Pakovanje

Mašine za brizganje plastike i prateća oprema predstavljaju idealno rešenje za industriju pakovanja. Omogućavaju proizvodnju prema najvećim zahtevima kvaliteta, vrhunske performanse, izuzetno brze cikluse, maksimalnu produktivnost i proizvodnju u čistim sobama.

Neofyton u saradnji sa partnerima predstavlja kompletan sistem rešenja za proizvodnju tankozidne ambalaže sa IMLom. Potpuno električne mašine za velikom energetskom efikasnošću i maksimalnim performansama, kao i IML roboti kreirani za specijalne zahteve u pogledu aplikacija.

Idealne su za proizvodnju čepova, tankozidnih proizvoda (kutijica, poklopaca, kantica), velikih aplikacija poput kanti, gajbi itd.

Više o pakovanju

Autoindustrija

Mašine za brizganje plastike i prateća oprema predstavljaju idealno rešenje za autoindustriju. Od proizvodnje autokomponenti eksterijera, enterijera, do elektronike i specijalizovanih aplikacija sa softtouch površinama. Zahvaljujući različitim materijalima i tehnologijama proizvodnje sa gasom, vodom, umetanjem metalnih komponenti i dr. Engel je omogućio proizvodnju aplikacija visokog kvaliteta, a manje težine.

Engel mašine za brizganje plastike omogućavaju proizvodnju prema najvećim zahtevima kvaliteta, vrhunske performanse, maksimalnu produktivnost i stabilnost procesa.

Idealne su za proizvodnju velikih komada poput branika, kontrolnih tabli, kao i sitnijih komponenti koje zahtevaju kombinaciju različitih materijala.

Više o autoindustriji

Tehnička plastika

Proizvodnja tehničke plastike poput fitinga, kontrolnih tabli, plastike za široku primenu (igračke, nameštaj, saksije itd. ) uz impresivni dizajn i efikasnost u pogledu uštede u potrošnji energije i materijala, čini Engel mašine za brizganje plastike najboljim izborom.

Victory serija bez vođica omogućava proces brizganja efikasnijim i ekonomičnijim. Veća zona alata, omogućava jednostavniji pristup robota i prema tome i kraće cikluse. Takođe je ova serija idealna za velike alate, kao što je slučaj u proizvodnji fitinga. Nije potrebno investirati u mašine veće sile zatvaranja.

Ove mašine takođe pružaju i veliku energetsku efikasnost, zahvaljujući konceptu ecodrive-a, sa uštedama u potrošnji struje do 70%.

Više o tehničkim aplikacijama

Medicina

Potpuno električne mašine zahvaljujući specijalnom sistemu povratne sprege i enkapsuliranom sistemu podmazivanja makaza predstavljaju idealno rešenje za proizvodnju u čistim sobama.

Kratki ciklusi, velika preciznost, ispunjenje zahteva GMP standarda doprinose sigurnost i stabilnosti zdravstvenih zahteva i kvaliteta medicinskih aplikacija.

Potpuno električne i hibridne mašine za brizganje plastike su idealne za proizvodnju petri posuda, delova špriceva, infuzionih boca i drugih medicinskih aplikacija.

Više o medicinskim aplikacijama

Elektroindustrija

Proizvodnja konektora, elektro komponenti, senzora, uz kombinaciju različitih materijala, umetanje metala, silikona itd. uz zadovoljenje zahteva brze i efikasne proizvodnje, je omogućeno na Engel mašinama za brizganje plastike.

Brizganje specijalnih površina, kompozita manje težine, ali nepromenjenih tehničkih karakteristika proizvoda, sa IMLom su zahtevi koje je Engel mašine mogu sa lakoćom da ispune.

Više o elektroindustriji