Izaberite stranicu

Privredna komora Srbije I Komorski investicioni forum Zapadnog Balkana 6 su 12. maj 2021. godine održali info dan na temu : „Implementacija Akcionog plana za Zajedničko regionalno tržište: koristi i izazovi“.

Predstavnik kompanije Neofyton i počasni konzul Austrije u Vojvodini , Zoran Tadić, istakao je kao posebno važno da se reguliše pitanje međukompanijskog transfera radnika kao i da se olakšaju procedure dobijanja radnih dozvola, čime bi se omogućila mobilnost radne snage u regionu Zapadnog Balkana. Takođe, ubrzanom ekonomskom razvoju doprinelo bi i međusobno priznavanje akademskih i profesionalnih kvalifikacija.

Akcioni plan za zajedničko regionalno tržište 2021-2024 nadovezuje se na postignuća „Višegodišnjeg akcionog plana za regionalni ekonomski prostor“ usvojenog na samitu u Trstu 2017. godine. Info dan se održava u sklopu EU projekta podrške KIF ZB6.

Više informacija o događaju možete pročitati ovde:  https://pks.rs/vesti/cadez-regionalna-saradnja-nam-je-potrebnija-nego-ikada-4382