SERVIS I ODRŽAVANJE MAŠINA ZA BRIZGANJE PLASTIKE

Neofyton pruža usluge servisa i održavanja mašina i prateće opreme za brizganje plastike. Smatramo da su snažna servisna podrška, kao i iskusni i obučeni serviseri okosnica optimizacije proizvodnje i maksimizacije poslovnih rezultata. Upravo zbog toga Neofyton poseduje sopstveni servisni tim. Naši serviseri vrlo profesionalno i brzo reaguju na sve zahteve naših partnera.
Trening & edukacija – najvažniji resursi naše kompanije su obučeni i sertifikovani ljudi.

Servisni tim se sastoji od 7 servisnih tehničara, 1 postsales menadžera i 1 servis menadžera koji su obučeni u matičnim kompanijama i specijalizovani su za sve procese prerade plastike – mašine za brizganje plastike, rashladni sistemi, automatizacija, inženjering – instalacija i projektovanje centralnih sistema.
Pružamo usluge održavanja, servisiranja, puštanja mašina u rad, porudžbine rezervnih delova, godišnjeg servisa, kao i usluge treninga i obuke itd.

Obuke se sprovode tokom puštanja mašina i opreme u rad, ali takođe i ukoliko su Vam potrebne dodatne obuke zaposlenih, Neofyton će Vam izaći u susret.

Servis i održavanje mašina

Servisiranje i održavanje mašina

Servis i održavanje mašina

Neofyton servis tim čine procesni tehničari, koji su obučeni i specijalizovani za puštanje u rad i servis mašina za brizganje plastike i gume, robota, čilera, kao i ostale prateće opreme za potrebe industrije prerade plastike.

Naš servisni tim vrlo brzo uočava i otklanja sve kvarove.

Takođe nudimo i usluge godišnjeg održavanja i servisiranja mašina, kao i usluge „servisiranja-održavanja“ ulja.

Puštanje u rad

Puštanje mašina u rad - godišnji servis

Puštanje mašina u rad

Pustili smo preko 400 mašina za brizganje plastike u rad, više od 200 čilera i 10 centralizovanih sistema.

Među našim kupcima su neki od najvećih proizvođača u regionu iz industrije pakovanja, automobilske industrije, tehničke plastike, elektroindustrije, kao i medicine.

Takođe pored usluge puštanja u rad, za opremu i mašine koja je kupljena preko Neofytona kupcima pružamo uslugu prevoza i logistike:

 • organizacija transporta
 • uvoz, carinjenje
 • logistika
 • osiguranje robe u transportu

Usluga prevoza i logistike može biti organizovana i od strane kupaca.

Trening i edukacija

Neofyton je jedini zastupnik mašina i prateće opreme za preradu plastike koja ima sopstveni servisni tim i koji upravo zbog toga vrlo profesionalno i brzo reaguje na sve zahteve naših partnera u regionu.

Obuka i trening - mašine za brizganje plastike

Obuka i trening – mašine za brizganje plastike

Trening i edukacija predstavljaju deo naše standardne ponude tokom puštanja mašina i prateće opreme u rad, ali takođe ukoliko Vam je potrebna dodatna obuka, Neofyton servis tim Vam je na raspolaganju.

Neofyton servis tim je obučen u matičnim kompanijama koje zastupamo. Iza sebe imamo iskustvo od 25 godine u industriji prerade plastike.

Pored puštanja i servisiranja mašina za brizganje plastike, Neofyton je pokazao svoju ekspertizu u nekoliko projekata centralizovanih rashladnih sistema, kao i centralizovanih sistema za transport materijala. Naša usluga započinje od izrade samog projekta, kao i konsultacija u pogledu odgovarajućih sistema, optimizacije proizvodnje i postavljanje – puštanje sistema u rad.

Kompletna usluga

Rezervni delovi za mašine za brizganje plastike

Rezervni delovi za mašine za brizganje plastike

Neofyton poseduje lager rezervnih delova, te vrlo brzo i optimalno otklanja sve nastale kvarove.

Pružamo kompletnu uslugu „ključ u ruke“ servisiranja, održavanja, puštanja opreme u rad, kao i nabavke rezervnih delova za mašine i opremu koju mi isporučujemo.

ENERGETSKA EFIKASNOST

Neofyton zastupa najveće proizvođače mašina i opreme za preradu plastike, koji ispunjavaju maksimalne zahteve u pogledu energetske efikasnosti. Neofyton isporučuje kompletan sistem rešenja od projektovanja i konsaltinga, preko isporuke mašina i centralizovanih sistema, do puštanja u rad, obuke i održavanja. Svi sistemi omogućavaju efikasnost, produktivnost i optimizaciju sistema.

Online servisna podrška

servisna podrška oprema za brizganje plastike

online servisna podrška podrška

Kompletna servisna podrška, direktno na računaru: Engel e-connect.24 Vam pruža pristup kvalifikovanom daljinskom održavanju i servisnoj podršci. Oko 300 inženjera širom sveta će Vam pomoći da brzo rešite probleme u bilo kom trenutku. Putem online konekcije pošaljite zahtev za podrškom i naši će stručnjaci odmah početi tražiti uzrok problema preko daljinske veze.

Efikasnija proizvodnja

Održavanje ulja kod hidrauličnih mašina produžava životni vek ulja, čime je moguće njegovo duže korišćenje, bez negativnih uticaja na proizvodnju. Ovim se snižavaju troškovi zamene ulja, kao i vremena koje je potrebno utrošiti i zastoja mašina (koje se javlja prilikom zamene ulja i čišćenja) – ukupni troškovi procesa. Održavanjem ulja se postiže filtracija, kao i zadržavanje velikih komada nečistoće, kao i krupnih komada nastalih degradacijom ulja.

Razlozi zbog kojih je potrebno redovno održavati ulje su:

 • kondenzacija – promene u temperaturi i vlažnost
 • curenja iz zaptivki / hlađenjem ili slučajno
 • greške u rukovanju uljem
 • ventilacija na tanku sa uljem
odrzavanje-ulja - servis za brizganje plastike

održavanje ulja mašina za brizganje plastike

Benefiti:

 • do 4 puta duži životni vek  hidrauličkih komponenti
 • do 16 godina bez zamene ulja, nema čišćenja tanka
 • do 70 % manji zastoj ulja
 • ROI 0,7 do 1,5 godina

Maksimalna čistoća ulja pri konstantnom protoku u procesu rada.
Unapređenje operativnih uslova za sve filterske sistem (duži životni vek = smanjenje troškova).

servis-engel mašina za brizganje plastike

retrofit mašina za brizganje plastike

Optimizacija proizvodnje

Neofyton kompanija zajedno sa svojim partnerima (kompanijama koje zastupa) pruža usluge retrofita mašina za brizganje plastike, kao i čilera i prateće opreme.

Sa manjim investicijama, retrofit omogućava modernizaciju i optimizaciju proizvodnih sistema. Produžava se životni vek mašina i opreme, kao i energetska efikasnost, brzina procesa itd.

Pametne fabrike

Neofyton zajedno sa partnerima (kompanijama koje zastupa) isporučuje potpunu integraciju sistema. Naši partneri su razvili daljinsku – online podršku pomoću koje se omogućava praćenje, kontrola i optimizacija svih procesnih parametara. Današnja najnovija tehnologija koja zadovoljava najviše standarde u pogledu zahteva procesa proizvodnje – pametne mašine, zajedno sa softverskom podrškom čini pametne fabrike.

Takođe naši partneri omogućavaju i sistem daljinske servisne podrške 24/7, koji omogućava brzo i efikasno otklanjanje kvarova.