PACKAGING

Prezentacija ENGEL mašina za industriju pakovanja. Nove tehnologije, brzi ciklusi, optimizacija proizvodnje, veći broj kaviteta.

e-speed 500/90 t

proizvodnja ketridža sa IMLom

PACKAGING ENGEL e‑speed 500/90 t mašina za brizganje plastike sa IML-om, alat 16 kaviteta, za proizvodnju tankozidnih proizvoda – ketridža. Proizvodnja dugačkih, šupljih, tankozidnih proizvoda debljine zida od 1,2 mm, sa velikim prečnikom i istovremenom dekoracijom-IMLom, postavljaju velike zahteve u pogledu brzih kretnji same mašine (zatvaranja), kao i efikasnost same jedinice za ušpricavanje.

e-motion 740/220

Inject2blow – brizganje i duvanje u 1 koraku

PACKAGING ENGEL e-motion 740/220 T WP, 8-kaviteta (max do 96 kaviteta), proizvodnja bočica tehnologijom inject2blow. Inject2blow podrazumeva proces duvanja i brizganja u 1 koraku. IQ weight i iQ clamp control – softveri za automatsku optimizaciju težine proizvoda i sile zatvaranja alata – stabilnost procesa, maksimalni kvalitet i produktivnost. Ovaj proces je idealan za proizvodnju bebi flašica ili kozmetičkih bočica.

Puževi

tehnologija plastificiranja za specijalne zahteve

ENGEL puževi za veću homogenizaciju i bolje namešavanje rastopa. Takođe omogućavaju i jednako visok kvalitet rastopa uz dodavanjem masterbača, staklenih vlakana za specijalne zahteve u pogledu dizajna i čvrstoće proizvoda. Optimizacija ulaganja materijala i sam proces namešavanja zahtevao je optimizaciju izrade puževa koji je ispratio tehnološki napredak u pogledu smanjivanja ciklusa proizvodnje, smanjenja temperatura u alatima itd.

TECHNICAL – TELETRONICS

Prezentacija ENGEL mašina za proizvodnju tehničke plastike i teletronics aplikacija. Nove tehnologije, novi materijali, dvokomponentno brizganje,  optimizacija proizvodnje.

Insert 500v/130

proizvodnja kućišta za tablet

TELETRONICS ENGEL insert 500V/130 vertikalna mašina za brizganje plastike – termoplasti ojačani vlaknima – manja masa – 0,6 mm, a veća čvrstoća – proizvodnja kućišta za tablet. ENGEL easix robot i IR peći sa velikom grejnom površinom su integrisani u upravljački uređaj CC300.

 

V-duo 1560/700

dva paralelna procesa u isto vreme

TECHNICAL ENGEL v-duo 1560/700 vertikalna duo mašina za brizganje plastike – brizganje kompozita insitu polimerizacijom – proizvodnja tehničke plastike. Ovu mašinu odlikuje kompaktnost, brzina ciklusa, i stabilnost procesa.

 

Victory combi

dvokomponentno brizganje

ENGEL victory 200H/200L/160 combi dvokomponentno brizganje silikona, mašina bez vođica

INDUSTRIJA 4.0

Prezentacija ENGEL pametnog servisa i podrške, podrazumeva integraciju svih mašina za brizganje plastike sa pratećom opremom u okviru fabrike. Softveri iQ weight i iQ clamp control, kao i iQ flow control i softveri za servisnu podršku, omogućavaju optimizaciju proizvodnje, maksimalnu efikasnost i produktivnost. Industrija 4.0 podrazumeva razvoj pametne fabrike – pametnog servisa – pametne proizvodnje.

iQ clamp control

kontrola sile zatvaranja

ENGEL iQ clamp control je softver za kontrolu, praćenje i optimizaciju sile zatvaranja mašine za brizganje plastike. iQ clamp softver omogućava optimalno disanje alata i povećanje produktivnosti, konstantan kvalitet komada, kao i stabilnost procesa. Ovaj softver je integrisan u ENGEL CC300 kontrolni uređaj i jednostavan je za optimizaciju procesa.

iQ weight control

kontrola mase ušpricaja

ENGEL iQ weight control, softver za optimizaciju mase ušpricaja omogućava konstantno visok kvalitet brizganja. Ovaj softver omogućava optimalnu viskoznost materijala, kao i ujednačen pritisak brizganja, pri čemu su komadi jednake težine i visokog kvaliteta. Ovaj softver omogućava smanjivanje škarta u toku proizvodnje i uštedu troškova.

e-connect

pametna servisna podrška

ENGEL e-connect, omogućava pametnu servisnu podršku, pregled u svakom momentu svih procesnih parametara mašina i proizvodnje, čime se smanjuju neplanirani zastoji u radu i podiže efikasnost proizvodnje. Prati se životni vek svih delova mašine, što omogućava da se na vreme poruče rezervni delovi i maksimizira produktivnost, bez zastoja u proizvodnji.

PRATEĆA OPREMA

Prezentacija Campetella IML robota za industriju pakovanja, Piovan prateća oprema za preradu plastike i centralni sistemi, Eurochiller industrijski čileri za hlađenje, Tria mlinovi za sve vrste prerade plastike, Manner cilindrične tople dizne i alati.

IML roboti

industrija pakovanja

PRIBOR ZA JELO – potpuna automatizacija – all electric mašina za brizganje plastike + high speed robot – maksimalna produktivnost

PAKOVANJE  – proizvodnja okrugle  kantice, 500 ml – 2 kaviteta – ciklus 2,7 s sa IMLom  – wrap around – novi robot mini Modula

Čileri

adijabatsko hlađenje

Čileri sa adijabatskim hlađenjem ADXevo omogućava maksimalnu energetsku efikasnost i optimizaciju procesa, jer predstavljaju kombinaciju adijabatskog čilera i rashladne kule.

Tria mlinovi

prerada plastike

BRIZGANJE  – JM serija mlinova prilagodjena brizganju plastike – kapacitet: 50 -80 kg/h
EKSTRUZIJA –  XT serija mlinova prilagodjena brizganju plastike – kapacitet: 50 – 1600 kg/h
DUVANJE – BM serija mlinova prilagodjena brizganju plastike – kapacitet: 100 -4500 kg/h
FOLIJA – TR serija mlinova prilagodjena brizganju plastike – kapacitet: 50 -1200 kg/h

Pored veoma duge tradicije poslovanja, od 1992. u oblasti prerade plastičnih masa, „Neofyton“ je usmeren na podizanje kvaliteta usluge, na inovacije i na konstantni razvoj. Naš osnovni sistem vrednosti jeste integracija procesa iz jednog izvora i podizanje usluge za kupce na najviši nivo. Mi smo moderna kompanija, sa timom mladih proaktivnih stručnjaka koja se trudi da prati najnovije tehnološke trendove i isporučuje uvek najmoderniju opremu i energetski efikasne sisteme.

„Neofyton“ poseduje sopstveni servis tim, koji profesionalno i brzo odgovara na sve zahteve kupaca. Pored integrisane tehnologije, kod nas možete pronaći podršku i konsultacije u vezi projektovanja centralnih rashladnih sistema, kao i centralnih sistema za transport materijala.

S obzirom na to da poslujemo u regionu, otvorili smo predstavništvo u Zagrebu još 2013. godine, kako bi našu uslugu podigli na još veći nivo i bili još bliže našim kupcima. Naša nova adresa kancelarije u Zagrebu je Hektorovićeva 2 i nalazi se u samom poslovnom centru Zagreba.

Zašto Neofyton

  • Konsalting i isporuka najvišeg kvaliteta iz jednog izvora
  • Sertifikovani servisni tim (7 servisera + servis menadžer)
  • Isporuka i puštanje mašina i opreme u rad
  • Servisna podrška, isporuka rezervnih delova, obuka i trening
  • Projektovanje centralnih sistema, 24-godišnja tradicija