Piovan Milan Plast 2018 Neofyton

Plast i Ipack Ima: dva istovremena događaja sa grupom Piovan

Ove godine dva događaja odvijaju se u isto vreme, ali ćete biti u prilici da Piovan posetite i na jednom i na drugom. Piovan će  izlagati na Plast-u 2018 na štandovima B71-C72 – i Ipack Ima na štandovima A67-B74. Istovremenost ovih događaja je idealna prilika da se na italijanskom tržištu ponude novi proizvodi, nova rešenja i inženjering na visokom nivou za kako za plastiku i tako i za industriju hrane.

Na Plastu, će uglavnom biti predstavljene inovacije koje se odnose na Aquatech brend –  specijalizovani za industrijsko hlađenje, koji sada obuhvata i proizvode za kontrolu temperature kalupa. Dakle, fokus će biti usmeren na Easicool+ novoj liniji čilera sa vazdušnim hlađenjem u skladu sa ograničenjima uticaja na životnu sredinu predviđenim standardima Ecodesign-a. Ovi proizvodi nove generacije pružaju fleksibilnost, energetsku efikasnost i zaštitu životne sredine.

Pod brendom Aquatech, nalazi se Easytherma, nove najsavremenije kontrolne linije za temperature, industriju 4.0 digitalne fabričke spremne zahvaljujući OPC-UA protokolu. Novi izgled, redizajnirane ergonomske kontrole i kombinacija vrhunskih komponenti krase ovu jedinicu koja garantuje pouzdanost, preciznost i pametno upravljanje korišćenjem energije.

Piovan Winenergy i Winenergy 4.0 biće prikazani na touch ekranima. Winenergy je sistem za praćenje i analizu potrošnje energije koji se sastoji od softvera koji je  povezan sa serijom mernih uređaja koji prikupljaju podatke o različitim fizičkim parametrima uključujući snagu, električnu energiju, toplotnu energiju i temperaturu. Winenergy se može instalirati samostalno ili u kombinaciji sa Winenergy 4.0, kako bi se maksimizirala kontrola i efikasnost sistema.

Takođe predstaviće se inovacije u pogledu transporta, doziranja I susenja materijala. Bice predstavljena kontrolna jedinica Piovan Quantum E, inovativnog gravimetrijskog dozatora  sa kontinualnom kontrolom parametara ekstruzije. Takodje ce biti prikazan I sistem (u radu) koji sadrži Pureflo risiver bez filtera, auto-adaptivni sistem sušenja Modula, i Quantum K7 gravimetrijski dozator  za medicinske primene

Na sajmu Ipack Ima će izlagati Penta – firma Piovan koja dizajnira i proizvodi velike sisteme za skladištenje i rukovanje sirovinama od praha. Biće prikazano nekoliko rešenja, uključujući i novi DryAir4Food, sušač dizajniran za  tretman i skladištenje šećera, brašna i kakao praha, koji podrazumeva dehumidifikaciju ambijentalnog vazduha.

Ostale zanimljive inovacije uključuju kontrolu automatizacije procesa koje je Progema (nova kompanija grupe Piovan) izložila u demo verziji na posebnoj radnoj stanici.

Piovan Milan Plast 2018 logo

Piovan Group ukratko

Piovan, sa sedištem u Santa Maria di Sala, Venecija, osnovan je 1934. godine kao kompanija za mašinsku industriju. Godine 1964. ulazi u plastičarsku industriju, specijalizovanu za tehnologiju rukovanja materijalima, a potom i kontrolu temperature kalupa i industrijsko hlađenje. Danas, sa 7 proizvodnih pogona lociranih u Italiji, Nemačkoj, Brazilu, Kini i SAD-u, 26 podružnica, predstavnicima za više od 70 zemalja i 998 zaposlenih, grupa je postala lider u isporuci prateće opreme i usluge.

Brendovi Piovan Grupe su:
• Piovan – prateca oprema za tehnologiju plastike: sistemi za transport, susenje, doziranje granulata
• Una-Dyn – rukovanje materijalom, softver za nadzor
• Fdm – inženjerska rešenja za aplikacije ekstruzije
• Aquatech – rešenja za industrijsko hlađenje i kontrolu temperature
• Penta – inženjerska rešenja za tretman praha
• Progema – dizajn automatizacije i industrijskih procesa kontrole sistema
• Energys – projekti i usluge za energetsku efikasnost

Detaljno o Piovan-u na linku: www.neofyton.com

Piovan Milan Plast 2018 baner naslov