Pogodnosti

  • produktivnost > do 20%
  • stabilniji proces proizvodnje
  • duži vek mašine i alata
  • ušteda na potrošenoj vodi

Rashladni industrijski sistemi

ČILERI ZA INDUSTRIJU PRERADE PLASTIKE

Italijanska kompanija Eurochiller je jedan od najpoznatijih svetskih proizvođača rashladnih industrijskih sistema, čilera i termoregulatora sa višedecenijskim iskustvom.
Eurochiller rashladni sistemi su idealni za sve procese prerade plastike, ali takođe i za ostale industrije poput: štamparskih tehnologija, konditorske industrije, prerade voća, proizvodnja mleka i sokova itd.
Korišćenjem savremenih rešenja i posedovanjem sopstvenih konstrukcionih patenata Eurochilleru je omogućena jedinstvena pozicija na tržištu i prodaja od preko 1300 rashladnih jedinica godišnje. Glavni cilj je ispunjenje svakog zahteva u tehnološkom procesu što je rezultiralo vrhunskim kvalitetom rashladnih sistema po pristupačnim cenama.
Od 1991. godine Eurochiller je počeo sa razvojem green tehnologije i proizvodnjom rashladnih industrijskih sistema velike energetske efikasnosti i postavlja temelje razvoja u tehnologiji adijabatskog hlađenja. Eurochiller se specijalizovao za razvoj rashladnih sistema sa vodenim i vazdušnim hlađenjem.
Eurochiller proizvodi industrijske rashladne sisteme od 2 do 1400 kW.

Od 1991 godine kompanija Eurochiller je svoje napore usmerila prema proizvodnji rashladnih sistema koji predstavljaju kombinaciju rashladne kule i čilera. Ovakva tehnologija omogućava velike energetske uštede, a istovremeno je i ekološki ‘friendly’ proizvod, jer ne koristi etilen glikol u svom evaporativnom kolu.

CILJNE OBLASTI PRIMENE

  • prerada plastike – brizganje, duvanje, ekstruzija itd.

  • štamparska tehnologija

  • prehrambena industirja (proizvodnja vina, gaziranih sokova, mlekare, uljare)

  • industrija keramike

Primena

Eurochiller je specijalizovan za proizvodnju rashladnih industrijskih sistema i čilera za vazdušno i vodeno hlađenje. Takođe je i jedan od pionira u razvoju rashladnih sistema sa adijabatskim hlađenjem. Sa akcentom na energetskoj efikasnosti, Eurochiller svoju pažnju i inovacije usmerava ka razvoju tehnologija za optimizaciju procesa proizvodnje. Čileri imaju široku primenu. Pored industrije prerade plastike brizganjem, ekstruzijom, duvanjem, termoformiranjem, idealni su i za prehrambenu industriju u proizvodnji mleka, gaziranih napitaka, vina, konditorskoj industriji, hemijskoj industriji, štamparskim tehnologijama i dr.

Energetska efikasnost – adijabatsko hlađenje

ADY-NAX + DCOOLER  maksimalna efikasnost procesa i ušteda energije

Eurochiller predstavlja veliku energetsku efikasnost u proizvodnji industrijskih rashladnih sistema i čilera. Kombinacijom rada free coolera i adijabatskih čilera omogućava se naizmenično hlađenje u zavisnosti od spoljnih uslova. Moguća su 3 operativna procesa:

– hlađenje samo ADY-nax čilerom u letnjem periodu, kada se postiže maksimalna energetska efikasnost- EER+35 %
– naizmenično hlađenje DCoolerom koji primarno hladi vodu i dodatno hlađenje vode ADY-naxom, pri čemu se zbog prethodno ohlađene vode ne koristi maksimalan kapacitet čilera, pa je i en. efikasnost velika
– hlađenje samo DCoolerom u zimskim periodima, gde je COP+31.5%, kada je produktivnost veća za više od 30 %

Energetska Efikasnost

Kompanija UROCHILLER je jedna od pionira u razvoju energetski efikasnih čilera i rashladnih uređaja koji doprinose zaštiti životne sredine. Eurochiller je jedan od prvih proizvođača koji je uveo scroll kompresore za hlađenje u proizvodnji filma i folije.

Adijabatsko hlađenje
adcooler+chiller

Eurochiller je takođe jedan od pionira u razvoju free-cooling sistema koji se sastoji od čilera i rashladne kule u okviru jednog uređaja. Takođe ovi uređaji sadrže i self-draining opciju koja još više doprinosi energetskoj efikasnosti do 50% na godišnjem nivou. Takođe omogućava rad u zimskom režimu bez dodatka etilen-glikola vodi.

Eurochiller servisna podrška

Neofyton servisni tim čini 6 procesnih tehničara koji su specijalizovani za servisiranje rashladnih sistema. Naši serviseri su obučeni u matičnoj Eurochiller kompaniji. Pored puštanja u rad, montaže, obuke i servisiranja čilera, imamo višegodišnje iskustvo u projektovanju i instalaciji centralnih rashladnih sistema.

Eurochiller rashladni industrijski sistemi

Eurochiller fabrika

Eurochiller standardni čileri - hlađenje vodom

standardni čileri sa vodenim hlađenjem

Rashladni industrijski sistemi - hlaženje vazduhom

ABF čileri – vazdušno hlađenje

Eurochiller standardni čileri

GC – standardni čileri