Izaberite stranicu

„Leto za decu“ je humanitarni projekat Neofytona koji ima za cilj da usreći i pomogne našim najmlađim sugrađanima. Ovo leto smo posvetili: festivalu Zmajeve dečije igre,  polaznicima ŠOSO Milan Petrović i korisnicima udruženja Hrabriša.

Kompanija Neofyton već dugi niz godina podržava manifestacije, ustanove i organizacije koje se bave edukacijom i intelektualnim i fizičkim razvojem dece.

Ovim putem pozivamo sve naše prijatelje i saradnike da se aktivno uključe i pomognu udruženjima i organizacijama u svom okruženju koje ulažu svoju energniju i trud da pomognu deci i najugroženijima.

„REČI SU DRVETA OD NJIH ŠUMA BIVA“

Neofyton je višegodišnji prijatelj festivala Zmajeve dečije igre, pa se to prijateljstvo nastavilo i ove godine. 64. Junski festival Zmajeve dečje igare održan je od 21. do 27. juna u Novom Sadu i okolnim naseljima. Svake godine na ovom festivalu predstavljaju se dečja stvaralaštava, a njihove aktivnosti i pozitivna energija preplave grad.

Tema ovogodišnjeg festivala je Zmajev stih REČI SU DRVETA, OD NJIH ŠUMA BIVA! uz koju su mališani crtali, pisali, maštali i bojili svoje umetničke sadržaje. Na jednom od najvećih dečijih festivala u Srbiji svi su se dobro proveli. Nadamo se da ste posetili festival i uživali. Vidimo se 2022. godine!

ŠOSO Milan Petrović

Škola za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović“ sa domom učenika je jedinstvena institucija u regionu. Njihova misija je da obrazuju i vaspitavaju decu i odrasle sa svim vrstama smetnji u razvoju, tokom čitavog njihovog života. Brojni savremeni i inovativni programi i aktivnosti usmereni su ka ispunjenju pojedinačnih  potreba njihovih učenika i korisnika.

Kroz multidisciplinarni prstup obrazovanju, socijalnoj i zdravstvenoj zaštiti – različite programe i aktivnosti – podržavaju učenike, korisnike i njihove porodice kako bi ih što bolje osposobili i osnažili za uključivanje u okruženje.

Neofyton se potrudio da polaznicima ŠOSO Milan Petrović u ovim vrelim letnjim danima omogući prijatnu radnu atmosferu. Kompanija Neofyton je finansirala celokupan projekat nabavke i ugradnje tri klima uređaja  Dnevnog boravka na Novom Naselju i Stanovanje uz podršku – male kućne zajednice ŠOSO Milan Petrović sa domom učenika.

Udruženje Hrabriša

Udruženje Hrabriša je osnovano 2016. godine, sa ciljem pružanja podrške porodicama sa decom sa neurotransmiterskim oboljenjima, dopa-reaktivnim distonijama i drugim neurometaboličkim oboljenjima da ostvare pravo na dijagnostiku i adekvatno lečenje u Republici Srbiji i inostranstvu.

Udruženje Hrabriša možete podržati kroz aktciju „Majica jedna, donacije vredna“. Nije u pitanju klasična donacija, već se sredstva prikupljaju kroz prodaju majica i promo paketa. Cilj je da se nošenjem majica širi poruka da postoje deca obolela od neurotransmiterskih oboljenja i da im je upravo naša pomoć neophodna.

Kampanju zajednički organizuju Udruženje Hrabriša i novosadska firma Boost team doo. Porudžbinu možete ostvariti putem e-maila danijela.boostteam@gmail.com ili putem broja telefona 066/220-248.

Background vector created by brgfx – www.freepik.com