Tehnička plastika

Proces brizganja tehničke plastike zahteva dugačke i stabilne procese, duže cikluse, veliku ekonomičnost u pogledu ušteda u potrošnji energije. Radi efikasnije proizvodnje,  preciznosti, maksimalnih zahteva u pogledu kvaliteta i produktivnosti za proizvodnju tehničke plastike Engel hidraulične mašine predstavljaju idealno rešenje.

Victory mašine za brizganje plastike su idealne za proizvodnju fitinga, upravo zbog odsustva vođica, jer veliki i kabasti alati mogu nesmetano da se montiraju. Takođe je i pristup robota mnogo lakši, pa su ciklusi samim tim kraći. Pored linearnih za ovu seriju mašina za brizganje plastike su idealni e-asix-višeosni roboti.

Takođe je Victory serija idealna i za višekomponentno brizganje i kombinaciju različitih materijala, što se sreće u proizvodnji igračaka, sportskih dodataka, alata, saksija, nameštaja, robe široke potrošnje, bele tehnike itd. Ovim se postiže moderan i specijalan dizajn proizvoda manje težine, ali nenarušenih fizičkih i tehničkih svojstava.

Lego je kompanija koja koristi samo Victory seriju mašina u proizvodnji igračaka.

Pored mašina bez vođica, za proizvodnju velikih aplikacija idealna je duo serija koja predstavlja najbolje rešenje za maksimalnu efikasnost i stabilnost uz velike uštede u potrošnji struje.

REŠENJA

Engel predstavlja najrazličitiji spektar mašina za brizganje plastike od 28 do 5,500 t sile zatvaranja od potpuno električnih, preko hidrauličnih do hibridnih, namenjenih procesu brizganja plastike za proizvodnju tehničkih aplikacija od najsitnijih komada poput mikrokompenenti, konektora do velikih komada poput kućišta televizora, kanti, rasvete itd.

EFIKASNOST I EKONOMIČNOST ZA STABILNE PROCESE!