ZAŠTO victory?

 • bez vođica
 • izuzetna paralelnost ploča
 • fleksibilnost
 • C ram – stabilnost i pouzdanost
POGLEDAJ PREZENTACIJU

victory

FLEKSIBILNOST – hidraulične mašine opšte namene

Male i srednje mašine za brizganje plastike sile zatvaranja od 28 do 500 t

Victory hidraulične mašine za brizganje plastike bez vođica su opšte namene prilagođene brizganju najšireg spektra aplikacija od plastike. Ova serija je jedina na tržištu koja nudi neverovatno velik izbor jedinica za brizganje i puževa za svaku silu zatvaranja, što omogućava proizvođaču precizan odabir mašina za brizganje prema složenim zahtevima svakog pojedinačnog proizvoda.

Osnovna konkurentska prednost Victory serije jeste odsustvo vođica, što za rezultat ima bolju paralelnost kao i veće otvaranje ploča, lakši pristup robota, laku i brzu izmenu kalupa, što omogućava brizganje većih komada i veću efikasnost procesa.

Posledica mašina bez vođica jeste mogućnost brizganja većih komada, što pre svega predstavlja nižu investiciju – nije potrebno uložiti u mašinu većih gabarita, jer odsustvo vođica daje veći prostor u zoni alata.
Tehnologija proizvodnje mašina bez vođica predstavlja prekretnicu u industriji brizganja i prvi put je uvedena 1989. god od strane kompanije Engel.

iskustvo više od 20 godina
više od 10.000 zadovoljnih korisnika
više od 60.000 mašina na tržištu

Primeri iz proizvodnje

Mašine bez vođica

Victory hidraulične mašine za brizganje plastike  bez vođica predstavljaju inovaciju u samom dizajnu i prednostima koje pružaju:

 • velika energetska efikasnost
 • neprevaziđena paralenost ploča
 • niža investicija
 • fleksibilnost
Hidraulične mašine za brizganje bez vođica

C ram

Kompaktan ram za držanje sile bravljenja i smanjenje elastičnih deformacija ploča na minimum u toku procesa brizganja. Obezbeđuje kompaktnost mašine, bolji prenos i 10 puta čvršću silu držanja ploča. Povećava stabilnost mašine. Takođe ne dozvoljava „smicanje alata“, čime je omogućena maksimalna paralelnost ploča i efikasnost brizganja plastike.

Mašine za brizganje plastike - stabilnost procesa
Hidraulične mašine za brizganje bez vođica

JEDINICA ZA BRIZGANJE

Puž „visokih performansi“

Osim standardnih u ponudi postoje i specijalni puževi visokih performansi koji obezbeđuju veći kvalitet rastopa i bolje namešavanje materijala i masterbača.

puz_tabs

 • bolje namešavanje
 • vrhunski kvalitet rastopa
 • hidraulični pogon puža – standardna victory mašina
 • plastifikacija pogonjena elektromotorom – e-victory serija
 • paralelno ušpricavanje
 • velika brzina ubrizgavanja 1m/sec

 

Victory serija može da odgovori svim zahtevima moderne tehnologije pravom kombinacijom jedinice za brizganje i geometrije puža za svaku aplikaciju. Osim standardnih u ponudi postoje i specijani puževi visokih perfomansi koji omogućavaju bolje namešavanje materijala i masterbača.

Standardna jedinica za brizganje ima potpuno hidraulični pogon, a opcija može biti ugradnja akumulatora, kao i plastifikacija pogonjena elektromotorom – e-victory serija.

Time se postižu paralelne kretnje plastifikacije sa otvaranjem i zatvaranjem alata i izbacivanjem proizvoda – brzi ciklusi.
Takođe karakteristika Victory mašina jesu hidraulični cilindri koji mogu biti postavljeni sa strane jedinice za brizganje umesto in line.

Jedinica za zatvaranje

Koncept mašina bez vođica

Revolucionarni koncept mašina bez vođica je prvi put uveden od kompanije Engel i ima za posledicu – veće zone alata i mogućnost postavljanja kalupa većih dimenzija, kao i kalupa sa većim brojem gnjezda. Takođe, ovaj koncept omogućava i veliku paralelnost ploča, kao i veće otvaranje pokretne ploče. Odsustvo vođica obezbeđuje veći prostor u zoni alata, a samim tim i korišćenje većih kalupa (mogućnost brizganja velikih komada) bez ulaganja u mašinu većih gabarita, što automatski predstavlja nižu investiciju. Ostale prednosti ovog koncepta su: lakši pristup robota, odsustvo curenja ulja, lako održavanje – što mašine čini pogodnim za rad u čistim sobama.

victory-zatvaranje-2_tabs

Dodatnu prednost ‘Tie bar-less’ mašina obezbeđuju:

1. C ram
2. Flex link
3. Linearno vođenje

C ram zahvaljujući svojoj kompaktnoj strukturi, omogućava bolji prenos i 10 puta čvršću silu držanja ploča. Posledica je znatno veće ojačanje nepokretne ploče i povećanje njene nosivosti. Zahvaljujući ojačanju, deformacija ploča svedena je na minimum, a veća nosivost obezbeđuje korišćenje velikih i teških kalupa.

Flex link svojom specijalnom konstrukcijom osigurava ravnomernu raspodelu sila na ploče i time obezbeđuje savršenu paralelnost – 75% veću od standarda propisanog od strane EUROMAP-a. Uloga fleks link-a je da kompenzuje savijanje i daje dodatno ojačanje pokretnoj ploči.

Upravljački uređaj CC 300

Novi revolucionarni ENGEL upravljački uređaj predstavlja revoluciju u smislu funkcionalnosti i dizajna. Karakteriše ga jednostavnost rukovanja, 21-inčni full HD ekran osetljiv na dodir sa specijalnom navigacijom. Odziv funkcija je brz i jednostavan poput rukovanja android telefonom. Ergonomski dizajn omogućava prilagođavanje svakom operateru ponaosob – automatskim pozicioniranjem prilikom logovanja.

CC300 omogućava prikaz više ekrana odjednom, kako bi se olakšalo praćenje procesnih parametara i brzo i efikasno otklonile greške.
Sva uputstva za upravljački uređaj mašina i robota su prevedena na srpski i hrvatski jezik.

e-mac-3_tabs

Osnovne karakteristike su:

• 21’’ full HD display – touch screen
• memorisanje praktično beskonačnog broja podataka
• mogućnost priključenja USB memorije, tastature i štampača
• mogućnost planiranja, kontrole i praćenja procesa preko centralnog
kompjutera ili interneta
• opcija – on-line konekcija sa servisnim centrom – brza dijagnoza greške
• kontrola rada robota preko CC 300
• izuzetno brzo i jednostavno savladavanje načina rada
• ugrađena specijalna elektronika brzog odziva
• digitalna regulacija i praćenje svih vrednosti, vremena, pritiska, brzina i
temperatura
• program dostupan i na srpskom i na hrvatskom jeziku
• 32-bitni operativni sistem sa displejom za praćenje aktuelnih vrednosti,
grafika itd.
• novo – simulacija treninga – virtuelna mašina pogodna za vežbu
• novo – mogućnost podešavanja kontrolnog uređaja – operator friendly
• novo – moderan dizajn, tanak, touch screen ekran
• brzi odziv upravljački uređaj – mašina – smanjuje ciklus, povećava
efikasnost

TEHNOLOGIJE

Victory hidraulične mašine za brizganje plastike bez vođica su kompaktne, stabilne i energetski efikasne i stoga su idealne za proizvodnju tehničke plastike, autodelova, elektro i teletronics aplikacija, kao i proizvoda debljih zidova koji zahtevaju duže cikluse brizganja. Victory serija je fleksibilna i namenjena je brizganju najšireg spektra različitih proizvoda od plastike. Kao opcija moguće je dodati ecodrive, čime se postižu još veće uštede u potrošnji el. energije.

Victory serija mašina za brizganje plastike je idealna za proizvodnju tehničke plastike, naročito za proizvodnju fitinga, upravo zbog odsustva vođica i veće zone alata. Takođe nije potrebno da investirate u mašine veće sile zatvaranja (postojanje vođica smanjuje veličinu zone alata, pri čemu je potrebno investirati u mašine veće tonaže, zbog veličina ploča i veličina prostora u zoni alata).

Što se tiče tehničke plastike victory serija je idealna za proizvodnju baštenskih proizvoda i aplikacija za domaćinstvo (saksije, sušači za sudove, čaše, kante, lavori itd.)

Victory mašine se koriste takođe i u autoindustriji za proizvodnju različitih aplikacija, debljih zidova.

Specijalna serija koja koristi ecodrive kao opciju jeste e-victory.