panel diskusije na kojima su učestvovali brojni kompetentni govornici iz Nigerije, ali i sveta. Veoma smo ponosni na našeg generalnog direktora Zorana Tadića što je učestvovao u panel diskusiji i preneo posetiocima svoje znanje i iskustvo iz oblasti prerade plastike na temu „Inovacije u uslovima post pandemije“. G. Tadić istakao je da su inovacije ključne za povećanje efikasnosti i produktivnosti i da je kompanija Engel lider u inovacijama. Engel mašine donose i do 70% uštede u potrošnji energije, skraćuju proizvodni ciklus 20-50%, smanjuju težinu gotovog proizvoda 3-5%, a dugoročno gledano, nakon 10 godina, mašine zadržavaju dobru tržišnu vrednost. Pandemija menja poslovno okruženje, ali ne sme da zaustavi inovacije i dalji razvoj, zaključio je g. Tadić.

Thomas Salussolia (Afrocet Montgomery), Samson Ojosemako (PwC Nigeria), Zoran Tadić (Neofyton), Kenneth Iruonagbe (Tolaram Group), Kayode Ashamu (PwC Nigeria), George Pearson (Montgomery Group)
Thomas Salussolia (Afrocet Montgomery), Samson Ojosemako (PwC Nigeria), Zoran Tadić (Neofyton), Kenneth Iruonagbe (Tolaram Group), Kayode Ashamu (PwC Nigeria), George Pearson (Montgomery Group)

Ovo je druga godina za redom da nam se na štandu pridružila kompanija Inmold Plast koja je specijalizovana za izradu visokokvalitetnih alata za brizganje tankozidne ambalaže i alata za brizganje plastičnih tehničkih delova, kao i izradom IML robota. Nikola Filipović iz prodajnog tima Inmold-a je izjavio: “Izlaganjem na sajmu u jako otežanim uslovima, usred pandemije, još jednom smo pokazali da se jedine granice koje postoje nalaze u čovekovoj glavi. Važnije od toga, dali smo nedvosmislenu izjavu o svojoj nameri da u budućnosti budemo stalno prisutni na afričkom tržištu. Sajam je bio izuzetno uspešan, a putovanje u Afriku vrlo uzbudljivo.“

Neofyton Propak 2021 Inmold
Nikola Filipovic, Inmold Plast

PWA je sa svojim osmim izdanjem dobro poznat u regionu Zapadne Afrike kao najveći sajam za pakovanje, plastiku, štampanje i preradu hrane. Propak poseti preko 5.500 posetilaca i više od 200 brendova.

Neofyton tim se zahvaljuje svima koji su nas posetili na sajmu, uz obećanje da se vidimo i na Propak 2022.